Law of attraction - Capital Monday

Wat is de Law of attraction?

Hey jij daar! Wat leuk dat je de tijd neemt om dit artikel te lezen. Het kan namelijk echt je leven veranderen. Niet alleen je lifestyle, maar ook je mindset en hoe je met bepaalde blokkades in het leven omgaat doormiddel van het toepassen van de ‘Law of attraction’ (de Nederlandse benaming van de Law of Attraction is overigens “Wet van Aantrekking”).Ten minste ik heb met deze manier van leven heel veel baat, mijn persoonlijke verhaal zal ik daarom met jullie verderop in het artikel delen.

Law of attraction - Capital Monday

Wat is de ‘Law of attraction’?

Misschien heb je ooit wel eens gehoord van het boek/film The Secret? Hierin worden de basis principes van de ‘Law of attraction’ haarfijn uitgelegd. Oftewel focus op wat je wilt manifesteren in je leven en het zal op je pad komen. Om deze manier van leven zo optimaal mogelijk te kunnen leven, zijn er diverse aspecten in en buiten jezelf waarmee je aan de slag kunt gaan. Hiernaast zijn er 7 universele wetten, die jou beter laten begrijpen hoe je kan samenwerken met het universum om aan te trekken wat je graag wilt.

 1. Wet van aantrekking en vibratie:
  Klinkt misschien een beetje woowoo maar eigenlijk heel logisch. Alles wat wij waarnemen en alles wat wij niet waar kunnen nemen bestaan uit atomen en deze trillen. De emoties die wij voelen zorgen ervoor dat de atomen in ons lichaam trillen en zo dus een vibratie afgeven in een ruimte of op een ander persoon. Dus je mag wel stellen dat onze manier van denken, de trillingen van onze atomen beïnvloeden. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je een ruimte binnen liep en kon voelen dat de sfeer totaal niet ok was? Dat zijn dus die trillingen/vibraties die wij allemaal uitstralen.Ik las een prachtige vergelijking bij I AM Academy, namelijk dat wij eigenlijk het zelfde zijn als onze telefoontjes. Als je iets via dat telefoontje (ons lichaam) de wereld in slingert, komt er ook weer iets bij je terug. Oftewel ben jij ontzettend positief en geef je dit ook af, dan zal je hier ook meer van aantrekken. Andersom werkt dit uiteraard ook zo. Zowel positieve als negatieve energie heeft aantrekkingskracht. Wist je dat er 17 seconde nodig is meer van hetzelfde gevoel aan te trekken?
 2. Wet van overeenstemming:
  Deze wet stelt dat alles ontstaat vanuit een gedachte. Heel eerlijk geloof ik hier wel in, anders zou er namelijk helemaal niets in de wereld zijn. Even een voorbeeld: Jij hebt bedacht om dit artikel te lezen en ik op mijn beurt eerder bedacht om dit artikel te schrijven. Het is daarom heel belangrijk om meer onbewuste gedachtes naar boven krijgen zodat je jouw meest briljante ideeën naar boven zult krijgen. Dit geld ook voor positieve gedachtes, ga een kijken of je jouw onbewuste gedachtes kan monitoren en volgen in welke emoties ze nu eigenlijk hebben. Hoe positiever jouw onbewuste gedachtes zijn, hoe meer je hiervan zult gaan aantrekken.
 3. Wet van relativiteit:
  De wet van relativiteit betekend eigenlijk dat alles maar relatief is. Het is maar net hoe je tegen dingen aankijkt en of je heel erg vergelijkend van aard bent. Je bent succesvol of niet succesvol als jij jezelf gaat vergelijken met anderen. Je bent pas dik of dun als jij jezelf gaat vergelijken met jouw buurtvrouw in de sportschool. Alles is precies zoals het nu is. Ik had tot een paar jaar terug dit heel erg in me zitten, ik was mezelf continue aan het vergelijken en ik werd er dood ongelukkig door. Door dit niet meer te doen, ervaar ik veel meer vrijheid.
 4. Wet van ritme:
  Dit klopt ook als een bus, alles in het leven en in het universum gaat volgens een bepaald ritme. Er is eb en vloed, dag en nacht, warm en koud etc. Je begrijpt wat ik bedoel. Het aller belangrijkste in ons leven is dat het bestaat uit hele mooie en leuke dingen, maar er ook minder mooie dingen zich zullen gaan voordoen. Deze wet leert je eigenlijk, dat ook de minder leuke dingen in het leven juist OK zijn om mee te maken. Het is maar net hoe je er mee om gaat.
 5. Wet van oorzaak en gevolg:
  Deze wet zal voor velen in de oren klinken als Karma. Alles wat je geeft, krijg je terug. Help je graag mensen, dan kan je erop wachten dat jij ook geholpen wordt als je hulp nodig hebt. Doe jij lelijk tegen iemand, dan moet je niet raar opkijken als een compleet ander persoon ook niet zo aardig tegen je doet. Een ander mooi voorbeeld uit het dagelijks leven is… Als jij iemand een appje of een mailtje stuurt, is de kans groot dat je een bericht terug gaat krijgen. Het is erg goed om bewust bezig te zijn met je dagelijkse handelingen en wat dat voor een gevolg dat met zicht meebrengt. Wat je uitdraagt, ontvang je.
 6. Wet van polariteit:
  Alles heeft een exact tegenovergestelde van zichzelf. De mens is eigenlijk een heel gek wezen, je wil altijd het geen hebben wat je nog niet hebt. Als het regent, wil je dat het droog is. Als je niet gezond bent, wil je graag gezond zijn. Als je geen geld hebt, wil je heel graag meer gaan verdienen. De dingen die wij nog niet hebben in ons leven, wordt vaak onze drijfveer of motivatie genoemd. Dit gebruiken we om te behalen wat we graag willen. Je kan van het ene punt altijd naar het andere uiterste punt komen. Als je maar geloofd in het feit dat het mogelijk is.
 7. Wet van incubatie:
  Dit is een hele belangrijke en vooral voor mij, ik kan nog wel eens ongeduldig zijn. Alles heeft namelijk een bepaalde tijd nodig om gemanifesteerd te worden. Oftewel, alles heeft tijd nodig en heeft dus een incubatie tijd. Een baby kan je ook niet sneller afkijken, door naar je buik te gaan zitten staren. En denk er ook niet aan om steeds de oven open te doen, om te kijken of je taart al klaar is. Hier blijft dan helemaal niets van over. Als je een wens graag in vervulling ziet gaan, heb dan geduld. Het is onderweg alleen nu nog niet zichtbaar. Heel lastig, ik weet het. Maar op het moment als je het loslaat, manifesteer je veel sneller.

Law of attraction - Capital Monday

Wet van aantrekkingskracht oefenen

Dit is een hele leuke, eigenlijk bestaat de wet van aantrekking uit 3 onderdelen. Vragen, geloven en ontvangen. Je stelt je vraag aan het Universum, hierna moet je echt geloven dat het komt en vervolgens is het belangrijk om volledig onthecht te zijn aan de uitkomst. Oftewel hoe het Universum het je aanreikt maakt niet uit. Dus laat de uitkomst los!

Master Your Mindset Challenge
Wil je veel dieper ingaan op de Law of Attraction? Ik heb een prachtige 7-daagse challenge/training voor jou ontwikkeld, waarin jij alle facetten leert om te manifesteren wat je maar wilt en hoe je bij jouw doelen gaat komen. In deze 7 dagen ben ik jouw wet van aantrekking coach!

De Master Your Mindset Challenge helpt jou verder om deze wet te masteren en een succes mindset te creëren, waardoor het niet anders kan dat jij alle doelen en verlangens naar je toe gaat trekken! Ben jij klaar voor deze shift? Kijk dan snel bij de Master Your Mindset Challenge en schrijf je in!

Wat is mijn ervaring met de ‘Law of attraction’?

Ongeveer 1 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met deze manier van leven, dankzij Sophie Dittmar van So v’s Choice. Zij heeft zoveel mooie inzichtelijke podcasts gemaakt, die mij echt helemaal open hebben gebroken op dit gebied.

Na een half jaar alleen maar luisteren en het beoefenen van deze wetten, gingen er bij mij steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Er is mij in het laatste half jaar zoveel meer duidelijk geworden… Ineens weet ik wat mijn roeping is, heb ik al prachtige dingen mogen manifesteren, ben ik een stuk meer relaxed en weet ik hoe ik mijn toekomst graag zou willen opbouwen.

In het dagelijkse leven merk ik, dat ik niet meer zo snel oordeel over anderen, ik meer liefde voel voor mezelf/mijn geliefdes, meer geduld heb, meet bruisende ideeën bedenk en dat ik van mezelf niets meer hoef. Ik mag tegenwoordig alles doen waar ik zin in heb en waar ik me niet goed bij voel op dat moment doe ik niet. Hiernaast heb ik gewoon iedere dag zin om mijn dag te gaan beginnen. Gewoon kijken wat voor mooie dingen en inzichten er vandaag weer op mijn pad mogen komen.

Law of attraction - Capital Monday

Ik snap dat deze manier van leven, niet bij iedereen past. Maar het scheelt je kan het inrichten zoals jij het wilt. Je kan alle tools/wetten gebruiken, maar je kan ook gewoon de onderdelen eruit pakken die wel bij je passen.

Dus ik zou zeggen… Ga eens onderzoeken welke onderdelen jij misschien handig vind om bij stil te staan en te gebruiken.

HEB JIJ AL WEL EENS VAN DE LAW OF ATTRACTION GEHOORD?

Lots of love,
Chantal

Comments

 1. Anja

  Ik heb er inderdaad wel van gehoord, maar nooit verder in verdiept. Geloof er ook niet echt in.

  1. Dat snap ik, toen ik er voor het eerst over hoorde was ik ook erg sceptisch. Uiteindelijk heeft deze theorie toch mijn interesse weten te wekken.

 2. Ik kende het niet, maar vind het interessant klinken. Mooi dat het je positief veranderd heeft.

  1. Ja het is een hele interessante theorie. Het zijn hele fijne tools voor een leven in balans en vol met vreugde.

 3. saarvandegaer

  Persoonlijk heb ik er geen ervaring mee en kan ik mij daar moeilijk aan aanpassen maar ik vind het wel knap dat anderen dat doen.

  1. Dat snap ik volkomen, het spreekt je wel of niet aan. Je kan er echt pas mee beginnen als je ervoor openstaat en het idee hebt, dat dit iets voor je is. XXX

 4. Ik vind het een zeer fascinerend onderwerp en ik geloof ook wel dat positief denken veel goede dingen kan aantrekken.

 5. Ik ben van het principe ´leven en laten leven´, dus als dit werkt voor iemand, is dat alleen maar heel positief…..

 6. Jazeker heb ik van The law of attraction gehoord. Heb de documentaire ook op Netflix bekeken. Vind het erg interessant en geloof er ook zeker wel in. Leuk dat je er een artikel over schrijft! Ik hou er van 🙂

Spread some love!