Gezonde leefstijl - Capital Monday

5 redenen waarom je gelukkiger wordt van een gezonde leefstijl!

Sporten en gezond eten is niet alleen goed voor je beach body, maar ook voor je geest. Je wordt er gelukkiger van en omringt me met positieve mensen. Hieronder geef ik de vijf belangrijkste redenen waarom je gelukkig wordt van sporten en gezond eten.

Gezonde leefstijl - Capital Monday

1. je krijg structuur

Door te starten met sporten en gezonder te eten geef je structuur aan je leven. Dit kan fijn aanvoelen omdat dit je een leidraad geeft. Veel mensen vinden het fijn om controle te ervaren. Vaak kunnen dingen zoals sport, een gezond gewicht en voeding hierbij helpen.

Gezonde leefstijl - Capital Monday

2. je slaapt beter

Gezonde voeding en veel bewegingen zorgen ervoor dat je slaapkwaliteit verbetert. En dit is nou juist belangrijk voor een goed gevoel. Als je uitgerust wakker wordt begin je de dag met positiviteit. Focus je dus op een reinheid regelmaat en rust, zodat je meer uit je slaap en je dag haalt.

3. je gezonde mensen leven langer

Door gezond te eten en voldoende te bewegen verklein je de kans op allerlei welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten en kanker. Kies dus een gezond voedingspatroon en houd je aan de beweegnorm. Zo weet je zeker dat je gezond oud wordt.

4. van bewegen van wordt je gelukkig

In onderzoek wordt vaak aangetoond dat bewegen geassocieerd is met geluk. Het kan zijn dat gelukt leidt tot een hogere lichamelijk activiteit of geluk tot een afname in activiteit, maar vaak wordt gedacht dat lichamelijke activiteit tot meer welbevinden leidt. Verklaringen hiervoor zijn dat bewegen afleidt van negatieve dingen, dat bewegen het zelfvertrouwen verbetert en dat het de mogelijkheid geeft voor meer sociale connecties. Daarnaast zijn er natuurlijk ook fysiologische verklaringen te bedenken. Zo zorgt beweging tot het aanmaken van gelukshormonen en verlaag het het stresshormoon cortisol.

Gezonde leefstijl - Capital Monday

5. je kunt anderen inspireren met jouw gezonde gewoontes

Door gezonder te eten en te sporten omring je je met mensen die actief en positief zijn. Daarnaast kun je anderen helpen en inspireren om gezonder te leven. Dit geeft jou ook weer een enorme motivatieboost!

Let op: oorzaak gevolg?

Er is nogal wat discussie welke richting de samenhang opgaat. Leidt gezondheid tot meer geluk? Of leidt geluk tot meer gezondheid? Of er is wel een samenhang, maar zijn andere factoren verantwoordelijk voor deze samenhang tussen gezondheid en geluk? Wat denk jij over dit onderwerp?

Dit artikel is geschreven door Jeroen van FIT.nl

Foto’s: Shutterstock.com

HOE DENK JIJ OVER DIT ONDERWERP EN VIND JE HET LEUK ALS ER MEERDERE GAST BLOGS ONLINE ZOUDEN KOMEN?

Lots Of Love,
Chantal

Comments

 1. Daar wordt je zekerheden gelukkiger van! Als ik niet sport of niet gezond leef slaap ik inderdaad slechter en ben ik niet te harden. Wel lastig volhouden echter! πŸ˜€

 2. Verena

  Ik leef nu ook een tijd gezonder en ik merk dat ik me veel gelukkiger voel! Vooral na het sporten voel ik me heel goed

 3. Ik sport ook veel meer de laatste tijd en ik voel me echt beter! Maar girl, wat een te gekke groene schoenen heb je. Waar zijn die van?

 4. Ik denk dat dit wel algemeen bekend is toch? Niet vervelend bedoeld πŸ™‚ sporten is sowieso beter voor je lichaam op veel manieren

 5. ik (probeer) nu ook gezonder te leven, maar ik word er niet veel gelukkiger van, komt misschien ook dat ik veel te verduren heb gehad de laatste tijd en dat even een plekje moet geven

  1. Ja rust nemen en dingen verwerken is ook een belangrijk onderdeel. Sporten kan je wel helpen om je gedachten even te verzetten.

 6. Sinds ik regelmatig naar de sportschool ga, zit ik een stuk beter in mijn vel. Alleen de laatste drie weken ben ik niet geweest (griep, druk en nog wat privΓ© dingetjes) en dat kan ik gelijk weer merken aan mijn energie en humeur. Hopelijk kan ik vanaf volgende week weer gewoon naar de sportschool πŸ™‚

 7. Als ik eenmaal goed heb bewogen of mijn apple watch geeft aan dat ik de ringen heb volgemaakt voel ik mezelf toch weer even trots..
  toch zou ik wel graag nog gezonder willen worden maar ik vind eten zo gezellig en lekker..

 8. Misschien ook leuk om iets over de schermen-cultuur waar we nu in leven te vermelden. Denk dat dat niet erg positief bijdraagt aan de gezondheid..

Spread some love!