Griep - Capital Monday

Hoe jij meer kunt loslaten tijdens de griep?

De griep… De meeste mensen verafschuwen het en willen er zo snel mogelijk van af. Snap ik, het is niet dat ik het zo een pretje vind om te hebben maar ik heb er wel een mooi inzicht over mogen ontvangen.

Tuurlijk de griep is een virus en als het flink de ronde gaat is de kans groter dat je het ook krijgt. Maar ik geloof er in, dat je lichaam je iets probeert te vertellen als je een verkoudheid of de griep krijgt. Namelijk, dat het even genoeg is geweest met het van hot naar her rennen en al je to do’s op je lijstje af te werken.

Is het niet toevallig dat je meestal de griep krijgt als je heel erg druk bent geweest, stress hebt gehad of dat je even echt niet meer wist hoe je alle ballen in de lucht moest houden? Dat bedoel ik, een typisch gevalletje ‘luisteren naar je lichaam’ is hier van toepassing.

Laten we eens kijken, hoe we van de griep een iets minder problematisch iets kunnen maken. Lees je mee?

Griep - Capital MondayBron: unsplash.com

Laat de griep zijn werk doen

Persoonlijk laat ik zelf de griep altijd zijn werk doen. Hoe vervelend het ook voelt en hoe heftig de symptomen ook kunnen zijn. Alles moet eruit denk ik dan maar, het lijkt soms wel of je lichaam van alle gifstoffen (lees virussen en gifstoffen die we onszelf toedienen doormiddel van eten en drinken) af wilt. Dit is in feiten ook zo! Je lichaam vecht tegen het virus doormiddel van slijm aanmaak of juist door ervoor te zorgen dat je maag en darm inhoud (incl. virus), zo snel mogelijk er weer uit gaat. Het enige wat je kan doen, is het ondergaan en tegelijkertijd goed voor jezelf te zorgen. Als je dit met de juiste mindset doet, zal jij je al herboren gaan voelen na dit virus!

Waar kan jij je lichaam mee ondersteunen?

Het is belangrijk om je lichaam te ondersteunen tijdens een periode als dit. Dan gaat het toch net even allemaal wat sneller dan dat je het op zijn beloop laat. Laten we eerlijk wezen, het is goed om hier de tijd voor te nemen en uit te zieken. Maar onnodig 2 weken thuis blijven van werk of school terwijl het ook in 1 week kan, lijkt me overbodig.

Dit zijn mijn favoriete hulpmiddelen en tips die mij binnen een paar dagen al een stukje beter laten voelen:

 • De Paracetamol en vitamine C poederdrank van de kruidvat. Ik heb zelf namelijk een hekel aan het slikken van paracetamol en inbrubrofen. Dus dit is een ideale uitkomst met extra vitamine C, iets wat je lichaam tijdens de griep heel hard nodig heeft.
 • Naast het bovenstaande ben ik een ontzettende fan van de hoesttabletten bruis van het kruidvat. Dit omdat binnen een paar dagen het slijm los komt en je gelijk een stuk minder benauwd bent. Hierdoor krijg je gelijk al meer energie in je lichaam.
 • Vapo-lucht zalf. Dit gebruikte ik eigenlijk nooit, totdat ik de laatste keer enorm last had van de griep. Ik dacht ‘s nachts echt dat ik zou vergaan. Toen heb ik snel zo een potje gekocht en mijn neus ging direct open, ik heb nog nooit zo relaxed geslapen tijdens de griep. Je smeert deze zalf dus op je borst, waardoor de cvapo-lucht continue blijft rondcirkelen in je neus. Hierdoor blijft dus de hele nacht je neus open en kan je gewoon doorslapen.
 • Dit gebruik liever ook niet, maar als de nood hoog is gebruik ik het wel. Namelijk, de xylometazoline met menthol neusspray. Hier gaat direct je neus van open en kan je gelijk goed uitsnuiten.
 • Thee van verse Gember. Gember is van nature al een ontstekingsremmer en helpt enorm goed tegen een pijnlijke keel van al het hoesten en niezen.
 • Veel soepjes eten met veel groente erin en hiernaast sowieso gewoon goed eten. Genoeg groente en fruit eten, ook al heb je geen honger of moet je daarna overgeven. Alle vitaminen en mineralen die achterblijven in je lichaam is weer mooi meegenomen en zal je herstel bevorderen.

Griep - Capital MondayBron: pexels.com

Tijd om op te laden en nieuwe inspiratie op te doen

Zelf ben ik zo iemand, die niet de hele dag plat kan blijven liggen in bed. Dan krijg ik alleen nog maar meer hoofdpijn en ga mij eigenlijk alleen nog maar ellendiger voelen. Ik verplaats mezelf dan in de middag ook graag naar de bank of het bad, waar ik eventueel nog even een serie kan kijken of een boek kan lezen. Het gebeurt ook nog wel eens dat ik documentaires ga zitten kijken, aangezien ik me toch niet kan bewegen, vind ik het wel fijn om nieuwe informatie tot me te krijgen. Dus dan is dit de perfecte manier.

Relaxen en frisse lucht

Helemaal relaxen en zen worden staat ook tijdens de griep bij mij hoog op mijn lijstje. Want tja… Je kan er wel boos over worden dat je toch aan bent gestoken, maar je kan er ook het positieve uithalen. Neem de tijd om lekker veel te slapen en die ene serie te kijken. Daar is niets mis mee. Zelf als jij je al iets beter begint te voelen, is het extreem goed om even een frisse neus te halen. Ga even naar het dichtstbijzijnde parkje en haal even diep adem. Hier knap je echt van op.

Hiernaast krijg ik dus allemaal nieuwe ideeën en raak ik helemaal geïnspireerd om dingen te gaan doen, als ik verplicht rust moet houden. Het stelt mij instaat om “outside the box” te denken omdat je even uit je normale denkpatroon wordt gehaald. Ik heb dan ook altijd een kladblok en een pen in de buurt liggen zodat ik alles op kan schrijven. Dan hoef ik het alleen nog maar te gaan uitwerken als ik weer griepvrij ben.

 

WAT IS JOUW RITUEEL TIJDENS DE GRIEP?

Veel liefs,
Chantal

Comments

 1. Nou, een beetje van dit dus haha. Zodra het kan ga ik altijd even naar buiten. Daar knap ik zo veel meer van op dan enkel op de bank hangen. Zodra ik mij enigszins beter voel wil ik ook graag weer aan de slag. Want een flinke groep zorgt er ook voor dat je conditie een opdonder krijgt. Hoe korter de lamlendige periode hoe beter. Gelukkig heb ik die griep al achter de rug en blijft ie lekker lang weg!!

 2. LifestylebyLinda

  Ik ben het met je eens hoor, dat je het beste goed uit kunt zieken en gezond moet eten. Omdat ik zelf al chronisch ziek ben baal ik extra als ik de griep heb omdat ik met mijn verminderde weerstand aan zo’n beetje alle griepjes meedoe en er ook nog eens langer door uit de running ben. Netflix is dan mijn grootste vriend haha!

 3. Ik word niet zo vaak ziek, maar als ik ziek word, dan ben ik ook gewoon een aantal dagen ziek = veel slapen en niks eten en drinken.
  Meestal eindig ik op de bank na 2 dagen en als ik naar buiten kan, doe ik een ommetje. Het enige dat ik wel eens wil gebruiken is paracetamol.

 4. Zeer handige tips! Griep is vooral ook veel slapen en je eigen immuniteit zijn werk laten doen. Maar alle tips zijn welkom die immuniteit een handje te helpen 🙂

 5. tja. gewoon uitzieken he dat is het beste. ook al hebben we daar eigenlijk gene tijd voor

 6. MamaTassel Blogger

  Uitzieken is inderdaad het beste. Ik probeer vooral te ontspannen. Lekker in bad om alles eruit te zweten!

Spread some love!