Festivals -Capital Monday

5x Festivals om bij jezelf te komen!

Nederlandse vlag Het festival seizoen… Een van mijn favoriete periodes in het jaar als je het mij vraagt. Iedereen is een stuk vredelievender, gezelliger, meer uitgelaten en we ervaring weer pure vreugde. Iets waar het leven uiteraard om hoort te draaien. Even uit de dagelijkse sleur en lekker aan paar dagen met je vrienden rond slenteren of zo een festival terrein. Heerlijk vind ik dat, ineens heb je zeeën van tijd, niets hoeft en alles mag. Festivals staan voor mij dan ook echt voor vrijheid.

Eigenlijk beste gek als je hier zo over nadenkt… Waarom voelen wij ons niet zo in het dagelijkse leven terwijl dit juist zo belangrijk voor ons is? Iedereen wil dit gevoel toch ervaren ongeacht welke periode in het jaar? Hoe je dit voor elkaar kan krijgen zal ik je in de aankomende tijd gaan vertellen. Dus stay tuned, ook na deze blog.

Voor nu eerste 5 festivals waar je even alles de boel kan laten en volop kan gaan genieten.

engelse vlag The festival season … One of my favorite periods in the year if you ask me. Everyone is a lot more peaceful, sociable, more enthusiastic and we experience pure joy again. Something that life naturally needs to be about. Just out of the daily grind and strolling around with your friends for a few days on a festival terrain. I love that, suddenly you have the seas of time, nothing is needed and everything is allowed. Festivals are really about freedom for me.

Actually, it is really strange if you think about this … Why don’t we feel this way in daily life when this is so important to us? Everyone wants to experience this feeling regardless what kind of period in the year we are in. I will tell you, how you can achieve this in the upcoming time. So stay tuned, even after this blog.

For now first 5 festivals where you can leave everything behind and enjoy yourself.

Festivals -Capital Monday

26 mei 2018: Central Park Festival

Nederlandse vlag Dit jaar ga ik voor het eerste naar Central Park Festival. Eigenlijk had ik hier ook nog niet eens van gehoord, voordat ik mee werd gevraagd. Terwijl ze echt wel hele grote namen op het programma hebben zoals; Kensington, Anouk, Chef’special en Blaudzun. Dit eendaagse en duurzame festival wordt gehouden op het evenementen terrein Down Under aan de Laagravense plassen in Utrecht en is super centraal gelegen. Naast het luisteren van muziek kan je ook dansen in de Spiegeltent, varen op het zwanenmeer, wijnproeven en heerlijk picknicken. Check de site voor de meest ideale route www.centralparkfestival.nl.

engelse vlag This year I am going to Central Park Festival for the first time. Actually, I had not even heard of this before I was asked to join some friends. While they really have very big names on the program like; Kensington, Anouk, Chef’s special and Blaudzun. This one-day and sustainable festival is held at the Down Under event site at the Laagravense plassen in Utrecht and is centrally located. Besides listening to music you can also dance in the Spiegeltent, go sailing on the swan lake, wine tasting and picnicking. Check the site for the most ideal route www.centralparkfestival.nl.

Central Park Festival - Capital Monday

2 juni 2018: Wantijpop

Nederlandse vlag Één week later ga ik met anders vrienden naar Wantijpop in Dordrecht. Het lijkt wel alsof er een nieuwe wereld voor me open gaat, want van dit festival had ik ook nog nooit gehoor. Het fijne van dit festival is, dat de entree helemaal gratis is en je kan gaan genieten van artiesten als; Ronnie Flex, Jett Rebel, Alain Clark en Sue the night. Wantijpop wordt echt gezien als een gratis thuisfeest speciaal voor families/vrienden. Ze hebben diverse area’s waar je ultiem kunt genieten. Ik kan niet wachten totdat ik daar heerlijk met een klein biertje met mijn kont in het gras mag zitten. Ga voor alle ins & outs naar www.wantijpop.nl.

engelse vlag One week later I go with a other set of friends to Wantijpop in Dordrecht. It looks like a new world is opening up to me, because I had never heard of this festival as well. The great thing about this festival is that the entrance is completely free and you can enjoy here artists like; Ronnie Flex, Jett Rebel, Alain Clark and Sue the night. For example, Wantijpop is seen as a free garden party especially for families / friends. They have various areas where you can ultimately enjoy the vibe of the festival. I can not wait until I can sit there with a little beer and with my ass in the grass. Go to www.wantijpop.nl for all ins & outs.

Wantijpop - Capital Monday

29 & 30 juni 2018: Indian Summer Festival

Nederlandse vlag Dit grootste meerdaagse festival in Langedijk, lijkt mij een ware belevenis. Het Indian Summer Festival ligt gelegen in een prachtig natuur gebied, heerlijk in de buitenlucht dus. Hiernaast treden er 50 bands, artiesen en DJ’s op uit de volgende genres; pop, rock, hiphop/urban, dance, 80’s, 90’s en lokaal talent. Voor iedereen is er dus wel wat te vinden tijdens dit weekend. Van al dat dansen krijgen we natuurlijk stevige trek, ook hier is aan gedacht. Er staan namelijk diverse roodtrucks, waar jij je hart als food liefhebber kan ophalen.  Hier even een kleine greep uit de line-up; Guus Meeuwis, Boef, Lil Kleine, De Jeugd van Tegenwoordig, Di-rect en Broederliefde. WAUW… IK WIL HIER OOK HEEL GRAAG NAAR TOE!

Kijk voor meer info snel op www.indiansummerfestival.nl.

engelse vlag This big multi-day festival in Langedijk, seems to me as a true experience. The Indian Summer Festival is located in a beautiful nature area, so nicely in the outdoors. In addition, there are 50 bands, artists and DJs from the following genres; pop, rock, hip hop / urban, dance, 80’s, 90’s and the local talents. For everyone there is something to find during this weekend. Of course we get hungry after a lot of dancing, this is one of the other things they have really thought about. There are various foodtrucks, where you can enjoy some really good food as a food lover. Here a small selection from the line-up; Guus Meeuwis, Boef, Lil Kleine, De Jeugd van Tegenwoordig, Di-rect and Broederliefde. WOW … I WANT TO GO THERE SO BAD!

For more information, visit www.indiansummerfestival.nl.

Indian Summer Festival - Capital Monday

14 juli 2018: UltraSonic Festival

Nederlandse vlag UltraSonic Festival is met alle DJ’s in de line-up wel meer gericht op de dance scene, waar je compleet uit je dak kunt gaan gedurende deze dag. Gelukkig voor mij, wordt dit festival in Maarssen gehouden. Dut is vrij dicht bij mijn woonplaats, dus wie weet wil ik hier ook nog wel even langs. Als je echt een dance fan bent dan wil je namen zoals; Nicky Romero, Broederliefde, Brooks, La Fuente en Rose natuurlijk niet missen.

UltraSonic Festival
Herenweg 53 te Maarssen
www.ultrasonic.nl

engelse vlag UltraSonic Festival is with all DJs in the line-up more focused on the dance scene, where you can go completely crazy during this day. Fortunately for me, this festival is held in Maarssen. That is pretty close to my place of residence, so who knows, maybe I would also like to pay visit here. If you really are a dance fan you dont want to miss out on names like; Nicky Romero, Brotherly love, Brooks, La Fuente and Rose.

UltraSonic Festival
Herenweg 53 te Maarssen
www.ultrasonic.nl

ultrasonic_Festival - Capital Monday

2 t/m 5 augustus 2018: Solar Weekend Festival

Nederlandse vlag Voor zover het er nu uitziet, staat ook dit festival voor mij op het programma dit jaar. Dit monsterfestival duurt 4 hele dagen en wordt gehouden aan de Maasplassen in Roermond. Dit meerdaagse festival is vooral gefocust op creativiteit, kleur, muziek en liefde! Echt een festival voor mij zoals je wel kunt zien. Hier worden we verblijd met acts als; Kris Kross Amsterdam, Ronnie Flex, Kraantje Pappie, Broederliefde, Roosevelt en nog veel meer DJ’s en bands in genres als Techno, pop en Jazz. Ook weer voor iedereen wat wilt dus.

www.solarweekend.com

engelse vlag As far as it looks now, this festival is also on the program for me this year. This monster festival lasts 4 whole days and is held at the Maasplassen in Roermond. This multi-day festival is mainly focused on creativity, color, music and love! Really a festival for me as you can see here. Here we are pleased with acts like; Kris Kross Amsterdam, Ronnie Flex, Kraantje Pappie, Brother Love, Roosevelt and many more DJs and bands in genres such as Techno, Pop and Jazz. Again there is something to do for everyone.

www.solarweekend.com

Solar-Weekend - Capital Monday

PH: Festival Photo – Shutterstock

 

GA JIJ NAAR EEN DAN DEZE FESTIVALS OF HEB JIJ HELE ANDERE OP DE PLANNING STAAN? PLEASE LET ME KNOW.. 

Lots Of Love,
Chantal

Comments

 1. Jamey

  Toffe festivals lijken het me allemaal! Dit jaar toch maar eens even kijken waar ik heen wil gaan.

 2. Joanne

  Het lijkt me heel tof om een keer naar Solar te gaan!

 3. íngrid

  super gaaf deze festivals. Mooi weer erbij en genieten maar! ik zeg doen

 4. Mariëlle Meray

  Lijken me stuk voor stuk heerlijke festivals om heen te gaan. Maar eens kijken welke ik dit jaar ga bezoeken 😉

 5. Silkeblogs

  Ik kende ze allemaal nog niet! Ultrasonic ziet er wel super uit!

 6. Eke

  Leuk overzicht heb je gemaakt! Ik skip de festivals tegenwoordig, vind het veel leuker om tijd door te brengen met mijn gezin, haha. Maar ipv muziekfestivals dan maar naar foodtruckfestivals, ook vervelend.

 7. Lien

  Ik hou het dit jaar waarschijnlijk bij Tomorrowland 🙂 Maar daar kijk ik wel superhard naar uit!

 8. Kimberley

  Oh ik hou erg van festivals! Mysteryland deed ik vroeger. Nu met kinderen komt het er niet zoveel meer van helaas, al kom ik wel in de stemming van deze blog 🙂

 9. Ik ga altijd naar Werfpop (8 juli), het grootste gratis popfestival in Leiden eo. Dit jaar komen onder andere Birth of Joy, Blaudzun, Kraantje Pappie en Joost van Bellen

Spread some love!