Innerlijke kind - Capital Monday

5 tips om je “Innerlijke kind” te helen!

In dit artikel ga ik je meer vertellen over het helen van je “Innerlijke kind”. Dit zijn de niet helpende overtuigingen die door de jaren heen (en vooral in je jeugd) hebt opgedaan door je omgeving en met name je ouders. De niet helpende overtuigen zijn de gene waar je nu op onbewust niveau nog steeds veel last hebt. Denk bijvoorbeeld aan hoe jij reageert en je gedraagt bij een ruzie, pijnen die je ervaart, verwijten die je altijd krijg. Vaak zijn deze situaties “triggers” voor patronen die zich continu blijven herhalen. Dit kunnen negatieve gevoelens of gedragingen met zich mee brengen, waarbij jij je afvraagt waar deze emoties en dit gedrag vandaan komt. Meestal komen deze vanuit je jeugd en zijn ze te verwijderen uit je systeem. Het is dus mogelijk om jezelf te resetten! Zo lang er niets aan wordt gedaan, blijft het “Innerlijke kind” gekwetst (oftewel je hebt last van een beschadigd innerlijk kind) en zal het deel uit blijven maken van je leven.

Wil jij voordat je verder gaat lezen, eerst meer weten over wat het “Innerlijke kind” precies is? Lees dan eerst dit artikel.

Innerlijke kind - Capital Monday

5 tips speciaal voor jou

Keur jezelf niet af

De grootste stap naar het helen van de “Innerlijke kind” is… Jezelf accepteren zoals je bent. Begin met jezelf goed te keuren. Als jij jezelf af blijft keuren, zal je “Innerlijke kind” zich nooit veilig genoeg gaan vinden. De afkeuring houdt namelijk een pijnlijke programmering (innerlijke kind trauma) in stand, die je vroeger hebt overgenomen van je ouders. Met je denkwijze van vroeger heb je een wereld gezien en om je heen gecreëerd, waardoor je waarschijnlijk bent gaan denken dat het echt aan jou lag. De meeste niet helpende gedachten die hier uit voort zijn gekomen zijn; Dát je niet goed was zoals je was, dát het allemaal jouw schuld was of dat je geen liefde waard was.

Dit was natuurlijk de reinste onzin! Jouw ouders zijn helaas als kind ook op deze wijze geprogrammeerd door hun ouders. Hierdoor hebben ze onbewust hun eigen pijnlijke overtuigingen en ervaringen doorgegeven aan jou.

Stel je open om je Innerlijke kind te helen

Leg jouw onbewuste patronen bloot en kijk er met liefde en compassie naar. De gevoelens die deze patronen met zich meebrengen zijn helemaal ok om te hebben. Eer ze en bekijk eens wat ze met je doen. Dit proces is meestal heel moeilijk, zwaar, eng en onwennig, maar onthoudt dat jij dit allemaal kunt hebben. Het universum geeft je namelijk alleen maar taken en situaties waarvan ze zeker weten dat je het aan kunt. Als jij je openstelt voor alle wijsheid, kracht en liefde ben jij op weg om jezelf de helen. Hier ben jij namelijk toe instaat, want alle ingrediënten zitten al in ons.

Laat het gevoel stromen

Ga eens heerlijk op de grond, meditatiekussen of stoel zitten en sluit je ogen. Denk dan eens terug aan een vervelende situatie die zich zeer recent heeft voorgedaan. Focus een paar minuten op je ademhaling, adem diep in door je neus en uit door je mond. Ga hierna met je gedachten terug naar de situatie en laat het gevoel bij je binnenkomen. Onthoudt alles is goed en alle emoties mogen er zijn. Misschien voelt het onprettig, je bent in het hier en in het nu. Je bent ten alle tijden veilig.

Wees er voor jezelf

Als je al een tijdje hebt gezeten en hebt gekeken naar die situatie en het gevoel dat het opriep, wil ik je vragen om een laag dieper te gaan. Ga eens kijken welke situatie van vroeger (die jij je kunt herinneren) op deze qua gevoel lijkt. Wanneer had je dit gevoel vaker? Hoe werd dit bij je getriggerd? Ga in je gedachten terug naar dit moment. Is dit lastig voor je, laat de emoties er gewoon zijn. Kijk vanuit het “nu” naar jezelf toen je een klein kind was. 

Als het goed is merk je op dat je vanuit het perspectief van een volwassen naar jouw “Innerlijke kind” kijkt. Bekijk eens wat dit kind nodig heeft en kijk eens of jij het kind kunt geven wat het nodig heeft. Misschien kan jij hem/haar troosten, moed geven, vastpakken en knuffelen. Dit doe je allemaal door in meditatieve staat te visualiseren.

Wees vooral niet boos op jezelf als het nog niet helemaal lukt zoals je zou willen of het “Innerlijke kind” het nog niet goed kan ontvangen. Deze oefening heeft tijd nodig om eigen te worden. Dus… Het is vrij logisch als het de eerste keer niet meteen lukt.

Herhaling is key!

Het klinkt misschien heel logisch, maar oefening baart kunst. Dat is eigenlijk met alles wat je onder de knie wilt krijgen. Neem je tijd, plan desnoods tijd in om bovenstaande oefeningen te doen en schrijf op wat het jou na iedere sessie heeft gebracht.

Innerlijke kind - Capital Monday

Innerlijke kind healing

Mocht je het gevoel hebben dat deze stappen toch nog niet alles voor je hebben opgelost, dan kan je ook nog aan de slag met innerlijke kind healing. Dit wil zeggen dat er doormiddel van Reiki energie gewerkt wordt op je innerlijk kind stuk in combinatie met het innerlijk kind trauma dat je hebt mee gemaakt. Dit is een hele fijne en prettige manier om dingen te verwerken uit je kindertijd. Wanneer jij te maken hebt met een beschadigd innerlijk kind, zal je ook merken dat je overmand wordt door de angsten die toen zijn ontstaan. Tijdens een passende Kundalini Reiki behandeling, wordt ook gewerkt op deze ontstane angsten.

Kundalini Reiki

Door de geweldige Kundalini Reiki reis die ik heb ondergaan, mag en kan ik jou bij dit stuk helpen. Als volleert Kundalini Reiki Healer & Master mag ik samen met jou je innerlijke kind gaan helen (dit kan fysiek maar ook op afstand, de energie waarmee ik werk blijft net zo krachtig). Je angsten zullen minder worden en je zal echt gaan merken dat jij je een stuk vrijer en opener wordt. Het zal je zelfs gaan opvallen dat je meer uit schulp durft te gaan kruipen en het leven te leven waarvoor jij bestemd bent.

Klinkt jou dit als muziek in de oren?
Stuur mij dan een bericht (info@capitalmonday.com), dan kunnen wij alle mogelijkheden bespreken.

Boeken over hoe jij je innerlijke kind kan helen!

WAT ZIJN DE OUDE OVERTUIGINGEN DIE JIJ GRAAG ZOU WILLEN DOORBREKEN?

Veel liefs,
Chantal

Bron: nieuwetijdskind.com

Spread some love!