Persdag - Capital Monday

November: Van persdag tot een heerlijk dagje Utrecht!

Voor mijn gevoel was november een wat rustigere maand voor mij. Heerlijk, als je het mij vraagt! Nu heb ik tenminste wat meer tijd gehad om mij bezig te houden met andere zakelijke dingen. Niet getreurd ik kan jullie alsnog lekker meenemen in mijn dagje Utrecht, een gave PR dag en in mijn zoektocht naar een nieuwe bril.

In my opinion, November was a somewhat quieter month for me. Lovely, if you ask me! Now I have at least had more time to occupy myself with other business things. No worries I can still take you with me on a day in Utrecht, a great press day and in my search for new glasses.

Dagje Utrecht - Capital Monday

Persdag/Press day

Op 2 november was ik uitgenodigd door een aantal PR bureaus om lang te komen op hun hoofdkantoren. Super leuk om de mensen achter het mail verkeer te zien, maar ook om alle nieuwe collecties van merken te mogen aan schouwen. Ik heb werkelijk mijn ogen uitgekeken en hele leuke nieuwe connecties gelegd tijdens deze dag.

On November 2nd I was invited by a number of PR agencies to come long at their head offices. Super fun to see the people behind the mail traffic, but also to have a look at all the new collections of brands. I really saw amazing new things and made some nice new connections during this day.S’ochtends vroeg had ik al afgesproken met Kevin om richting Amsterdam te gaan voor deze drukke dag. We begonnen samen met een heerlijke koffie van de Starbucks, gelijktijdig konden wij mooi wachten op Wendy die ook de hele dag zou gaan. Wel zo gezellig toch met een groepje?!

Early in the morning Kevin and I took a train to go to Amsterdam for this busy day. We started with a delicious coffee from the Starbucks, at the same time we could nicely wait for Wendy who would also go all day. So nice to travel with a group, right ?!

Persdag - Capital Monday

Dit gave interieur stond opgesteld bij het PR bureau Oona.

This cool interior was set up at the PR agency Oona.

Persdag - Capital Monday

Oogmeting bij Ace & Tate / Eye measurement at Ace & Tate

Ik was al bijna vergeten dat ik mijn huidige bril alweer 2 jaar had, totdat ik een mailtje ontving van Ace & Tate met de leukste monturen! Namelijk hele eenvoudige metaal kleurige frames zonder al te veel poespas. Dit soort monturen had ik al gezien in New York, dit vond ik zo cool dat ik het eigenlijk zelf ook graag wilde hebben.

I had almost forgotten that I had my current glasses for 2 years, until I received an email from Ace & Tate with the best frames ever! Namely very simple metal-colored frames without too much fuss. I had seen this kind of frames in New York, which I found so cool that I actually wanted to have it myself.

Ace & Tate - Capital Monday

Na het passen van het eerste montuur in koperkleur, heb ik een meetafspraak gemaakt om te kijken of mijn ogen verder achteruit waren gegaan. Gelukkig was dit niet het geval, maar een andere bril is toch ook wel een keertje leuk. Van dit montuur was ik gelijk helemaal weg, alleen twijfelde ik nog tussen deze kleur en een goudkleurige. Uiteindelijk ben ik toch voor de goudkleurige gegaan.

After fitting the first frame in copper color, I made a measurement appointment to see if my eyes had deteriorated further. Fortunately, this was not the case, but another pair of glasses is also fun to have. I loved this frame right away, I only doubted between this color and a gold one. In the end I went for the gold one instead.

Dagje Utrecht / A day in Utrecht

Er stond al lange tijd een datum gepland om samen met mijn moeder te gaan winkelen. Zo leuk en een week van tevoren hebben we eindelijk besloten we dat we naar Utrecht zouden gaan. Leuk en makkelijk, want Utrecht is maar 20 minuten met de trein voor ons.

We begonnen onze dag met een bezoek aan de vernieuwde Hoog Catherijne. Prachtig opgebouwd met alle winkels op deze manier. Na onze eerste aankopen kregen we al een beetje honger en kwamen we uit bij een saladebar genaamd SLA, echt een heerlijke plek om te lunchen. Hier kan je gerechten van het menu bestellen, maar ook je eigen salade samenstellen. Natuurlijk heb ik de laatste optie geprobeerd! Lees hier meer over deze saladebar.There was a scheduled date for a long time to go on a shopping spree with my mother. So nice and finally a week in advance we decided that we would go to Utrecht. Nice and easy, because Utrecht is only 20 minutes by train.

We started our day with visiting the renewed Hoog Catherijne. Beautifully built up with all those stores in this way. After making the first purchases, we got a little bit hungry and we ended up at a salad bar called SLA, really a lovely place to have your lunch. Here you can order dishes from the menu but also prepare your own salad. Of course I did tried out the last option!

Dagje Utrecht - Capital Monday

Na onze heerlijke lunch hebben we veel andere winkels gezien en hebben we wat leuke dingen gekocht voor onszelf maar ook voor in huis. Zelfs al een paar kerstcadeautjes.

‘S Avonds hebben wij heerlijk gegeten bij sushi-restaurant Sumo. Omdat we allebei van sushi houden, was dit zeker een geweldige manier om de dag af te sluiten en we hebben onze buikjes goed gevuld met alle heerlijke dingen die ze serveren.

After our delicious lunch we have seen many ohter shops and we bought some nice things for ourselves but also for at home. Even a few Christmas presents.  

In the evening we had a very nice time at sushi restaurant Sumo. Since we both love sushi, this was certainly a great way to end the day and we filled our bellies well with all the delicious things they serve.

Dagje Utrecht - Capital Monday

Hier heb ik toevallig al mijn nieuwe bril op. Wat vinden jullie ervan?

Here I happen to have my new glasses on already. What do you think?

HEBBEN JULLIE AL WELEENS EEN DAGJE UTRECHT GEDAAN?
HAVE YOU EVER SPEND A DAY IN UTRECHT?

Love,
Chantal

Follow me on InstagramFacebookTwitterBloglovin and Pinterest to keep up with my personal life.

Daylight – Maroon 5
You can also follow the Capital Monday playlist on Spotify.

Comments

 1. Ik heb ook het idee dat de nerd brillen met dikke monturen een beetje op hun retour zijn. Zelf draag ik ook een metalen brilletje nu.

  1. Die zijn inderdaad een beetje op zijn retour, ook voor mijn gevoel. De monturen zijn nog volop verkrijgbaar alleen de meeste mensen gaan toch weer naar iets subtielers kijken.

 2. het is voor mij al heel lang geleden dat ik in utrecht ben geweest maar ik misschien een idee om weer eens heen te gaan. sla is wel 1 van mijn favo spots ook in amsterdam

 3. Wauw! De bril! Ik ben jaloers. Die is echt super tof. Wat een leuk verslagje zo. Die persdagen lijken me zo leuk. Helaas lukt het me nooit om er naar toe te gaan omdat ik zo ver weg woon. Zo jammer…

 4. Wat een heerlijke dag. Utrecht is zo’n geweldige stad. Ik had in het filiaal van Steps waar ik toen werkte, vaak vergaderingen en dan gingen we daarna ook nog even shoppen en eten.

 5. Pr persdagen vind ik ook altijd zo inspiratie vol. Wat een leuke dag lijkt het me zo 🙂

 6. Utrecht is een heerlijke stad, ik kom er ook graag! Het is voor mij nu ook weer echt te lang geleden.

 7. Heerlijk toch?! December is wat drukker neem ik aan? Onwijs gave bril overigens. Het staat je echt goed.

 8. Ja in Utrecht kun je heerlijk shoppen, veel overdekt. De salade ziet er heerlijk uit. Eigenlijk ben ik nog nooit in een saladebar geweest.

 9. Hele leuke nieuwe bril, staat je goed. Ik vind dit ook wel echt een fijne trend: niet te veel poespas. Ik vond die donkerdere monturen van een tijdje geleden bijvoorbeeld vaak toch hard. maken

Spread some love!