December 2017 - Capital Monday

December: Van cadeautjes tot aan de Chippendales

Wat is 2017 snel gegaan zeg, voor mijn gevoel was dat jaar pas net begonnen. Nu we net fris zijn aangekomen in 2018 wil ik graag jullie laten zien wat ik allemaal heb gedaan in afgelopen december. In deze maand heb ik diverse leuke cadeautjes gekregen en had ik een hele leuke avond met vriendinnen bij de Chippendales!

2017 has gone by very fast, in my opinion that year had just begun. Now that we have arrived in 2018, I would like to show you what I did in December last year. In this month I received several nice gifts and I had a really nice evening with friends at the Chippendales!

December 2017 - Capital Monday

Uiteten

Op 4 december zijn wij heerlijk uiteten geweest met mijn schoonfamilie ter ere van mijn zwagers verjaardag. We zijn bij het ‘t Veerhuys in Beusichem geweest, hier kan je van alles krijgen. Van Pannenkoeken tot aan een driegangen menu of zelf een heerlijke high tea. Hieronder zie je een foto die ik heb gemaakt van mijn voorgerecht, heerlijke blauwe kaas met stoofpeertjes. Helaas was het voor de rest van de gerechten te donker geworden om ze goed te kunnen fotograferen.

Dining out

On December 4, we had a delicious meal with my in-laws in honor of my brother-in-law’s birthday. We have been to the ‘’t Veerhuys’ in Beusichem, here you can get a lot of different cuisines. From pancakes to a three-course menu or even a delicious high tea. On the picture below you can see my starter, delicious blue cheese with stewed pears. Unfortunately, it was too dark for the rest of the dishes to photograph them properly.

December 2017 - Capital Monday

Sinterklaas

Op 9 december hebben Daan en ik Sinterklaas gevierd bij mijn schoonzus en zwager thuis, ook kwamen mijn schoonouders en mijn andere zwager hier naar toe. Het was echt gezellig, we hadden van te voren lootjes getrokken. Dan maak je voor de persoon die je hebt sowieso een gedicht en een surprise mag maar is niet verplicht. Tijdens deze gezellige avond heb ik een heerlijke chocoladeletter gekregen van melkchocolade en pepernoten (yummie, net zoals de Tony!) en het hele interessante boek over ‘De wet van aantrekking’. Ik kan niet wachten om hier in te beginnen!On the 9th of December, Daan and I celebrated Sinterklaas at my sister-in-law and brother-in-law’s, my other in-law’s also paid a visit there. It was really nice, we had drawn lots in advance. Then we make a poem and a surprise for the person you have, but the surprise is not required. During this pleasant evening I got a delicious ‘chocolate letter’ from milk chocolate and ‘pepernoten’ (yummie, just like the Tony!) and I also got the very interesting book about ‘The law of attraction’. I can not wait to start reading it!

December 2017 - Capital Monday

Netwerkavond & Kerstpakketten | Networking & Christmas packages

Voor halverwege de maand kreeg ik een uitnodiging om aanwezig te zijn bij een netwerkborrel waar iedereen een kerstpakket voor zou gaan samenstellen. Aan het einde van de avond kreeg iedereen een ander pakket mee naar huis. Echt een heel leuk concept, iedereen stelde een pakket voor een ander samen. Het was echt een gezellige avond en ik heb weer diverse nieuwe mensen leren kennen. Hieronder zie je de uitnodiging, die ik toevallig heb ontworpen. Hoe leuk is dat?

For the middle of the month I received an invitation to be present at a networking event where everyone would put together a Christmas package. At the end of the evening everyone was given another package to take home. A really nice concept, everyone put together a package for someone else. It was a really nice evening and I met several new people. Below you can see the invitation that I have designed. How cool is that?

December 2017 - Capital Monday

Düsseldorf 

De week voor kerst ben ik samen met mijn nichtje (maar ook close vriendin) Madelon naar Düsseldorf geweest. Eigenlijk omdat we graag naar de Kerstmarkt wilde, maar deze viel wat ons betreft een beetje tegen. Wij kwamen al snel uit bij alle leuke winkels in het centrum. Het was echt een avontuur. Bij de Starbucks ging het bijna goed mis, ik kreeg namelijk een Vanilla Latte met nootjes als topping. Met mijn notenallergie niet echt een goed idee. Gelukkig had ik het op tijd door en kreeg ik een nieuwe. Hier in Nederland zitten er nooit nootjes op, maar goed dit zet mij wel aan het denken om het ook hier er maar even bij te gaan zeggen. Later die dag heb ik mezelf een prachtige ring van Pandora cadeau gedaan. Sindsdien heb ik hem niet meer af gedaan.

The week before Christmas I went to Düsseldorf with my niece (but also close friend) Madelon. Actually because we wanted to go to the Christmas market, but in our opinion it was a little disappointing. We quickly arrived at all nice shops in the center. It was really an adventure. A visit to the Starbucks went almost wrong, I got a Vanilla Latte with nuts as topping. Not a good idea with my nut allergy. Fortunately I noticed it on time and went back, I got a new one for free. Here in the Netherlands there are never nuts on beverages like this, but this has me thinking, that it is a smart idea to tell the waitress as well. Later that day I spoiled myself with a beautiful Pandora ring. I have not taken this of ever since.

December 2017 - Capital Monday

Chippendales

Op de maandag na ons Düsseldorf avontuur, stond ons een nieuw avontuur te wachten. Namelijk een avondje met de Chippendales. Madelon, Linda en ik wilde dit wel een keertje meemaken en kochten in januari 2017 al onze kaartjes. Ik kan je vertellen, dat ik het begin van de show erg ongemakkelijk vond. Vooral omdat je gewoon naar half ontblootte mannen zit te kijken terwijl je geliefde thuis zit. Het was aan de ene kant een hele leuke girls night, maar aan de andere kant voelde het ook een beetje raar of zo. Ik had het niet willen missen maar ik zou niet zo snel weer naar de Chippendales toe gaan.

On the Monday after our Düsseldorf adventure, a new adventure awaited us. Namely an evening with the Chippendales. Madelon, Linda and I wanted to experience this event for a long time. We bought our tickets in January 2017, yes that’s a long time ahead. I can tell you that I thought the start of the show was very uncomfortable. Especially because you are looking at half bared men while your loved one is at home. On one hand it was a very nice girls night out, but on the other hand it felt a bit weird or something. I did not want to miss it, but I suppose I would not go to the Chippendales again.

Chippendales

Kerstvieringen | Christmas parties

Op de dag van Kerstavond zijn Daan en ik gezellig naar vrienden van ons geweest, heel leuk want een ander stel vrienden van ons waren er ook. Ze wonen in Noorwegen en we zien ze daarom niet zo vaak. Een extra leuke dag dus! Smiddag hebben we met z’n zessen een heerlijke pompoen soep met broodjes op en ‘S avonds hebben we ouderwets het gourmetstel aangeslingerd. Ook dit was erg lekker, maar wel een beetje veel. hihi.

On the day of Christmas Eve, Daan and I went to friends of ours, very nice because another couple of our friends were there too. They live in Norway and we therefore do not see them that often. An extra nice touch during this day! In the afternoon we have a delicious pumpkin soup with sandwiches on the side and in the evenings we have an old-fashioned twist on the gourmet set. This was also very tasty, but a bit to much. haha.

December 2017 - Capital Monday

Op eerste Kerstdag hebben Daan en ik uitgebreid geluncht en hebben we de cadeautjes die onder de Kerstboom lagen uitgepakt. Zo lief, ik heb het parfum Burberry Brit gekregen en ter decoratie twee badeentjes. Erg leuk. Zelf had ik hem een cakevorm in de vorm van het Darth Vader masker gegeven en een nieuwe broodtrommel met de uitstraling van een muziekversterker.

‘S avonds hebben wij heerlijk gekookt voor mijn vader en zijn vriendin. We hadden ossenhaaspuntjes en kalfstournedos met aardappel gratin en wortelen. Het gerecht was erg lekker geluk, ook al zeg ik het zelf. Als nagerecht hadden we nog een lekker ijsje. We hebben nog even lekker na zitten kletsen en een film gekeken. Wat mij betreft een perfecte en relaxte dag.On the 1st day of Christmas, Daan and I had an extensive lunch and unwrapped the presents that lay underneath the Christmas tree. So sweet, I got the perfume ‘Burberry Brit’ and for decoration two little rubber duckies. Loved it! I had given him a cake mold in the form of the Darth Vader mask and a new lunchbox with the look of a music amplifier.  

That evening we cooked deliciously for my father and his girlfriend. We had sirloin steaks and calf pieces with potato gratin and carrots. The dish turned out perfectly, if I can say so myself. For dessert we had a some ice cream. We had a nice chat afterwards and e watched a movie together. As far as I am concerned, a perfect and relaxed day.

December 2017 - Capital Monday

Op tweede Kerstdag hebben wij het eerste heel rustig aan gedaan en zijn wij begin van de middag naar mijn schoonouders geweest. En aan het einde van de middag met mijn moederskant van de familie uiteten geweest bij de Roskam in Herwenen. Hier heb ik gekozen voor een heerlijke Poké Bowl als voorgerecht en een Mixed Grill als hoofdgerecht. Ook dit was weer een hele fijne dag.

On the second Christmas day we started our day of very quietly and we went to my in-laws in the early afternoon. And at the end of the afternoon we had an family dinner with my mother’s side of the family, at the Roskam in Herwenen. Here I have chosen a delicious Poké Bowl as a starter and a Mixed Grill as main course. This was again a lovely day.

WAT WAS JOUW HOOGTEPUNT VAN 2017?
WHAT WAS YOUR FAVORITE MOMENT OF 2017?

Love,
Chantal

Follow me on InstagramFacebookTwitterBloglovin and Pinterest to keep up with my personal life.

You can also follow the Capital Monday playlist on Spotify.

Comments

 1. Wat een leuke maand heb je gehad! Heel grappig dat je naar de Chippendales bent geweest, het lijkt me een leuke ervaring, maar ook inderdaad best wel vreemd als je vriend gewoon thuis zit. Gelukkig nieuwjaar, trouwens! Malou x

 2. Wat een leuke dingen heb je gedaan. Lekker eten. Chippendales. Ip naar een top 2018

 3. Nou ik heb je artikel met veel plezier gelezen. Heerlijke gerechten, wat geleerd over de kerstpakketten voor zzp’s en met een glimlach je stukje over chippendales gelezen. Wat een heerlijke maand heb je gehad.

  1. Thanks schat, jij ook een fantastisch nieuw jaar en we gaan inderdaad een keertje samen naar Dusseldorf! XXX

 4. Jammer dat de kerstmarkt een beetje was tegengevallen! Ik ben in Luxemburg stad geweest en daar was het super gezellig! 🙂

 5. Eva

  Dat ziet eruit als een gezellige maand! Gelukkig nieuwjaar nog trouwens!

 6. Wat een leuke dingen heb je allemaal gedaan, die chippendales is natuurlijk ook geen straf om heen te gaan.

 7. Oehh lekker hoor al dat eten! Zeker die blauwe kaas met stoofpeertjes lijkt me speciaal.

 8. Ik ben vroeger een keer naar een show geweest, vond niet heel boeiend, maar de gillende vrouwen erom heen maakte het echt hilarisch, super avond gehad

 9. Ik krijg weer helemaal trek als ik naar dit overzicht kijk… Heerlijk. Eerste kerstdag waren we bij mijn ouders gourmetten en cadeautjes en tweede kerstdag lekker alleen. Zouden bij de vader van mijn man zijn maar dat liep even anders.

Spread some love!