Dr. Leenarts - Capital Monday

Self care is helemaal niet egoïstisch! Toch Dr. Leenarts?

Wat doe jij het liefste als je even tijd voor je zelf hebt? Ga jij gelijk klusjes in huis aanpakken of ga je chillen tot de max? Zelf ben ik het type die vooral het laatste graag doe, maar af en toe even iets extra’s doen in huis geeft ook wel weer ruimte. Samen met de producten van Dr. Leenarts, heb ik na ieder badritueel ook nog eens een verzorgingsritueel. Oftewel goed voor mezelf zorgen gaat me heel erg goed af, nu alleen nog op tijd naar bed. hahaha. Heb jij nog niet eerder van dit merk gehoord? Lees dan snel verder en maak kans op een prachtig Dr. Leenarts pakket voor jezelf! 

Self care isn’t selfish!

In mijn ogen is goed voor jezelf zorgen echt een must. Als je zelf goed in je vel zit, door juist meer tijd door te brengen met jezelf en de dingen te doen waar jij meer energie van krijgt. Zal je in het vervolg ook meer energie hebben die je door kunt geven aan andere en ook de energie hebben om voor andere te zorgen. Als jouw energiepeil goed is, kan je veel meer hebben. Denk bijvoorbeeld aan vervelende situaties op je werk, een tegenslag, ruzie met vrienden of je partner. Je kan dan net wat evenwichtiger met voorvallen omgaan. Als je denkt… Ja maar hier heb ik helemaal geen tijd voor. *buzzer* Dan zie je de essentie hiervan toch nog niet helemaal in. Tijd hebben voor iets, heeft te maken met prioriteiten stellen en tijd maken voor de zaken die echt belangrijk zijn. 

DUSSSSSS schrap wat afspraken uit je agenda en ga lekker dat boek lezen, die wandeling maken, in bad liggen, film kijken etc.

Self Care - Capital Monday

Dr. Leenarts

Marjolein Leenarts is een dermatoloog, die met veel plezier in het Rode Kruis Ziekenhuis werkt. Aangezien dit ziekenhuis bekend staat om haar expertise op het gebied van huid- en brandwonden, voelt zij zich hier als een vis in het water. De laatste jaren zijn helaas het aantal gevallen van huidallergie sterk toegenomen. Het blijkt zo te zijn dat in Europa 1 op de 4 personen hier last van heeft! De grootste boosdoeners van het ontwikkelen van zo een allergie is met name het gebruik van parfum of conserveringsmiddelen. Als je allergisch bent voor een bepaalde stof, kom je er vaak nooit helemaal meer vanaf. Veel cosmeticamerken gebruiken claims als ‘natuurlijk parfum’ of ‘hypoallergeen’, maar zeggen niets over de kwaliteit van het product of de mogelijkheid om irritatie. Hierom heeft ze haar eigen productlijn ontwikkeld met ingrediënten die je huid ondersteunen.  

Dr. Leenarts - Capital Monday

4x hele fijne Dr. Leenarts producten

Alle producten zijn vrij van parfum, parabenen en conserveringsmiddelen. Hiernaast zijn de producten geschikt voor ieder huidtype en het maakt niet uit of je een jonge of wat rijpere huid hebt. In het assortiment is voor ieder wat wils te ontdekken. Weet je wat ontzettend tof is? In 2018 hebben alle producten in het assortiment zelfs het internationale keurmerk ‘Allergy Certified’ gekregen.

Dr. Leenarts Dagcreme en Dag- & nachtcreme
Na twee weken deze producten te hebben gebruikt, ben ik zeker tevreden met hoe de dagcreme en de dag- & nachtcreme aanvoelt op mijn huid. Zelf heb ik namelijk een hele droge eczeemhuid, waar ik eigenlijk met maar weinig producten tegenop kan smeren. De producten voelen goed, ruiken niet overheersend en zien er ook nog eens heel luxe uit. 

Het enige wat mij wel opviel was, dat mijn huid meer van het product nodig heeft en droger wordt gedurende de dag. Mijn oplossing is hiervoor, om na het insmeren bij het opstaan het even te laten intrekken. Vervolgens mijn gezicht nog een keertje in te smeren vlak voordat ik mijn make-up op doe. Zo blijft mijn huid heerlijk gehydrateerd. 

Dr. Leenarts Dagcreme                      € 15,95
Dr. Leenarts Dag- & Nachtcreme    € 13,95

Dr. Leenarts - Dag en nachtcreme - Capital Monday

Dr. Leenarts Lip Care
De Lip Care is by far een van mijn favoriete producten, die ik dus ook echt iedere dag bij mij draag in mijn handtas. Mijn lippen blijven verschillende uren lekker gehydrateerd en scheuren tijdens het koude weer of een gure wind niet in. 

Dr. Leenarts Lip Care                      € 3,95

Dr. Leenarts - lip care - Capital Monday

Dr. Leenarts Herstellende Bodycreme
Dit product idem dito! Ook een van mijn favorieten. Deze body creme verzorgd mijn droge huid zo ontzettend goed, dat ik gewoon met verbazing er naar stond te kijken. Meestal een dag na het douchen, werden mijn benen en armen altijd al weer heel droog. Oftewel wachten op de volgende insmeer beurt. Dit is dus met dit product echt niet nodig, mijn huid blijf in perfecte shape.

Dr. Leenarts Herstellende Bodycreme                 € 14,95

Dr. Leenarts - Herstellende bodycreme - Capital Monday

Ooit was Dr. Leenart al een keertje met mij mee op vakantie. Lees hier meer over mijn vakantie favorieten van toen!

*** Win een Dr. Leenarts pakket! ***

Wil jij een goed gevuld Dr. Leenarts pakket winnen (t.w.v. €25,-)? Doorloop de volgende stappen en wie weet ben jij de gelukkig winnaar!

 • Reageer onder het Instagram bericht dat je graag kans maakt op dit pakket.
 • Volg het Instagram account van Dr. Leenarts
 • Volg het Instagram account van Capital Monday.

Wil jij extra kans maken?

De winnaar zal persoonlijk bericht ontvangen in het begin van week 16.

WELKE PRODUCTEN GEBRUIK JIJ GRAAG OM JEZELF TE VERZORGEN?

Veel liefs,
Chantal


Comments

 1. Ik gebruik eigenlijk alleen dag en nacht crème om mijn huid te verzorgen en body olie. Ik let wel goed op dat ik af en toe ook echt even tijd voor mezelf neem.

 2. Angela

  Een goede zaak, producten zonder parfum. Het ziet er echter wel apothekerig uit de verpakking. Uiteindelijk gaat het om de inhoud, maar mijn oog wil ook wel wat 🙂

 3. Klinkt als hele fijne producten! Bij mij ontbreekt selfcare een beetje oeps, ik ben er echt niet goed in. Ik had nog nooit van dit merk/haar gehoord.

 4. Ik heb die merk al meermaals zien passeren, maar denk dat het iets typisch Nederlands is, in België ben ik het nog niet tegengekomen…

 5. Ik ben echt super benieuwd! Ik ken het wel van naam, maar heb het nog nooit gebruikt. Mijn zoon en ik hebben allebei een moeilijke huid, zo noem ik het maar hahaha Ik doe graag mee aan je winactie 😀

 6. Zo zie je maar weer dat producten als parfums en dergelijke helemaal niet altijd goed zijn. Maar self care is inderdaad wel belangrijk.

Spread some love!