Must read herfst 2019 - Capital Monday 6

Mijn Must Read top 5 | Herfst 2019

Lezen lijkt steeds vaker een ondergeschoven kindje te worden en zo ook bij mij. Terwijl ik het heerlijk vind om met een boek, lekkere thee en een dekentje op de bank te nestelen. Daarom heb ik voor deze herfst met mezelf afgesproken om 5 boeken te lezen en hier ook echt de tijd hiervoor te gaan nemen. Hieronder vind je mijn top 5 Must Read boeken die ik heel graag uit wil lezen. Lees je mee?

Must Read 1: 
Spirit Junkie – Gabrielle Berntein

Spirit Junkie gaat over het ontwikkelen van zelfliefde, het overwinnen van je angsten en het doorbreken van oude denkpatronen. Dit alles met een spirituele tint, maar is alles behalve zweverig. Het is een makkelijk te lezen boek, die iedereen wel wat te bieden heeft. De principes uit dit boek zijn gebaseerd op het boek “Een cursus in wonderen” (deze heb ik zelf ook nog liggen, dus ik mag even door gaan lezen!). Gabrielle Bernstein geeft doormiddel van deze principes heel duidelijk weer, hoe je kunt zorgen voor meer spirituele verbondenheid. Dit doormiddel van praktische opdrachten en fijne meditatie oefeningen. Zelf ben ik dit boek in het Engels, in het Nederlands is dit boek verkrijgbaar onder “Leven vol Overgave”.

Must read herfst 2019 - Capital Monday 1

Must Read 2:
Judgement Detox – Gabrielle Bernstein

Jep… Ik ben een Gabrielle Bernstein fan, vandaar dat de tweede tip ook een boek van haar betreft. Dit boek is veel meer gericht op het oordelen en vooroordelen van anderen. We doen dit allemaal en meestal nog onbewust. In dit boek lees je over wat dit met jezelf maar ook met de ander doet. We denken dat het geen effect op ons heeft, maar dit heeft het wel zeker. In Judgement Detox wordt ook uitgelegd waarom we oordelen en vooroordelen hebben, maar ook hoe jij jezelf kunt trainen om het veel minder tot niet meer te doen. Dit boek is voor zover ik weet alleen in het Engels verkrijgbaar. Ik hoop dat hij ook een keer wordt uitgebracht in het Nederlands zodat iedereen deze prachtige boodschap kan en mag gaan lezen.

Must read herfst 2019 - Capital Monday 2

Must Read 3: 
Nice Girls Don’t Get The Corner Office – Lois P. Frankel

Dit is by far een van de beste carrièreboeken voor vrouwen die ik ooit heb gelezen (ik ben nog maar op de helft, moet je nagaan). Je leert in dit boek, hoe jij het beste voor jezelf kunt opkomen, grenzen aan kunt geven, nieuwe inzichten over het zakelijke “spelletje” krijgt en hoe je dit allemaal het beste kunt aanpakken. Lois P. Frankel heeft bij ieder hoofdstuk een voorbeeld beschreven over vrouwen die tegen blokkades aanliepen. Naar aanleiding van het probleem worden er tips & tricks gedeeld waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Dit boek is puur geschreven om voor jezelf een zo’n prettig mogelijke werksfeer te creëren. Aangezien sommige onderdelen uit dit boek mij nog niet natuurlijk afgaan, heb ik nog een paar mooie uitdagingen liggen waarmee ik echt aan de slag wil. Super boek, en gewoon in het Nederlands verkrijgbaar!

Must read herfst 2019 - Capital Monday 3

Must Read 4: 
You Are A Badass At Making Money – Jen Sincero

Op dit moment wemelt het internet van de “make money fast guru’s” en de een vraagt nog meer geld dan de andere om mee te kunnen doen aan cursussen en trainingen. Helemaal niks mis mee natuurlijk, als je geïnvesteerd bent doe je ook harder je best om een goede uitkomst te bewerkstelligen. Zo simpel is het. Voor iedereen die op een lager pitje wilt beginnen, stel ik voor om eerst eens te beginnen met dit boek. Jen Sincero neemt je mee in haar leven, hoe ze begon met niets en hoe ze steeds meer voor elkaar wist te krijgen. Doormiddel van leuke tips & tricks leert ze je om een andere relatie met je geld op te bouwen. Waardoor er meer luchtigheid om het onderwerp geld ontstaat, hierdoor kan je meer los gaan laten en gaan ontspannen. Heel eerlijk heb ik wel gemerkt, als je positiever tegenover je geld staat, dat er ook meer geld op je pad gaat komen. Dit op de meest onverwachte en leuke manieren. Dit is helaas wel weer een Engelstalig boek.

Must read herfst 2019 - Capital Monday 4

Must Read 5: 
Nooit meer te druk – Tony Crabbe

Top boek! Tony Crabbe helpt ons met het oplossen van een van de grooste problemen in de maatschappij van tegenwoordig… We zijn te druk en hebben veel te veel hooi op onze vorken. Dit boek staat bolvol met handige tips voor het creëren van meer rust gedurende de dag. Alle methodieken worden onderbouwt met studies en onderzoeken die gedaan zijn aan de hand van diverse thema’s. Het is superslim om dit boek te lezen als jouw dagen gevuld zijn met chaos, deadlines, uitpuilende mailboxen en ellenlange to do lijsten. Met deze handige tips kan je zeer zeker de druk van de ketel af halen.

Must read herfst 2019 - Capital Monday 5

Zoals jullie zien lees ik veel Engelstalige boeken, dit komt vooral omdat sommige boeken die mij heel interessant lijken nog niet altijd in het Nederlands verkrijgbaar zijn. Hiernaast ben ik er ook achtergekomen dat Engelstalige boeken vrij vaak goedkoper zijn dan de Nederlandse variant. Waarom dat dit is, ik heb geen idee. Maar het scheelt weer geld, dus mooi meegenomen. Een zoek rondje op bol.com of in de fysieke boekwinkel kan ik iedereen aanraden!

WAT ZIJN JOUW MUST READ VOOR DEZE HERFST?

Veel liefs,
Chantal

Comments

  1. Ik neem me telkens voor om meer van dit soort boeken te gaan lezen, maar grijp op een of andere manier toch meer naar fictie. Toch zitten hier titels tussen die ik dolgraag zou willen lezen…

  2. Aaah zalig om je zo onder te dompelen in leesvoer.Ben alleen niet zo van de doe het zelf boeken. Ik verdwaal liever in een verhaal.

  3. Elke keer als ik weer van dit soort blogs lees, baal ik er altijd zo van dat ik zo weinig tijd heb om boeken te lezen (of weinig tijd hiervoor vrij maak).

    1. Snap ik! Het is heerlijk en ik voel me persoonlijk altijd heerlijk zen als ik een boek heb gelezen in plaats van de TV aan te hebben gezet.

  4. In mijn boekenkast liggen voornamelijk nog fantasyboeken die ik wil lezen. Die zie ik niet in jouw lijstje ;p

  5. Wat een fijn lijstje. Kende ook nog geen enkel boek. Nou moet ik ook eerlijk bekennen dat ik zelf voornamelijk trillers lees, bij voorkeur van James Patterson en Robin Cook.

  6. Sinds enkele weken heb ik het lezen weer opgepakt (gunde mijzelf daar niet echt de tijd meer voor), ik zet gelijk Judgement Detox op mijn lijstje!

Spread some love!