Daten overrated - Capital Monday

Single?! Waarom veel daten zo overrated is!

Het leed wat daten heet… Am I right ladies? Haha. Niet alle dates zijn stom of minder leuk. Ik moet me nu ook niet gaan aanstellen. Maar ik kan als single dame wel zeggen, dat het verschrikkelijk vermoeiend is. Meestal is het het toch net niet en moet je voor je gevoel toch weer gaan rondkijken. Terwijl dit eigenlijk de grootste kolder is, maar waarom doen we dit dan toch massaal en zo obsessief? Kunnen we nog wel oprecht gelukkig zijn in ons lonesome? Dit zijn vragen die vaker bij me opborrelen en waar ik de laatste tijd veel over heb nagedacht.

Nieuwsgierig naar waar ik achter ben gekomen? Lees dan snel verder.

Daten overrated - Capital Monday

De angst om alleen te zijn, dus daten maar?

Het lijkt wel alsof we allemaal bang zijn geworden om alleen te zijn. Bang zijn om alleen over te blijven en dat als je te lang wacht er geen geschikte partner meer voor je zou zijn. Ik begrijp deze angsten maar al te goed, want ook bij mij borrelen ze soms op. Want ja… Wie wil er nu in het weekend alleen op de bank zitten of altijd maar op pad zijn? Precies, niemand en iedereen wil ook een veilige thuishaven creëren. Waar iemand op je zit te wachten die van je houdt. Maar moeten we dit bij gods gratie gaan forceren? Dat denk ik van niet, dan kom je de zelfde soort persoon tegen waar je steeds voor bent gevallen of je gaat met iemand in zee om maar niet alleen te hoeven zijn. Mij in beide gevallen niet gezien. Misschien is het daarom beter om veel bewuster te gaan daten.

We zijn allemaal opzoek naar liefde, genegenheid en veiligheid. Zo zijn we geprogrammeerd en zonder aandacht en veiligheid gaan we dood. Althans zo zou het in de oertijd zijn gegaan, maar deze paniek heerst toch nog steeds in ons. Dat we het gevoel kunnen hebben dat alleen zijn niet veilig is en dat het niet hoort. Maar we leven helemaal niet meer zo als toen, vrijgezellen kunnen prima op zichzelf en veilig wonen. Liefde en genegenheid krijgen we van onze dierbare vrienden en familie. Voor onze seksuele behoeftes zijn er tegenwoordig ook 101 dingen te verzinnen. Dus waarom settelen met de eerste de beste persoon die je ontmoet?

Dus mijn conclusie over daten:

We hoeven niet te daten tot we er bij neer vallen, want wij zijn helemaal niet alleen, onveilig of zielig. Hou eens even op! Wij zijn de stoere chicks en dudes die ons eigen leven inrichten en aan ons zelf werken. Onze fouten herkennen en er iets positiefs van kunnen maken.

Daarom heb ik speciaal voor jou 3 boeken geselecteerd, die je kunnen ondersteunen en helpen om je gevoel/verwarring te herkennen en om je onzekerheden aan te pakken.

Wat wil jij bereiken?

Stap 1 om jezelf klaar te maken voor een eventuele nieuwe partner. Wat wil jij nu eigenlijk echt uit het leven halen? Hoe zou jij je leven opnieuw willen inrichten? Als je alleen bent, krijg je het cadeautje om helemaal opnieuw te mogen beginnen. Ik weet het, het klinkt heel eng dat opnieuw beginnen. Vooral als je net zoals ik de 30 nadert of er al over heen bent. Maar dat is het juist niet. Ga eens nadenken over de volgende dingen:

 • Wat maakt mij op dit moment gelukkig? (Doe hier meer van)
 • Ben je nog tevreden over je huidige baan? (Nee? doe er dan wat aan)
 • Wil je misschien zelf een bedrijf opzetten? (Gewoon doen)
 • Waar zou jij het liefste willen wonen in de toekomst? (Ga dromen en visualiseren)
 • Zou je misschien wel of geen kinderen willen? (Date geen man of vrouw die het tegenovergestelde wilt, geloof me deze personen wil je en mag je niet veranderen)

Als je deze vragen voor jezelf hebt ingevuld, krijg je stiekem al een kleine handleiding. Een plaatje waar je toekomstige partner in moet passen. Klopt het plaatje niet? THANK YOU, NEXT!

Zo kan je potentiële dates al heel makkelijk filteren. Is dit op voorhand al een no go of toch een maybe? Er is niks mis met daten, ik doe het zelf ook en het kan echt heel leuk zijn. Maar op deze manier er naar kijken maakt het nog veel leuker. De oogkleppen vallen als het waren van je af en je gaat ‘echt’ zien, wat voor soort persoon er het beste bij je past.

Daten overrated - Capital Monday

Maak jouw leven eerst fantastisch

Stap 2 om toch dichterbij de prins op het witte paard of de prinses in de witte jurk te komen. Maak je leven zo gezellig, avontuurlijk, liefdevol en fantastisch mogelijk. Doe de dingen die je graag doet. Ga er lekker op uit met vrienden en familie, besteed je tijd om van elkaar te leren en elkaar op een andere manier te leren kennen.

Heb zoveel plezier mogelijk, in alles wat je doet. Ook al heb je mindere dagen of taken die toch moeten gebeuren. Probeer hier toch de lol en de schoonheid in te zien. Ik ben namelijk het volgende van mening: hoe meer plezier je hebt in het leven en hoe hoger je in je energielevel zit, hoe sneller er mooie kansen en gebeurtenissen op je pad zullen komen.

Goed in je vel en in je leven zitten straal je uit. Hier zal je alleen maar de juiste mensen mee aan gaan trekken. Dan bedoel ik niet alleen maar potentiële partners, maar ook nieuwe vrienden en vriendinnen. Hoe gaaf is dat?!

Daten overrated - Capital Monday

Tot slot: Ga eerste genieten van je leven en richt je leven in zoals jij het graag zou willen hebben. Maak je keuze om met iemand te daten bewust. Die nieuwe vlam komt echt wel.

Het heeft ook echt even geduurd voordat ik hier zelf achter kwam. Ik wilde te graag, met als gevolg dat ik de juiste nog niet heb gevonden. Ik weet ondertussen wie ik ben, wat ik wil en hoe ik mijn toekomst voor me zie. Dit wens ik vanuit de grond van mijn hart, iedereen toe.

IS DIT VOOR JOUW OOK EEN FEEST DER HERKENNING?
OF ZEG JE VAN NEUH.. HIER HEB IK GEEN LAST VAN OF VAN GEHAD? 

Lots Of Love,
Chantal

P.S. Heb je tip & tricks rondom dit onderwerp? Please let me know!

PH: Shutterstock

Comments

 1. Ik ben altijd heel erg blij geweest dat ik er geen problemen mee had om alles te zijn, ik vond het een genot en heb prachtige lange reizen kunnen maken en heerlijk genoten van het alleen zijn. Natuurlijk ging ik gerust op date, maar het moeten moeten heb ik nooit gehad en eigenlijk toen ik dacht, nu mag die prins wel komen, ontmoette ik mijn man :). Je ‘tot slot’ vind ik heel mooi en zo waar.

 2. Ik vond daten juist altijd wel leuk. Wat moet ik aan? Hoe doe ik mijn makeup? Alleen al die spanning van te voren ? maar alleen zijn vond ik ook heerlijk.

  1. Ja ik merk dat ik ook geen moeite heb met alleen zijn. Ik kan zo genieten van even alleen op de bank met een serie of een boek.

 3. Ik ben inmiddels al 25 jaar getrouwd, dus voor mij geldt dit niet zo. Maar ik kan me voorstellen dat het belangrijk is om je eigen leven goed op orde te hebben voordat je gaat daten.

 4. Tip nummer 2 ben ik het echt helemaal mee eens. Je moet eerst zelf helemaal goed in je vel zitten voordat je liefde aan iemand anders kunt geven.

 5. Het stukje alleen weet ik nog niet zo hoor. Ik zou graag tegen iemand aanhangen waarbij dat gewenst is, haha. Ik ben wel gaan nadenken over de vragen die je in je blog stelt..

 6. Hartelijk dank voor deze blogpost. Ik heb nog nooit gedatet. Goed dat je er over schrijft.

 7. Het belangrijkste is inderdaad om overal van te genieten. Verder heb ik geen date tips voor je sorry.

 8. Ik vind/vond alleen zijn prima, maar ik ben inmiddels al ruim 9 jaar samen met mijn huidige partner dus ik weet niet hoe ik het zou vinden als we nu opeens uit elkaar zouden gaan.

Spread some love!