Energetische energie - Capital Monday

Zo bescherm jij je energetische energie!

‘S ochtends bij het opstaan voelen we ons kiplekker en vol met energie en je merkt dat dit gedurende de dag af aan het nemen is. Het lijkt dan wel alsof onze batterij letterlijk aan het leeglopen is. Eigenlijk is dit ook echt het geval. Ons lichaam lekt dan als het waren energie, ook wel energetische energie genoemd. Hiernaast pik je ook gedurende de dag energie van andere personen op, helaas zowel de positieve als de negatieve. Het zou daarom voor iedereen goed zijn dat hij/zij zijn/haar energie beschermd hiertegen. Vooral voor personen die hoog sensitief zijn, is dit erg belangrijk om te doen. Zij kunnen hier zelfs fysiek niet lekker van worden.  

Wil jij weten hoe jij jezelf kunt beschermen? Lees dan snel verder.

Energetische energie - Capital Monday

Wat is energetische energie?

Volgens vele energetische therapeuten en paragnosten is energetische energie een subtiele fijnstoffelijke energie. Deze energie wordt ook weleens het energetische lichaam of je Aura genoemd. Deze energie is het energieveld dat ons in leven houdt (levensenergie) en bepaald wie of wat wij echt zijn.

Echt alles wat bestaat en/of leeft is energie en deze energie heeft op een bepaalde manier een uitwerking op je. Denk hierbij aan je partner, maar ook een voorwerp zoals je telefoon of zelfs je tafel. Je kan energetische energie ook wel zien als positieve, negatieve en andere trillingen. Het is onzichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat het er niet is. Het universum is er namelijk vol van en heeft een effect op ons allemaal. Als wij een energie oppikken, kan het zomaar zijn dat wij onszelf onbewust naar het zelfde energieniveau trekken. Wij raken zelf dan ook negatief of positief.

Energie vampieren

Misschien kan je het al wel raden maar een energievampier, zuigt letterlijk jouw energie op. Wist jij dat er hierin ook verschillende types zijn, met elk zo hun eigen tactieken? Het effect dat ze op jou kunnen hebben is helaas maar al te goed merkbaar. Je wordt sneller moe, je voelt je slaperig, of je voelt je ineens niet lekker als je er eentje hebt ontmoet. De hoog sensitieve mensen kunnen er zelfs hartkloppingen of last van hun maag van krijgen. En dit is nog maar een kleine greep uit het volledige scala aan klachten die je zou kunnen ondervinden.

Hoe kan jij je energetische energie beschermen?

CreΓ«er een bubbel om je heen!
Visualiseer dat je in een bubbel van licht zit, die jou helemaal omringt. Jij bent de bron van het licht en de energie van anderen kunnen door de bubbel niet bij je komen. Als jij je hier gedurende de dag bewust van blijft, zal je zien dat jouw energie op een hoger niveau blijft. Blijf je tijdens meeting en andere afspraken bewust van het feit, dat jij de bron van licht bent en dat jij in het bezit bent van liefde, licht, energie en kracht. Dit zorgt ervoor dat andere personen jouw energie niet naar beneden kunnen halen en het ook niet van je af kunnen pakken.

Draag beschermende edelstenen
Ik draag maar al te graag edelstenen. Meestal hang ik ze om mijn nek en draag ik iedere dag een andere steen. Eentje die het beste bij mijn gemoedstoestand van die dag past. Zo kun je dus ook een edelsteen dragen die je beschermd tegen negatieve invloeden van buiten af. Denk bijvoorbeeld aan de volgende stenen:

Zwarte toermalijn: Toermalijn heeft een sterk reinigende en beschermende werking. De steen zorgt ervoor dat je kan aarden, brengt lichaam en geest in balans. Hiernaast zet deze steen de negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Toermalijn reinigt namelijk je aura, je lichaam en verwijdert negatieve energie.

Labradoriet: Deze steen reinigt en versterkt je aura en beschermt onder anderen tegen negatieve energie, negatieve mensen, mensen die energie zuigen, entiteiten en overprikkeling.

Spreek affirmaties uit
Door positieve affirmaties te blijven herhalen voor jezelf, worden deze in je hersenen als de waarheid gezien. Hier ga je naar leven. Dit kan meer zelfvertrouwen, zelfliefde, meer energie of zelf een gezondere relatie met geld met zich mee brengen. Hieronder vind je een paar affirmaties die je voor jezelf kunt herhalen gedurende dag, om jouw energie level op peil te houden.

“Ik hou de energie bij mezelf”
“Ik voel me krachtig, sterk en fit”
“Ik voel me verrijkt met positieve energie”

Energetische energie - Capital Monday

Ik hoop dat het voor jullie nu iets duidelijker is wat energetische energie nu precies inhoud en hoe jij je eigen energie kan beschermen. Deze 3 tips gebruik ik zelf ook op dagelijkse basis en ik voel me er fantastisch door! Mijn edelstenen collectie bereid zich steeds uit en ik heb door mijn huis verschillende affirmaties hangen ter reminder. Sommige vinden het misschien een beetje gek, maar ik vind het heerlijk!

Energetische energie reinigen

Het is ook mogelijk om jouw energetische energie te reinigen. Dit kan worden gedaan door energetische therapie of door een Kundalini Reiki behandelaar. De Kundalini Reiki behandelaar voert dan een DNA Reiki behandeling uit, waardoor alle negatieve energieΓ«n van buitenaf (denk hierbij aan: energie van anderen, straling van je telefoon, TV, zendmasten en stroomkabels) en wat jouw energie dus beΓ―nvloed worden verwijderd.

Voor deze DNA Reiki behandeling kun je ook bij mij terecht. Ik ben namelijk Kundalini Reiki behandelaar en heb al 5 inwijdingen mogen ondergaan. Nog 1 inwijding en dan ben ik ook Kundalini Reiki Master en mag ik het werken met deze energie leren aan anderen. Voel jij dat je aan de slag mag gaan met het reinigen van je energetische energie? Stuur mij dan even een berichtje, dan kunnen we samen alle mogelijkheden even bespreken. De behandelingen kunnen namelijk ook op afstand en ze zijn dan net zo krachtig. Want tja… Alles is energie!

BESCHERM JIJ JOUW ENERGETISCHE ENERGIE AL DAGELIJKS?

Veel liefs,
Chantal

Comments

 1. ik heb hier niet zoveel mee sorry πŸ˜‰ ik geloof er gewoon niet in. ik zou dan zeggen houd een gezonde levenstijl aan en haal de energie uit je voeding πŸ˜‰

  1. Hihi, geen probleem toch?! Een gezonde levensstijl en voeding is sowieso erg belangrijk. Voor mij staat dit ook zeker op nummer 1!

 2. Sim's Cup Of Tea

  Interessante theorie, maar niets voor mij denk ik. Bij mij ligt het er vaak wel aan dat ik overprikkeld ben of de energie van anderen opzuig inderdaad. En dat ik te weinig drink…

  1. Inderdaad dat heb ik ook en daarbij te weinig drinken is sowieso niet heel handig. Vooral als ik druk ergens mee bezig ben, dan wil ik het nog wel eens vergeten.

 3. Ik heb er zo nog nooit naar gekeken. Voor meer energie slik ik zeker in het najaar wat extra supplementen. Ook ga ik op tijd naar bed, Ik merk dat ik dan beter in mijn vel zit

 4. Merel (Lotus Writings)

  Dank je wel voor je uitleg, ga een paar dingen meenemen. Edelstenen heb ik eigenlijk nog nooit gebruikt (toch eens gaan kijken), affirmaties wel. Helpt idd echt.

 5. Nee, ik draag geen stenen. Ik herken wel de energie vampier haha, er zijn echt mensen die zo’n negatief effect op je hebben dat je daarna alleen nog maar kunt slapen!

  1. Ja inderdaad, de energie vampieren zijn best wel lastig om mee om te gaan. Soms is extra slapen niet erg en zeker geen straf. hihi.

 6. Wat leuk om hier eens over te lezen! Ik geloof best in een energie die iemand uit kan stralen maar thats it. Het spirituele geloof ik niet zo!
  Liefs,
  Elles

  1. Bedankt voor jouw kijk hierop en super dat je het leuk vond om hier over te lezen. Het is een keer wat anders, zeggen we maar. hihi

 7. Wat een leuke blog! Dit soort spirituele info is echt helemaal iets voor mij. Ben er zelf ook mee bezig. Die affirmaties zijn inderdaad een goeie en die cirkel om je heen ook. Ik weet het allemaal heel goed, maar in de praktijk gebruik ik de tips niet zo vaak. Gek hè?

  1. Hihi same here. Ik weet het ook allemaal heel goed, maar soms schiet het er toch nog steeds bij in. Geen idee waarom. Drukte misschien?

 8. Ik bescherm mijn energetische laag elke dag. Vaak draag ik een steen, afhankelijk van wat ik denk die dag nodig te hebben. Amethist is mijn favoriet. En sinds kort ga ik elke maand naar een energetisch therapeut. Kan jij dat ook? ;p

Spread some love!