Zelfvertrouwen Capital Monday

Vergroot je zelfvertrouwen in 5 stappen

Waarom hebben wij als mens zijnde meestal niet genoeg zelfvertrouwen? Dit is een vraag die ik mezelf heel vaak heb gesteld en ik zal je een uitleg geven over hoe dit zit. Meestal komt dit voort uit een belemmerend overtuiging die al jouw hele leven om je heen hangt.

Gedurende ons leven zullen er zich situatie voordoen, die deze overtuigingen zullen bevestigen. Waardoor wij werkelijk gaan geloven dat dit de waarheid is. Wij schrijven op dat moment ons verhaal, dus hoe wij over onszelf en de situatie denken. Hierdoor durven wij ons hoofd niet meer boven het maisveld uit te steken, omdat we bang zijn voor nieuwe afwijzingen en bevestigingen. Wij willen onszelf graag veilig houden en pijnvrij voelen, dit is de reden waarom wij vaak in onze comfort zone blijven hangen.

Wij kampen natuurlijk ook met het social media maatschappij. We hoeven de apps maar te openen en alles wat wij zien, zijn perfecte uitziende dames & heren en succesvolle levens.

Wat is zelfvertrouwen?

Natuurlijk weten we allemaal de breedste betekenis van het woord zelfvertrouwen zoals hier boven besproken. Maar wat betekend het nu in de kern? Dat zal ik je vertellen.

Heel simpel gezegd is dit het vertrouwen dat je in jezelf hebt. Het is een realistische kijk op wat jij vind dat jij kunt; het vertrouwen dat jij taken en hindernissen aankunt. In de positieve psychologie zeggen ze dat zelfvertrouwen een balans is tussen vaardigheid en waardigheid.

Ik wil jou heel graag helpen bij het vergroten van je zelfvertrouwen en het krijgen van een vrijer leven. Daarom heb ik speciaal voor jou 5 stappen/oefeningen geselecteerd waarmee jij aan de slag kunt. Onderstaande oefeningen zijn vooral toegespitst op het zelfvertrouwen vergroten bij volwassenen.

Zelfvertrouwen Capital Monday

Stap 1: Herschrijf jouw verhaal

Het herschrijven van jouw verhaal heeft als doel, om een andere waarheid voor jezelf te gaan creëren. De oude waarheid, mag plaats gaan maken voor een nieuwe. Iedere keer als jij wordt overvallen door negatieve gedachten over jezelf, pak je jouw nieuwe verhaal er weer bij en lees je het door.

Stap 2: Vraag om zelfvertrouwen

Vraag het Universum of ze jou zelfvertrouwen willen geven. Just like that! Geef je vraag aan het Universum en laat het los. Het gaat komen. Vergelijk het als een bol.com bestelling. Als jij een bestelling plaatst weet je zeker dat het binnen gaat komen. Zo mag jij ook aankijken tegen het stellen van vragen aan het Universum.

Stap 3: Verleg je aandacht

Bekijk de positieve kwaliteiten en andere punten die je hebt eens heel goed. Schrijf ze eens allemaal voor jezelf op. Ga vervolgens voor de spiegel staan, kijk jezelf aan en ga al de opgeschreven punten nog een keer langs. Jij zal je gelijk een stuk beter voelen.

Wanneer je vanuit overvloed leeft, han je de minpunten niet eens zien.

Stap 4: Dankbaarheid

Spreek je dankbaarheid uit voor alles wat er al wel goed is aan jou en jouw leven. Omarm het geen wat al goed is, hier zal je in het vervolg meer van aan gaan trekken. Schrijf iedere avond een lijstje met dingen op, waar jij dankbaar voor bent. Ook gedurende de dag kan jij je dankbaarheid voor dingen uitspreken. Zowel hardop als in je hoofd. Het Universum luistert namelijk niet naar woorden, maar naar jouw energie.

Stap 5: Zorg dat jij het leuk hebt

Wanneer jij het naar je zit hebt in je leven, geef jij een signaal af naar het Universum. Jij hebt het naar je zin, je zit in een hoge energie en je handelt niet vanuit een tekort. Hierdoor zal het Universum jou meer gaan geven van wat jij nu ervaart. Je zult je een stuk positiever gaan voelen over verschillende aspecten in je leven, dus ook over jezelf. Hierdoor zal je naar de buitenwereld ook meer zelfvertrouwen uitstralen!

Ik hoop dat ik jou met deze prachtige oefeningen heb mogen helpen bij het zelfvertrouwen opbouwen en het masteren van je mindset.

Gerichte begeleiding

Ben jij opzoek naar meer verdieping op dit vlak? Laten we dan een Clarity call inplannen, zodat ik samen met jou in een 1-op-1 gesprek dieper naar de kern kan gaan kijken en jou passende tips en oefeningen kan geven.

Laat mij voor even in de comments weten wat deze oefeningen voor jouw hebben gedaan.

MET WELKE OEFENING GA JIJ SOWIESO AAN DE SLAG?

Spread some love!