Beyond The Woods

Beyond The Woods

Beyond The Woods

Er zijn talloze bedrijven die kaartjes maken. Een bedrijf dat zich weet te onderscheiden in deze competitieve branche is: Beyond The Woods. Lisa Strijbosch (26) en Rosanne Groeneweg (30) zijn de trotse eigenaren en zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van bijzondere geboorte- en trouwkaarten. Daarnaast bieden zij de mogelijkheid om kaartjes te ontwerpen op maat, die aan jouw specifieke wensen voldoen. 

De kennismaking

Lisa is sinds 2015 grafisch ontwerper en genoot een opleiding aan de kunstacademie ArtEZ, in Arnhem. Rosanne studeerde af als illustrator in 2011, op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Rosanne was al een aantal jaar werkzaam als illustrator in een atelier op de Voorstraat, midden in het centrum van Utrecht. Lisa startte in 2016 als zelfstandig grafisch ontwerper en zocht een atelierruimte. Via connecties kwam zij terecht in het atelier op de Voorstraat. Gedurende deze periode is de vriendschap ontstaan. Beide dames hadden voor hun ontmoeting al enige ervaring in het ontwerpen van kaartjes. Lisa en Rosanne ontdekten kort na de eerste ontmoeting dat ze meer deelden dan een werkruimte, namelijk dezelfde ontwerpvisie en gedachtegang. Ze waren in overeenstemming van het huidige aanbod op de kaartjesmarkt, deze kon wel twee ontwerpers met een frisse blik gebruiken! De drang om samen te werken was sterk aanwezig, zo vertelt Rosanne, “Toen we in het atelier samen zaten wisten we gewoon: we moeten onze krachten gaan bundelen.” Dit was het startschot van Beyond The Woods.

Stijlmakers met een missie!

De bedrijfsnaam “Beyond The Woods” toont, naast de liefde die de dames hebben voor flora en fauna, de mentaliteit aan van dit ontwerpduo. Ze werken het liefst met duurzame, gerecyclede materialen. Daarnaast begeven zij zich graag in de natuur en proberen hun steentje aan een betere wereld met meer bewustzijn bij te dragen. Zo staken Lisa en Rosanne hun handen uit de mouwen, maakten protestborden en liepen mee met de klimaatmars in Amsterdam! Echte doeners dus, die problemen graag met beide handen aanpakken. Naast de bewuste materiaalkeuze en verantwoorde werkwijze zijn de dames van Beyond The Woods zeer klantgericht. Lisa en Rosanne gaan graag met je in gesprek om tot een goed resultaat te komen. Het duo beschouwt een kaartje als een klein kunstwerkje, wat een weergave is van een belangrijke gebeurtenis in het leven. Het overlijden van een dierbare, een uitnodiging voor je bruiloft of een kaartje voor de geboorte van je kindje zijn momenten die je nooit vergeet. Een kaartje is iets heel persoonlijks, dat bijdraagt aan deze betekenisvolle momenten in het leven. Elk kaartje wordt met aandacht ontworpen op een artistieke en eigenzinnige wijze. Lisa en Rosanne doorbreken graag taboes, daarom zijn de meeste geboortekaartjes uit de collectie genderneutraal. Op de vraag: Waarom? Krijg ik een eensgezind antwoord: “Het geslacht van het kindje lijkt bijna wel het belangrijkste onderdeel van het kindje in ontwikkeling, dit vinden wij beperkend.”

Ontwerpvisie

Lisa en Rosanne komen van een andere kunstacademie, met een ander ontwerpperspectief. Daarnaast hanteren zij ieder een andere werkwijze. Rosanne is gepassioneerd in het tekenen van sprookjesachtige taferelen en betoverende karakters. Haar illustraties zien er toegankelijk uit, bijna alsof je personen of dieren op het kaartje kan aaien. Daarentegen weet zij een goede balans aan te brengen, door de illustraties te voorzien van een speels, ruw randje. Geen kinderachtige afbeeldingen uit een kleurboek, maar zijn eerder een moderne versie van de werkelijkheid. Zo maakt zij ook portretten op trouwkaarten, waarbij stelletjes op een speelse en romantische wijze wordt afgebeeld. Lisa is de tweede helft van Beyond The Woods en houdt zich het liefst bezig met letters, patronen en illustraties. Wat duidelijk terugkomt in de stijl van Lisa is de perfect gebalanceerde elementen van vormen, letters, kleuren en compositie. Elk kaartje die Lisa ontwerpt heeft een verfrissende en heldere uitstraling. Ze gelooft in de kracht van eenvoud, zonder te veel poespas. Dit blijkt wel uit de collecties op de website. Een goed voorbeeld daarvan is de trouwkaart van Daan en Sanne. De achtergrond bezit een interessant patroon van stippen met verschil in dikte, de letters zijn strak en eenvoudig. De kleur roze is allesbehalve schattig en oogt eerder stoer, door de keuze die is gemaakt in kleurtoon. Het zwarte kader wat het roze vlak heeft, geeft een extra dimensie. Hierdoor krijgt het kaartje een originele en stoere uitstraling. De dames ontwerpen soms samen een kaartje, andere kaartjes zijn weer geheel volledig door Lisa of Rosanne gemaakt. Het ontwerpproces van een kaartje begint met een handgemaakt ontwerp of illustratie. Deze wordt daarna omgezet naar digitaal ontwerp, waar tekst wordt bijgevoegd. Beyond The Woods ontwerpt fascinerende kaartjes met stijl waar jij als klant centraal staat. Kaartjes om in te lijsten dus! 

BEYOND THE WOODS
Is een samenwerking van: Rosanne Groeneweg en Lisa Strijbosch

Stuur een e-mail voor meer informatie:
info@beyondthewoods.nl

Spread some love!