Bewustwording - Capital Monday

1. Bewustwording | The Soul Sessions

Misschien hebben jullie het al voorbij zien komen op mijn Instagram of Facebook account. Maar ik ben de laatste tijd druk bezig geweest met het richting geven aan mijn doelen en visie in het leven. Dit geldt dus ook voor mijn bedrijf. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik vooral mensen en bedrijven ga  inspireren en begeleiden om zich naar een hoger plan te tillen. Hierbij heb ik ook een nieuwe rubriek in het leven geroepen om mijn filosofische en helpende gedachten op papier te zetten. ‘The Late Night Sessions’ zo heet het en mijn eerste onderwerp is ‘bewustwording’.

Waarom ‘The Late Night Sessions’? Nou heel erg simpel, soms lig je in bed en vraag jij je de meest bijzondere dingen af. Of je zit samen met je geliefde op de bank heerlijk te filosoferen. Het gebeurt mij ook vaak, dat ik dingen aan het lezen ben waar ik zelf veel van geleerd heb. Ik denk dat het andere mensen ook zou kunnen helpen om beter in zijn of haar vel te komen.

Bewustwording - Capital Monday

Wat is bewustwording nu eigenlijk?

Heel simpel… Bewustwording staat voor het proces dat je langzamerhand tot het besef komt dat er dingen moeten veranderen in je leven. Dat je er stap voor stap naar gaat handelen. Dit om het leven te kunnen lijden zoals jij dit wilt. Jij bent het waard om alles uit je leven te halen en al het mogelijke geluk te mogen ervaren. Even om een duidelijker beeld te geven voor iedereen. Bewustwording, wordt ook wel ‘het licht zien’ genoemd. Je kent vast wel de grappig bedoelde opmerking ‘he he.. Die heeft eindelijk het licht gezien’. Nou Tada, dat is het eigenlijk. Maar het gaat natuurlijk veel dieper dan alleen een mening of je keuze patroon veranderen.

Het is erg belangrijk dat je huidige overtuigingen (waar dus grotendeels van de tijd je gedrag op wordt gebasserd) los kunt laten. Dit zal niet binnen nu en een paar weken/maanden of zelfs jaren 360 graden gaan draaien. Het zal stap voor stap gaan en voor een lange tijd een on-going proces zijn.Ik zal jullie even een voorbeeld geven over mezelf (shit, dit is me toch even eng!):
Als er zich gebeurtenissen voordoen waar ik niet achter sta of het zelf anders zou doen, dan kan ik (dus lange na niet altijd) heel fel reageren, zelf blijven zuigen tot ik een reactie heb. Dit komt alleen voor binnen huiselijke sferen (arme Daan) en buitenshuis eigenlijk niet (alleen in gedachte, komen de verwensingen naar boven). Hierdoor ontstaat er niet de rust in huis die ik juist zo graag wil ervaren. Gelukkig gebeurt dit niet heel vaak, maar toch het is voor iedereen vervelend en daarom heb ik besloten om dit aan te gaan pakken.

Bewustwording - Capital Monday

Hoe doe je dat dan? Bewust worden

Ik zal je één ding verklappen. Vaak gebeurt dit alleen als je al openstaat voor verandering en het nodig vindt om aspecten van je leven te gaan veranderen. Vaak kom je op dit soort momenten geheel “toevallig” een zelfhulpboek of een inspirerend persoon tegen. Die je als het waren duwtjes in de rug geven om actie te ondernemen. Vind je dit te abstract en wil je nu gelijk iets doen om je leven te veranderen? Dan kan ik je altijd aanraden om opzoek te gaan naar een psycholoog of een lifecoach die met zijn of haar methodiek het beste bij jou past. Hier kun je namelijk heel gericht op internet naar zoeken.Wat ik doe om mijn bewustwording te laten groeien?

Psychologie en mindfulness hebben mijn altijd al ontzettend getrokken. Dus dat is bij voorbaat al best gunstig. Alles wat ik er over tegen kwam en nog steeds kom lees ik met veel plezier en probeer ik toe te passen. Naast deze twee zaken ben ik me nu ook toe aan het leggen op de Wet van de Aantrekking. Maar ik sta nog helemaal aan het begin hoor, hierin leer je de juiste houding aan te nemen tegenover diverse kwesties in het leven op basis van de 7 wetten. Zelf volg ik hiervoor So V’s Choice op Facebook, luister ik haar podcasts en vol ik haar webinars. Hiernaast ben ik nu ook bezig met het boek ‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe. Erg inspirerend en geeft je een hele andere kijk op tijd. Ook een valkuil voor velen, het gevoel hebben dat ze tijd te kort komen.

Bewustwording - Capital Monday

Ph: Daniël

WAT VINDEN JULLIE VAN DIT ONDERWERP EN HEB JE ZELF EIGENSCHAPPEN WAAR JE NIET ZO ACHTER STAAT?

Love,
Chantal

Follow me on InstagramFacebookTwitterBloglovin and Pinterest to keep up with my personal life.

Back to the earth – Jason Mraz
You can also follow the Capital Monday playlist on Spotify.

Comments

 1. Heel erg mooi geschreven! Ik denk ook dat het een beetje bij ons leeftijd hoort. Wat willen we nu echt in het leven, waar staan we, en wat hebben we eigenlijk?! Zoals jij al weet gaat er nu ook veel om in mijn hoofd en vind t altijd erg fijn om met je te praten.. xxxxx

  1. Ja onze leeftijd speelt zeker een rol denk ik! Ja heerlijk kletsen over onze toekomstdromen. Een leuke bezigheid.

 2. Heel herkenbaar. In bed liggen en 1001 gedachten hebben hoe je bepaalde gebeurtenissen beter had aangepakt. Soms als ik het moeilijk heb dan kom ik net een quote tegen die me in de juiste richting duwt. een lastige eigenschap van mezelf is faalangst. Normaal gaat het beter maar nu zwanger heb ik er enorm veel last van.

  1. Ja typisch is dat he?! Op het moment wanneer je het nodig hebt duikt het ineens op. Vervelend dat je faalangst nu erger is. Ook dit zal weer beter gaan.

 3. Ik herken mezelf heel erg in je verhaal! Ik kan ook zooo fel reageren, dat ik dan denk: “WHY, Susan. WHY!?”. Bewustwording is best iets lastigs, komt ook echt wel meer met de jaren… Vind het een heel interessant onderwerp. Misschien ben je iets sensitiever dan de gemiddelde mens, zou ook een verklaring kunnen zijn [HSP]… De meeste mensen denken namelijk überhaupt niet eens na over bewustwording.

 4. Mooi geschreven! Ik heb zeker punten van herkenning. Ik denk de meeste menen wel. Bewustwording is best lastig af en toe. Maar het komt denk ik ook met de jaren.

 5. Ik herken zo veel in dit verhaal! Zelf ben ik ook nog steeds zoekende, wat wil ik? Welke richting wil ik op gaan qua carriere!
  Inspirirende blog! En ik denk ook inderdaad dat het bij ons leeftijd hoort.

  Zelf werk ik voor diverse gemeentes. Maar zoals ik al aangaf ben ik nu ook steeds zoekende. Wil ik dit werk wel blijven doen? Wat moet ik doen om een switch te maken?

  Zoals je al aangeeft is het belangrijk om stapsgewijs dingen te ondernemen!

  1. Dank je wel! Ook al heb ik zelf nu een aardig helder doel voor ogen. Er blijft altijd wel een stemmetje dat zegt, wat kan ik nog meer doen en is het geen wat er nu is wel goed genoeg?

 6. ‘s Avonds heb ik vaak de serieuze gesprekken met mijn vriend en sta ik meer stil bij het leven. Ik heb zoveel dromen die ik wil volgen.
  Een eigenschap van mezelf waar ik niet achter sta.. hmm.. Bang voor afwijzing.

  1. Ja die eigenschap herken ik ook wel ja. Soms laat je dingen schieten omdat je denkt dat je niet goed genoeg bent. Herken ik helemaal.

 7. Mooi die vergelijking van bewust worden en het licht zien. Want dat is het natuurlijk ook. Het dringt opeens tot je door dat het zo niet kan, of dat het anders moet. Bewust worden van je doen en laten is ook een vorm van zelfreflectie.
  Natuurlijk heb ik eigenschappen waar ik niet zo blij mee ben. Maar ik ben mij er wel van bewust en probeer ermee aan de slag te gaan.

 8. Heel mooi geschreven en ook heel herkenbaar. Mijn vriend zit al een hele tijd aan te sturen dat ik van werk moet veranderen en hij heeft gelijk want het begint de laatste weken allemaal te veel te worden.

 9. Mooi dat je daar over schrijft. Ik vraag mij soms ook af wat ik echt in het leven wil doen of bereiken. Ik denk dat iedereen eigenschappen heeft die zij of hij niet leuk vind.

 10. Ik vind het een goed onderwerp. Ik denk namelijk dat bewustwording het begin is van alle verandering en als verandering een constante is blijf je groeien. Niet omdat het moet, maar omdat het kan!

 11. Mijn beste vriendin is veel bezig met bewustzijnswerk (Hicks, Louise Hay) en daar heb ik ontzettend veel van geleerd (en nog steeds). Ik ben veel meer van mijn denkhoofd naar mijn gevoel gegaan. Het komt ook wel met de jaren volgens mij. Het ego wat je in eerdere jaren ongewild bij je draagt gaat veel meer weg. Wat bij mij ook erg heeft geholpen is het krijgen van een kindje. Je focus verleg je dan automatisch naar hetgeen wat ècht belangrijk is. Althans, zo werkt het bij mij. Dat neemt niet weg dat ik zo nu en dan nog heel primair kan reageren. En inderdaad, thuis moeten ze het dan ontgelden (niet kind, wel man).

  1. O ja ik wil het werk van Hicks ook gaan lezen. Lijkt me zo fascineren. Ik denk dat het krijgen van kinderen je sowieso al een hele andere kijk op het leven geeft. Ik ben erg benieuwd wat dat voor mij in petto zal gaan hebben.

 12. Je van jezelf bewust zijn en van je mogelijke verbeterpunten vind ik heel goed. Dat zorgt er voor dat je open staat voor nieuwe wegen en groei!

 13. Zo mooi en knap dat je daarover schrijft! Je hebt het prachtig verwoord! Een heel mooi onderwerp!

 14. Ik had erg last van de dertigers dilemma. Ik kwam toen achter dat ik te veel keus had waardoor ik niet meer kon kiezen. Toen is dat besefte, ontstond er weer rust in mijn hoofd. Dit hoort wel erg bij onze generatie.

 15. mooi geschreven en heel herkenbaar. In bed heb ik ook altijd 1001 gedachten. Soms heb ik er wat aan, maar meestal zijn het gedachten die mij weer wakker houden

  1. Ja inderdaad. Ik denk dat het goed is om de gedachten te aanvaarden. Meestal werkt dit voor mij erg goed. Na het aanvaarden zakken ze langzaam weg.

 16. Als er onverwachte dingen gebeuren waar ik niet op gerekend had, dan kan dat mij best uit balans halen. Het is moeilijk soms om dingen los te laten die niet in mijn macht liggen. Ik wil graag de goede vrede bewaren en mensen samenbrengen, dat is denk ik mijn grootste ‘fout’ in het leven.

 17. Uhm eigenschappen waar ik niet zo achter sta. Ja, die zijn er natuurlijk! Maar ik heb vooral geleerd om te kijken hoe je met die mindere eigenschappen toch kan leven. Kijk wat je wel kan en versterk daarmee die mindere eigenschappen.

Spread some love!