Spirit Writing - Capital Monday

Automatisch schrift… Wat is dat?

Sinds kort is mijn interesse voor automatisch schrift sterk gewekt, doordat ik zelf steeds meer boodschappen op deze manier mag doorkrijgen. Denk hierbij aan social media posts, blogposts, ideeën voor online campagnes, maar ook met welk aanbod ik naar buiten mag treden.

Het heeft wat twijfel met zich meegebracht, maar ik heb toch besloten om met deze gift openbaar te gaan. Dit omdat ik hier ook andere mee wil en kan helpen. Als eerste zal ik je een uitleg geven over wat dit precies is.

Het gebruik van automatisch schrift

Het automatisch schrift wordt veel al gebruikt door mediums, paragnosten, tarotisten en nog veel meer mensen met andere spirituele gaven. Ieder persoon heeft zijn eigen set aan spirituele gaven en gebruiken veelal de automatisch schrift techniek om de doorgekregen boodschappen te structureren.

Spirit Writing - Capital Monday

Wat is automatisch schrift

Automatisch schrift of spirit writing zoals ik het zelf graag noem is een vorm van schrijven. De tekst die op het papier verschijnt, komt niet uit de gedachte van de schrijver, zijn of haar hand wordt gebruikt als gereedschap. Tijdens dit proces, lijkt de persoon in een soort van trance te raken. De schrijver in kwestie kun je beschouwen als een doorgeefluik van het universum/gene zijde/god/liefde (ligt er maar net aan hoe jij het graag wilt benoemen).

Dit is een heel bijzonder en bizar proces. Ik weet dat ik aan het schrijven ben en ik heb ook mijn eigen gedachten die in mij opkomen. Daarnaast komen er ook gedachten in mij op die opgeschreven moeten worden. Dit zijn woorden, beschrijvingen en de zinsopbouw, die ik in het dagelijks leven die zou gebruiken. Hieraan kan ik dus duidelijk onderscheid maken van mijn eigen gedachten en de boodschappen die ik mag ontvangen. Ik val hiermee dan ook onder de noemer “schrijvend medium”.

Hoe werkt het?

De linker hersenhelft is vooral toegespitst op rationele zaken en de rechter hersenhelft meer voor intuïtief gebruik. De meeste mediums/spiritwerkers zullen een pen op het papier houden en ergens anders aan denken. Wanneer er contact is met spirit, engelen, aartsengelen, opgestegen meesters of overleden dierbaren zal de hand vanzelf gaan bewegen en komen de boodschappen uit de pen vloeien. Hoe langer dit proces duurt, hoe dieper de persoon die het uitvoert in trance raakt. Het is een bijzonder proces, je weet nooit van te voren wat er doorkomt en hoe lang je er mee bezig bent. Om hiermee te kunnen werken, moet je wel getraind zijn en zelf goed in je vel zitten. Ben je zelf emotioneel, dan overheersen deze emoties de boodschappen die voor een andere bedoelt zijn.

Een ervaren medium weet ook wanneer de entiteiten en de energie goed genoeg aanvoelt om boodschappen door te laten. Voelt het niet goed, dan zal deze persoon het proces ook afkappen. Het kan namelijk zo zijn dat de doorgegeven boodschappen dan niet zuiver van aard zijn.

Het kan gebeuren dat meerdere entiteiten een bericht door willen geven, dit is nog wel eens puzzelen. Hier moeten mediums hun weg in zien te vinden. Soms is het zo dan entiteiten echt even geduld moeten hebben, voordat hun informatie één voor één genoteerd en gehoord kan worden.

De doorgegeven informatie wordt niet altijd doorgeven in je eigen taal, de juiste zinsopbouw of met de juiste interpuncties. Dit is elke keer weer even goed kijken en uitzoeken, hoe het bedoelt wordt en hoe jij het door mag geven aan de “klant”.

Ik ben op dit moment heel veel aan het leren in dit proces, het wordt mij steeds duidelijker & makkelijker om boodschappen te herkennen en te ontcijferen.

Spirit writing

Spirit Writing is de benaming die ik persoonlijk fijner vind klinken dan automatisch schrift. Geen idee waarom, maar deze term past beter bij mij en voelt luchtiger en minder zweverig aan.

Ondertussen heb ik dus besloten dat ik jou wil helpen met het vinden van antwoorden op vragen, knopen die doorgehakt mogen worden, nieuwe inzichten en een kleine schop onder je kont om eindelijk voor je dromen te gaan. Ben jij geïnteresseerd in een automatisch schrift consult? Kijk dan gerust even rond op de productpagina of stuur een mailtje naar info@capitalmonday.com.

OVER WELK LEVENSGEBIED ZOU JIJ VIA AUTOMATISCH SCHRIFT ANTWOORDEN WILLEN ONTVANGEN?

Comments

 1. Voor mij is dit allemaal wat zweverig, ik schrijf graag, maar dan bewust. Ik heb ook wel het idee dat ik zelf knopen door kan hakken, maar voor mensen die dit niet kunnen is jouw hulp natuurlijk heel prettig.

 2. eerlijk gezegd heb ik hier niet zoveel mee 😉 ik ben gek op schrijven maar dan gewoon zoals altijd en niet er bij na denken

  1. Ja dat snap ik helemaal. Het is ook zeker niet voor iedereen. Heel gek, maar dit betekend voor mij heel dicht bij mezelf blijven. Mijn intuïtie is zo ontzettend sterk geworden hierdoor.

 3. Sherry Masters

  Handig om te weten interessant. Ik wist niet dat dit door mediums werd gebruikt.

  1. Ja zeker! Dan kan je alles wat doorkomt gelijk op papier zetten. Voor mij is dit een makkelijkere tool dan gelijk mondeling doorgeven.

 4. Amy de Keijzer - Büttner

  Wat interessant, lijkt me wel wat om een keer te proberen. (Sorry kan het niet laten: onderschijt > onderscheid).

 5. Frederique

  Het is niet iets waar ik me zelf tot zou wenden. Toch heb ik het graag gelezen want ik wist hier niets over en ik leer graag altijd bij.

Spread some love!