Corona - Capital Monday

Rust & reinheid tijdens Corona

Na alle Corona berichten, nepnieuws en de bangmakerijen, wil ik het toch nog heel even hierover hebben. Persoonlijk denk ik dat we in tijden zoals deze, alleen maar goed voor onszelf en onze naasten kunnen zorgen. Een luisterend oor bieden voor de personen die het nodig hebben en daar waar nodig is adviezen geven. 

Voor mij betekend Corona een tijd van bezinning, in mezelf keren, goed voor mezelf zorgen, tot nieuwe inzichten & ideeën komen en ook vanuit huis bezig zijn.

Lees je mee, over hoe jij van jou huis, jou nieuwe favoriete plek kan maken?

Corona - Capital Monday

Creëer een Corona vrije zone

Met al het geneuzel rondom Corona, zijn we met zijn alle ook wel een beetje Corona moe. Althans dit merk ik ontzettend bij mezelf. Het contact dat ik heb met mensen, gaat maar over één ding en je begrijpt wel waarover. Spreek met je omgeving af dat je het ook over andere dingen wilt hebben en dat je begrijpt dat het iets is wat bij iedereen “top of mind” is. Zo kan je namelijk ook nog steeds genieten van de dagelijkse dingen, de grapjes, leuke anekdotes en situaties die jezelf en andere hebben meegemaakt. Er zijn namelijk zoveel andere dingen waar je het over kunt hebben, dan over de huidige situatie.

Voor dit alles hadden we toch ook genoeg thema’s om over te praten? Precies, laten we dit met z’n allen ook vooral weer op gaan pakken. Laat het leven vooral uit samenhorigheid, liefde en vreugde bestaan.

Dit neemt natuurlijk niet weg hoe verschrikkelijk het Corona virus om zich heen woekert. Zelf heb jij wel in de hand hoe je in het leven staat. Oké de cijfers zeggen ons dat 60% van de bevolking het sowieso gaat krijgen, maar dit wil niet gelijk zeggen dat je de ergste variant krijgt of er zelf dood aan gaat.

Daarom is rust creëren in je huishouden en goed logisch na blijven denken ontzettend belangrijk voor nu. Give yourself a break en geniet van alles wat je wel kunt doen.

Maak van je huis een tempel

Aangezien we massaal thuis zitten, vanuit huis werken en ook nog eens voor juffrouw of meester spelen, is het belangrijk om goed voor je huis te blijven zorgen. Ga niet in de vakantiemodus, leef volgens je vaste ritme en zorg ervoor dat je huis netjes en opgeruimd is. Juist omdat je nu zoveel thuis bent.

Als je huis op orde is, krijg je ook een opgeruimder gevoel in je hoofd. Steek lekker een geur kaars of wierook aan. Zorg ervoor dat er een heerlijke en warme sfeer aanwezig is in je huis. Dat jij je gesteund voelt door de sfeer die in jouw huis hangt.

Eet gezellig 3x per dag met elkaar, dek netjes de tafel en maar er gezellige momenten van. Geniet van elkaar, je bent waarschijnlijk nog nooit zoveel uur achter elkaar, bij elkaar in de buurt geweest.

Zorg naast alle tijd die je samen spendeert, ook voor tijd voor jezelf. Ga even werken op je laptop vanuit een andere kamer of iets waar je compleet van ontspant. Zo behoud je ook je eigen identiteit en verlies jij jezelf niet in alles wat er buiten rondwaart.

Wees dankbaar

Nog een hele belangrijke! Richt je zelf op de dingen in je leven die wel goed gaan. Bekijk van moment tot moment waar je dankbaar voor bent en schrijf het desnoods op. Uit vreugde en dankbaarheid, komt alleen nog maar meer vreugde en dankbaarheid. Maak er anders een dagelijkse oefening van. Neem iedere avond voordat je gaat slapen de tijd om op te schrijven, waarvoor jij je vandaag extreem dankbaar voor voelde. Het kan een kopje koffie zijn, een heerlijke badsessie, dat je eindelijk tijd hebt gehad om dat ene boek te lezen of dat je heerlijk hebt staan koken met je geliefde.

Self Care is Key

Let in deze periode ontzettend goed op jezelf. Zorg ervoor dat je genoeg slaapt, op tijd eet, je handen voldoende wast en dat je toch voldoende blijft bewegen. Dit zijn de vier peilers waarmee jij je gezondheid op peil kunt houden. Als jij je hier aan houdt dan heb jij er in ieder geval al zo veel mogelijk aan gedaan om je lichaam en geest in balans te houden.

Hiernaast is het ook erg belangrijk dat jij je niet gaat vervelen. Zoek daarom (oude) hobbies weer op, om je tijd mee te doden. Denk hierbij aan een boek, blog of podcast waar je steeds maar niet aan toe komt.

Ga lekker in bad liggen en implementeer meditaties en een dankbaarheids ritueel in je dag. Keer in jezelf en bezin eens goed over je leven. Misschien kom je wel tot prachtige conclusies over wat je anders zou willen. Ga eens nadenken over hoe jij dit zou uitwerken en welke stappen je zou kunnen nemen.

Corona - Capital Monday

Zoals je kunt zien, kan je echt alle kanten op in deze periode. Wat doe jij vooral in deze periode van stilte op straat en thuiswerken?

HOE DENK JIJ OVER HET CORONA VIRUS?

Spread some love!