Algarve - Capital Monday

Please take me to the Algarve in Portugal!

Nederlandse vlag Het is nog maar het begin van 2018 en ik ben mezelf al goed aan het oriënteren op mogelijke vakantiebestemmingen. Ik hoor steeds meer mensen praten over de Algarve in Portugal, waarom deze plek zo speciaal is wilde ik natuurlijk zelf even uitzoeken. Ik denk dat dit een grote kanshebber is deze zomer, lees je mee?

engelse vlag It is only the beginning of 2018 and I am already orienting myself on possible holiday destinations. I hear more and more people talking about the Algarve in Portugal, why this place is so special? I wanted to find out myself. I think this is a big contender this summer, are you reading along?

Algarve - Capital Monday
Lagos – © www.mooistedorpjes.nl

Wat kan ik verwachten van de Algarve? 

Nederlandse vlag De Algarve is een prachtig gebied in Zuid Portugal. Het gebied loopt vanaf de grens bij Spanje tot aan de westkust van Portugal en eindigt in de noord gelegen bergen van Monchique. Hier kan je dus volop genieten van prachtige stranden, kleine baaitjes en mooie natuurgebieden. Aan de kust zelf vind je grote badplaatsen als Quarteira, Albufeira en Portimao. Hiernaast is het ook zeker de moeite waard om stadjes als Lagos en het mondaine Villamoura te bezoeken. Als je er dan toch bent, kun je maar het beste alles gezien hebben. In het binnenland liggen mooie oude dorpjes en stadjes als Silves, Monchique, Vila Do Bispo en Tavira, die de prachtige sfeer van vroeger hebben weten te behouden.

engelse vlag What can I expect of the Algarve?
The Algarve is a beautiful area in southern Portugal. The area runs from the border at Spain to the west coast of Portugal and ends in the northern mountains of Monchique. Here you can fully enjoy beautiful beaches, small bays and beautiful nature reserves. On the coast itself you will find large seaside resorts such as Quarteira, Albufeira and Portimao. In addition, it is certainly worthwhile to visit towns such as Lagos and the fashionable Villamoura. If you are there anyway, you can best have seen everything. Inland there are beautiful old villages and towns such as Silves, Monchique, Vila Do Bispo and Tavira, which have retained the wonderful atmosphere of the past.Wat mij supertof lijkt om te doen?

Nederlandse vlag Praia da Marinha
Dit strand schijnt zo mooi te zijn, dat het zelfs een award heeft gewonnen. Namelijk de ‘Golden Beach’ award. Hier wil ik zelf natuurlijk graag eens een kijkje gaan nemen.

Lagos
Dit mooie stadje is een wel bekende toeristische bestemming en is vooral bekend om zijn historische centrum en scheepswerf. Er is hier genoeg te beleven in deze oude maritieme stad. De meeste bekende bezienswaardigheden zijn Ponta da Piedade, Laguna de Alvor en Mata Nacional de Barão de S. João.

Albufeira
Door haar ideale ligging aan de kust is deze badplaats zeer gewild onder de vele toeristen. “De strip”, dit is waar het welbekende uitgaansleven van Albufeira zich bevindt. Je vindt hier diverse bars, clubs en andere vormen van entertainment. Dit klinkt me als muziek in de oren!

Sagres Point
Dit is het meest zuidwestelijke puntje van Europa, best wel bijzonder natuurlijk. Op deze plek ligt ook een fort dat dateert uit de 16 eeuw, compleet met kompasroos en kanonnen. Heel indrukwekkend lijkt mij, ik ben echt een sucker voor geschiedenis. Dus hier kan je me zeker te weten vinden.

Caldas de Monchique (kuuroord)
In de mooie vallei van het Serra de Monchique gebergte vind je bronwater van ongeveer 33 C˚, dat bij de thermen van Caldas de Monchique ligt. De Romeinen wisten al dat baden in warmwater complete ontspanning met zich mee bracht. De omgeving is erg groen en rustig. Je kunt hier ook diverse wandelroutes doen om helemaal tot rust te komen. Voor mij zou dit de perfecte combinatie zijn om mijn dag door te brengen.

Algarve - Capital Monday
Praia Da Marinha – © www.Ruralea.com

The things that I would love to do?

engelse vlag Praia da Marinha
This beach seems to be so beautiful that it even won an award. Namely the ‘Golden Beach’ award. I would like to take a look around here myself.

Lagos
This beautiful town is a well-known tourist destination and is best known for its historic center and shipyard. There is plenty to do here in this old maritime city. The most famous sights are Ponta da Piedade, Laguna de Alvor and Mata Nacional de Barão de S. João.

Albufeira
Because of its ideal location on the coast, this seaside resort is very popular among the many tourists. “The strip”, this is where the well-known nightlife of Albufeira is located. You will find various bars, clubs and other forms of entertainment here. This sounds like music to my ears!

Sagres Point
This is the most south-westerly tip of Europe. On this spot is also a fortress dating back to the 16th century, complete with compass rose and cannons. I think it is very impressive, I am really a sucker for history. So here you can certainly find me.

Caldas de Monchique (Spa)
In the beautiful valley of the Serra de Monchique mountains you will find spring water of about 33 C˚, which is located at the thermal baths of Caldas de Monchique. The Romans already knew that bathing in hot water brought complete relaxation with it. The environment is very green and quiet. You can also do various walking routes here to completely relax. For me, this would be the perfect combination to spend my day.

Algarve - Capital Monday
Sagres Point – © www.thetouchofsound.com

Maar waar zal ik gaan slapen?

Nederlandse vlag Ik heb al even rond zitten kijken op de site van Neckermann naar de meeste heerlijke accomodaties in de Algarve, van de volgende accommodatie wordt ik in ieder geval ultiem gelukkig!

Het appartementencomplex Jardim do Vau
De laatste paar jaren heb ik vooral veel in hotels gezeten, waarbij alles voor je geregeld wordt. Ik begin steeds meer de meerwaarde te zien van appartementen. Namelijk die vrijheid die je hebt en omdat het over het algemeen een stuk goedkoper is dan een hotelkamer. Je kunt zelf lekker koken als je zin hebt, maar ook uiteten is geen enkel probleem. Bij dit complex zit o.a. een bar, restaurant en een kleine supermarkt. In de openbare ruimtes heb je toegang tot de wifi en in de tuin ligt het zwembad, omringd door het zonneterras met ligbedden en parasols. Wat wil een mens nog meer?!

Nu rest mij nog maar één vraag, en dat is… Wie neemt mij mee daar dit goddelijke gebied?But were will I sleep?

engelse vlag I have been sitting around looking at the Neckermann site for the most wonderful accommodations in the Algarve, the next accommodation will definitely make me happy!

The apartment complex Jardim do Vau
The last couple of years I have spent a lot of time in hotels, where everything is arranged for you. I am starting to see more and more the added value of apartments. Namely that freedom you have and because it is generally a lot cheaper than a hotel room. You can cook yourself if you feel like it, but eating out is no problem at all. This complex includes a bar, restaurant and a small supermarket. In public areas you have access to the wifi and in the garden you can find the swimming pool, surrounded by the sun terrace with sun beds and umbrellas. What does a man want more?!

Now there is only one question left for me, and that is … Who will take me to this divine area?

Algarve - Capital Monday
Appartementencomplex Jardim do Vau – © www.neckermann.nl

BEN JIJ AL WELEENS NAAR DE ALGARVE GEWEEST? ZO JA, HEB JIJ NOG TIPS?
HAVE YOU EVER BEEN TO THE ALGARVE ALREADY? IF THAT’S A YES, DO YOU HAVE ANY TIPS?

Lots Of Love,
Chantal

P.S. On my latest trip I went to New York. Check out my travel guide here.

Comments

 1. Nee, maar zo aan de foto’s te zien wil ik er wel graag naartoe. Dat strand wat een award heeft gewonnen wil ik ook wel liggen!

 2. Friends of ours go to Portugal every single year. I am not sure if they visited this area but I assume they did.

 3. Kim

  Ooo ik krijg echt spontaan zin in vakantie. Heerlijk die zon en het strand.

 4. Oh wauw, dat ziet er inderdaad heel mooi uit! Portugal staat op mijn lijstje 🙂

 5. Dat lijkt mij een heerlijke plek om naartoe te gaan. Zeker met die kou hier! Brrr…

 6. Eke

  Ik ben nog nooit in Portugal en dus de Algarve geweest, maar zou het zeker nog een keer willen bezoeken! Appartementen hebben ook mijn voorkeur, vooral met meerdere kamers voor de kinderen. Airbnb is favo hier!

 7. Julia

  ziet er geweldig uit. onze reis dit jaar naar kreta, vorig jaar Lanzarote. Wie weet vlg jaar Algarva.

 8. Yup, ik ben nu al een keertje of vier naar Olhos d’Agua geweest. Een klein badplaatsje tussen Villamoura en Albufeira in. Fantastisch. Rust en genoeg te doen (voor een gezin met een klein kindje) en drukte kan je opzoeken in Albufeira. Die laatste stad vond ik veel te toeristisch en te druk. Een beetje te vergelijken met Lloret de Mar toen ik in de twintig was. Maar … een goede tip. Restaurant La Ruina bij het strand. Bovenaan heb je een prachtig uitzicht. Een bijzondere chefkok en heeeeerlijk eten. Verse vis. Goede suggesties. Aan de prijs maar echt een uitje wat we een keer per vakantie deden. Ja, ook met kleuter want die smikkelde gewoon mee. Aanrader!

 9. Algarve is heel mooi zag ik laatst in een tv-programma (waarbij twee sterren elkaar meenamen, ik ben ff de naam kwijt). Ken het eigenlijk alleen van de Strip, waar ik bijna twee weken te vinden was op mijn twintigste… Goede tips heb ik dus niet echt voor je.

 10. Thank you for sharing great products and a wonderful post about them. I would love to try some of these. Love all your beautiful photography. Happy Weekend! xx. Gina

Spread some love!