Intuitie - Capital Monday

Keuzes maken met je intuïtie & bye bye stoorzenders

INTUÏTIE, v. (-s, …tiën), Intuïtie is de eigenschap dat je iets aanvoelt zonder erover te denken.
Andere verwoording zijn ingeving of instinct. Letterlijk vanuit het Latijn betekent intuïtie ‘innerlijk zien’.

Je weet dat er iets niet klopt en je hebt geen idee hoe je er bij komt. Of je weet dat iets niet goed voor je is, maar je doet het toch. Leven en keuzen maken vanuit je intuïtie is niet altijd even makkelijk, maar wel super effectief voor jouw gemoedstoestand, rust en je persoonlijke groei. Keuzes maken vanuit je onderbuikgevoel, intuïtie of je hart zullen je het verste brengen en je meer motiveren dan welk extern advies ook.

Intuitie - Capital Monday

Vanuit je intuïtie en emoties keuzes maken

Persoonlijk ben ik al jaren geleden begonnen met keuzes te maken. Door te vertrouwen om wat ik voel en wat mijn intuïtie te vertellen heeft. Helaas nam mijn eigen hoofd het jaren terug nog wel eens over en dacht ik te veel na over het geen wat boven kwam drijven. Hierdoor nam ik dan toch andere beslissingen die uiteindelijk niet hebben geleid naar het geen wat ik in eerste instantie wilde.

Ruim een jaar geleden heb ik daarin het roer omgegooid. Toen ben ik mijn intuïtie steeds meer voorrang gaan geven op mijn verstand. Ik kan je vertellen, de uitkomsten waren magisch! Ik heb nieuwe mensen mogen ontmoeten, nieuwe inspiratie opgedaan en erachter gekomen wat ik wel en niet wil in mijn leven. Ik durf nu te zeggen hoe ik over bepaalde zaken denk, terwijl ik voorheen liever wegkroop in de hoek. Beslissingen maken op basis van mijn intuïtie heeft me veel rust en vrijheid gegeven.

Ik voel me niet meer opgesloten in mijn eigen leven. Dit gun ik niemand, lees snel verder voor tips en wordt niet zoals deze kat! 😉

Intuitie - Capital Monday

♥ 4 tips om in contact te komen met je intuïtie:

Tip 1: Ga terug naar stilte. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar toch wil ik je vragen om dit als eerste te gaan doen. Neem tijd voor jezelf zonder prikkels van buitenaf. Ik wil je vragen om minimaal 1x per dag afstand te doen van de Tv, je telefoon, alle social media kanalen, muziek en zelfs andere mensen. Focus je even op je eigen gedachte, laat het even rond gaan door je hoofd en bekijk wat er als eerste bij je naar boven komt. Dit is je intuïtie, het eerste wat boven komt drijven is vaak de meest passen oplossing of beslissing voor jou op dit moment. Om dit voor elkaar te krijgen ga ik meestal mediteren of even in bad liggen. Echt even de pure ontspanning van de geest opzoeken.

Tip 2: Ga de natuur in. Soms kan er niets verhelderende zijn, dan even een wandeling door het bos of over het strand. Je raakt weer verbonden met de natuur. Dit is iets wat we door de drukte van alledag soms kwijtraken. De frisse lucht en de schoonheid van de natuur heeft een positief effect op ons brein. Het voelt bijna als thuiskomen, we raken helemaal zen en er ontstaat weer ruimte voor nieuwe ideeën, inzichten en daarmee ook oplossingen.

Tip 3: Schrijf het op. Naar aanleiding van je stilte moment of je heerlijke moment in de natuur, raad ik je aan om alle ideeën op te schrijven. Schrijf de ideeën en beslissingen op, zodat je ze niet kunt vergeten. Dat zou immers zonde zijn!

Tip 4: Slaap er een nachtje over. Sommige mensen of situaties verwachten dat je ad hoc moet reageren. Deze aanname is wat mij betreft de grootste kolder. Als je de tijd neemt om een beslissing te maken en er zelfs een nachtje over gaat slapen, zal je zien dat de uitkomst veel krachtiger is en beter aanvoelt.

Boeken over dit onderwerp:

 

“Leven is makkelijker dan je denkt, maar moeilijker als je denkt”
– Guido Weijers

 

Hoe wil jij je iedere dag voelen?

We hebben allemaal weleens periodes in ons leven, dat we het gevoel hebben dat we uit balans zijn. Dat het even niet lekker loopt op werk, in je relatie, met vrienden etc. Helaas hebben we dit zo nu en dan. Het leven zal je altijd wel een levensles geven om te kijken hoe je er doorheen fietst. Hier kan je met man en macht tegen proberen te vechten, maar je kan er ook voor kiezen om het op je af te laten komen. Bekijk het van een afstand, voel bij jezelf wat goed voelt om in deze situatie te doen en bedenk hoe jij je het liefste wilt voelen aan het einde van de dag. En dit brengt mij bij een hele waardevolle oefening die ik zelf graag doe om mijn energie te verhogen.

♥ Oefening: Zet de intentie voor de dag.

Bedenk s’ochtends bij je ontbijtje al wat voor gevoel je aan het einde van de dag wilt hebben. Wil jij je bijvoorbeeld na je werk gelukkig, in balans, voldaan, geïnspireerd, creatief of geliefd voelen? Dat kan! DUS… Schrijf op hoe jij je wilt voelen aan het einde van de dag en het lijkt wel alsof je de hele dag door begeleid wordt. Je maakt onder bewust allemaal keuzes die je helpen om dit gevoel te creëren en je doel te behalen. Dit klinkt best bijzonder, maar ik heb het in levende lijven ondervonden en ik zweer bij deze dagelijkse oefening.

Intuitie - Capital Monday

Hopelijk heb ik je helpende inzichten kunnen geven over waarom het belangrijk is om vanuit je intuïtie te leven. Graag hoor ik wat jouw bevindingen zijn op dit vlak en omdat je wat aan mijn tips hebt gehad.

LUISTER JIJ NAAR JE GEVOEL, ALS ER EEN BELANGRIJKE BESLISSING GEMAAKT MOET WORDEN? 

Veel liefs,
Chantal

Comments

  1. Stilte is voor mij dan ook belangrijk, en rust. Anders krijgt mijn intuïtie niet de kans om aan het woord te komen, want zit mijn verstand er steeds tussen de snateren.

  2. Ik heb ook vaak hjet idee dat je intiutie en je emoties je steeds op het goede pad houden…
    Ik ben echter opgevoed met rationaliteit en emotieloos beslissingen maken… ik word daar niet gelukkig van, doe ik het toch anders, krijg ik gegarandeerd kritiek in de familie… Soms lastig als jij wel weet dat het voor jou de beste beslissing was…

    1. Ja je gevoel is zo belangrijk hier in. Ik snap hoe het voelt hoor, bij mij staan mensen me ook nog weleens raar aan te kijken. Inderdaad lastig, als de uitkomst het uiteindelijk maar waard is. Dan zou ik zeggen… Kom maar op met de scheve gezichten.

  3. Bij een belangrijke beslissing ga ik zowel rekening houden met het buikgevoel als met het verstand

  4. Ik weeg altijd eerst alle feiten af en ga dan af op wat mijn gevoel over de situatie zegt… Soms zit ik goed, maar ik ga ook wel eens helemaal de mist in.

  5. Opschrijven werkt inderdaad voor veel mensen, ze zeggen ook altijd bij veel situaties: wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen. Ik vind keuzes maken met eten altijd lastig haha. Daarnaast valt het wel mee

Spread some love!