ochtendroutine - Capital Monday 2

Mijn ochtendroutine nu & over 5 jaar!

Één van de belangrijkste momenten van de dag… het ontbijt! Ja ja, dat weten we natuurlijk allang. Maar hoe valt dit precies samen met jouw gehele ochtendroutine? Sommigen zijn met een kwartier klaar en andere (zoals ik) hebben echt een uur nodig om helemaal klaar te zijn voor de dag. Daarom wil ik jullie graag meenemen in mijn ochtendroutine zoals deze nu is en zoals ik graag zou willen dat hij is binnen 5 jaar. Lees je mee?

Ochtend routine - Capital Monday 2

Hoe ziet mijn ochtendroutine eruit?

Mijn ochtendroutine begin s’ochtends rond een uur of 6, dan gaat mijn eerste wekker. O boy… Wat ben ik dan chagrijnig, dat ik mijn heerlijke warme bedje uit moet. Als eerste doe ik mijn dikke paarse badjas aan. Strompel ik half in het donker naar de badkamer om daar vervolgens mijn gezicht te wassen en mijn heerlijke dagcreme op te doen. Dit laat ik vervolgens 5 minuten intrekken.

In de tussentijd loop ik terug naar de slaapkamer en ga vervolgens 5 minuten voor mijn kledingkast staan, om een keuze te maken voor een outfit. Dit had ik natuurlijk ook de avond ervoor al kunnen doen. Maar helaas… Ik wilde perse die ene serie nog even afkijken. Na het aankleden, ga ik weer terug de badkamer in om vervolgens mijn gezicht te voorzien van een heel klein beetje make-up. Te veel, vind ik doordeweeks voor op werk nooit zo fijn.Inmiddels begin ik aardige trek te ontwikkelen en ga ik naar beneden. Hier geef ik eerst onze lieve pluizenbol eten te en maak ik alles klaar te maken voor de rest van de dag. Pas na dit ritueel ga ik aan de slag met mijn ontbijt. Heel vaak pak ik gewoon twee sneeën brood, eentje met vleeswaren en de andere met boter en pure vlokken. Dat laatste is echt mijn guilty pleasure. Tijdens mijn ontbijt zet ik ook gelijk even een nieuwe Instagram post online en promoot ik deze samen met blogposts (als ik een nieuwe online heb gezet).

Diverse weken geleden kreeg ik twee Wake, Shake zakken (in de smaken framboos-blauwe bes en Mango-mandarijn) van Kruidvat thuisgestuurd. Het is een ontbijtdrank die rijk aan eiwitten en vezels is, waarmee je goed gevuld je dag kunt beginnen.  Zoals jullie op de foto hieronder kunnen zien heb ik de variant met de smaak framboos-blauwe bes al een paar keer gebruikt. Deze smaak is echt heel erg lekker, alleen moet ik wel heel erg wennen aan het feit dat er havervlokken door zitten. Steeds heb ik het idee dat ik iets verkeerd heb gedaan tijdens het shaken. Waardoor ik dus denk dat er nog klontjes inzitten. Dit zit echt tussen de oren! Maar ik merk wel, dat ik het hierdoor niet lekker genoeg vind om hier iedere ochtend mee te beginnen.

Kruidvat Wake Shake - Capitalmonday

Na het ontbijt glip ik weer naar boven om mijn tanden te poetsen, schoenen aan te trekken en mijn wederhelft wakker te maken. Ik heb echt al een hele dag gehad voordat ik in de auto stap om richting werk te gaan.Hoe wil ik dat mijn ochtend routine er over 5 jaar uitziet?

Dit is eigenlijk het zelfde als iemand jouw vraagt van… Hoe/waar zie jij jezelf over 5 jaar? Alleen gaat dit om je ochtendroutine, maar dit zegt eigenlijk net zoveel over jou, je ambities en waar jij je over 5 jaar ziet.

Mijn ochtendroutine over 5 jaar ziet er als volgt uit… Ik sta gemiddeld rond half 8/8 uur op en kan mijn dag heerlijk beginnen met een meditatie moment. Vervolgens ga ik mezelf rustig aan (geen haast ik hoef niet meer naar een locatie) wassen, aankleden en klaarmaken voor het ontbijt. Dit laatste doe ik zonder het lezen van e-mails of het plaatsen van content op mijn social media kanalen.

Ochtend routine - Capital Monday 2

Als ik mijn tanden heb gepoetst en schoenen aan heb gedaan ga ik eerst een klein uurtje wandelen om mijn werkdag fris, fruitig en geïnspireerd te kunnen beginnen.

Vervolgens geef ik mijn computer een slinger en ga ik aan de slag met de mooiste creaties en mag ik weer mensen gaan inspireren en ondersteunen het beste uit zichzelf en/of hun bedrijf te halen.

Ochtend routine - Capital Monday 2

Misschien klinkt het allemaal een beetje romantisch. Maar hè! Iedereen heeft recht op zijn dromen. En hoe tof zou het zijn als het wel allemaal bewerkstelligt kan worden?!

HOE ZIET JULLIE OCHTENDROUTINE ERUIT EN HOE ZOU JE WILLEN DAT HIJ ERUIT ZIET?

Love,
Chantal

*Dit artikel bevat gekregen artikelen.*

Follow me on InstagramFacebookTwitterBloglovin and Pinterest to keep up with my personal life.

You can also follow the Capital Monday playlist on Spotify.

Comments

 1. Poe! Wat heb jij veel tijd sochtends. Ik wil juist lekker zo lang mogelijk slapen haha

 2. Ik ben heel benieuwd naar de wake & shake producten, ze zien er in elk geval leuk uit en de smaken spreken me ook aan!

 3. Leuk om te lezen! Mijn ochtendroutine heb ik afgelopen jaren dusdanig aangepast dat deze nu helemaal bij mijn past, al heb ik er wel rekening mee te houden dat ik mijn zoontje op tijd naar school mag brengen. Zeker in de winterse kou past dat niet helemaal bij mijn ideale ochtendroutine. 😉 Verder neem ik ook ruim de tijd om wakker te worden, zodat ik me niet hoef te haasten.
  Waarom pas over 5 jaar je ideale ochtendroutine uitvoeren? Snap dat je het niet in 1 keer kan omgooien, maar wat dacht je van over 2 of 3 jaar? 🙂 #uitdaging
  Succes!

  1. Binnen nu en 5 jaar wil ik het graag voor elkaar hebben. Maar rustig aan, het hangt samen met andere factoren in mijn leven die ik ook aan het aanpassen ben.

 4. Ik sta om 6.30 op en ga om 7.15 hardlopen. Daar ben ik ook wel tevreden mee, dus dat hoop ik over 5 jaar ook nog zo te doen.

 5. Mooi beeld voor over 5 jaar. Dat ga je vast voor elkaar krijgen. Ik ben zelf zoooooo geen ochtendmens. Ik heb gelukkig geen ochtendhumeur, maar mijn ochtend bestaat uit: opstaan, naar de wc, katten eten geven, douchen en aankleden, eventueel eten maken om mee te nemen of al klaargemaakt eten in mijn tas doen en hoppa de deur uit. 20 minuutjes kost me dat. Hahaha…
  En als ik thuis werk, is het qua eten nog erger. Na het voeren van de katten zet ik koffie en ga ik achter mijn laptop zitten. Zo rond de lunch begint mijn buik zich te verzetten en besef ik me dat ik nog iets moet eten. Erg he? 😉

  1. O ja dat heb ik dus ook als ik thuis aan de slag ben. Ik vergeet ook te eten omdat ik dan nog even snel dit en nog even snel dat wil doen.

 6. Babe wat heb je dit toch super leuk geschreven! Ik word nu wakker, ga douchen en dan ontbijten en dan mezelf klaar maken en de deur uit! Over 5 jaar weet ik het niet, misschien wel ander werk, ander land you never know

 7. Ik wordt altijd vroeg wakker (rond half 6)..en dan ga’k lekker koffie drinken. Ik vind het fijn wat tijd alleen voordat de rest van de family boven water is. Ik ben eigenlijk helemaal blij met m’n ochtenden 😉

 8. helemaal vergeten hoe het was om rustig op te staan en lekker een creme in te laten trekken, heerlijk jouw ochtenden!

Spread some love!