De FIT methode - Capital Monday

Is de FIT methode ook iets voor jou? – Review

Zoals jullie misschien wel of nog niet weten, ik heb een haat/liefde verhouding met sporten en het naar de sportschool gaan. Het lijkt wel of ik nooit genoeg motivatie heb om het sporten echt vol te houden. Dat ben ik eigenlijk wel een beetje zat van mezelf en wil ik hier iets aan veranderen. Toevallig kwam ik in mijn zoektocht naar een motivatie en een ‘stok achter de deur’, de FIT methode van FIT.nl (dat geschreven is door een groep van professionals) bij toeval tegen.

As you may or may not know, I don’t really like working out or going to the gym at all. It’s like I never have enough motivation to follow through all of those fit body plans. But now I’m getting sick of it and I really want to make some changes. During my search for some new motivation, I came across de FIT methode coincidental.

De FIT methode - Capital Monday

Wat houdt de FIT methode in?

Deze blauwe krachtpatser helpt je met het behalen van de doelen. Het is een flink boek waarbij je tijdens de aanschaf ook de mogelijkheid hebt om je aan te melden voor een digitale community (app). Heel fijn voor dat extra steuntje in de rug lijkt mij zo! Wat mij gelijk opvalt aan dit boek is, dat deze niet alleen gefocust is op afvallen maar ook op spieropbouw, vetverlies en het fitter worden op zich. Ook is dit boek geen hype dieet boek met een voorgekauwd stappenplan. Iedereen kan zijn ‘eigen methode’ ontwikkelen, met de wetenschappelijk onderbouwde informatie die wordt aangeboden in de FIT methode. Dit zou wel eens een goede match met mij kunnen zijn, dus ik ben erg benieuwd!

What is de FIT methode?

This blue giant is going to help you with achieving your goals. During the purchase of this book, you can sign up for a digital community (app). I think this is a good thing, especially when you need an extra push! The thing that caught my eye was that this methode doesn’t only has it’s focus on losing weight. But it’s focus is also on muscle building, losing fat and getting fitter in general. This book isn’t a diet book that’s focused on any hype and it hasn’t a strict plan. Everyone has the opportunity to develop their own method, with help from scientifically substantiated  information.  This could be a great match for me personally. So you can guess.. I’m very curious!

De FIT methode - Capital Monday

Hoe werkt deze methode precies?

Zoals ik net al vertelde, is het dus mogelijk om het complete pakket met app te bestellen maar ook alleen het losse boek. Bij de eerste mogelijkheden krijg je meer trainingsthema’s (handig voor de thuissporter), maar ook recepten en voedingsadvies. Weetje wat ook erg handig is? Je kunt via deze app ook bijhouden wat je gegeten hebt per dag. Ook is het mogelijk om vragen te stellen aan een professional. Alles binnen deze app zorgt dus voor dat extra beetje motivatie, erg fijn denk ik zo.

Wil je alleen het boek? Ook geen probleem, hier staat erg veel informatie in over gezond leven, gezond eten, bewegen, trainingen en hoe belangrijk rust is. Alleen met het boek, is deze FIT methode ook prima uit te voeren.

How does this method work?

Like I told you before, it is possible to purchase the compleet package with a mobile app. But it’s also an option to buy the book separately. The app that is included by the complete package contains training schedules, but also recipes and nutrition advice. Do you want to know something handy? You can also fill in everything you ate during the day or ask a professional some questions. Everything within this application, helps you to motivate yourself.

Do you only want to purchase the book? That’s no problem, you can find a lot of information about healthy living, healthy eating, exercise, training schedules and how important you rest is.

De FIT methode - Capital Monday
De FIT methode - Capital Monday

Pluspunten
+ Je krijgt op een heldere manier duidelijk, waar jij het beste aan kunt gaan werken.
+ Uitgebreide info over voeding, supplementen, beweging, trainingen en rust.
+ Je leert hoe je zelf een trainingsschema kunt maken.
+ Er wordt onderscheid gemaakt tussen de trainingen van mannen en vrouwen.
+ Het boek is geschreven door professionals.
+ Ook als leek zijnde, kan je met de methode aan de slag.

Pros
+ You get a clear view on which part you should work on.
+ You can find a lot of information about nutrition, supplements, exercise and taking rest.
+ You will learn how to create your own training schedule.
+ A distinction is made between the training of men and women.
+ The books has been written by professionals.
+ You can also start with this methode if you are a starter.

Wat vind ik ervan?

Ik vind dit persoonlijk een heel interessant ogend boek met een mooie en strakke vormgeving. Het is erg fijn dat de gehele methode stap voor stap in duidelijke taal wordt uitgelegd met bijbehorende afbeeldingen en schema’s. Ook is het fantastisch dat in dit boek niet alleen maar hype gevoelige voeding wordt aangeprezen, maar juist de normale en alledaagse dingen. Na mijn trip naar New York ga ik hier zeker mee aan de slag! Dit keer moet het gaan lukken, zeker in combinatie met mijn Fitbit.

My opinion?

I think is a very interesting book for me with a lovely but tight design. The whole methode will be explained step by step with very clear images and schedules. Isn’t that great? What I love about this book is that not the popular nutrients get highlighted, but just the basics. I will definitely start this program when I’m back from my trip to New York! 

De FIT methode - Capital Monday

ZOUDEN JULLIE DE FIT METHODE EEN KANS WILLEN GEVEN?
WOULD YOU GIVE DE FIT METHODE A FAIR CHANCE?

Love,
Chantal

*Dit artikel bevat een producten die ik ontvangen heb ter review.*
*This article contains products I received in exchange of a review. *

Follow me on InstagramFacebookTwitterBloglovin and Pinterest to keep up with my personal life.

Perfect (exceeder) – Mason, Princess Superstar
You can also follow the Capital Monday playlist on Spotify.

Comments

 1. Het klinkt wel interessant. Maar is het geschreven door iemand met een gedegen opleiding op dit gebied? Dat vind ik wel belangrijk tussen al die wannabe sportgoeroes die boeken publiceren.

  1. Hoi Nicole, een hele terechte vraag. Dit boek is samengesteld door psychologen, fysiotherapeuten, wetenschappers en voedingsdeskundigen. Dit lijkt mij een vrij betrouwbare bron. Xxx

 2. Vind de vraag van Nicole heel terecht. Ik merk dat er steeds meer van dit soort boeken verschijnen. Het is wel belangrijk dat je weet dat degene die het schrijft een achtergrond heeft in voeding en trainen. Zelf ben ik niet meer echt van het volgen van een methode, maar meer van het ontwikkelen van een methode die past bij mijn lichaam.

  1. Ik ben het helemaal met je eens hoor! Maar dit boek is samengesteld door psychologen, fysiotherapeuten, wetenschappers en voedingsdeskundigen. Hierdoor heb ik er zelf best wel vertrouwen in gekregen dat dit boek mij wel eens zou kunnen helpen.

 3. Ik weet zelf niet veel af van deze dingen. Zo’n boek zou dus zeker eens interessant zijn om te lezen!

 4. Het is denk ik niet echt iets voor mij, omdat ik me niet goed kan houden aan opgelegde dingen. Ik bepaal liever helemaal zelf hoe of wat, maar wel een handig boek!!

 5. Hmm, ik doe liever alles op mijn eigen manier. Geen moeten, maar doen waar je jezelf goed bij voelt.

 6. Ik weet niet of dit iets voor mij is, maar ik wens je na je trip alvast veel succes! x

 7. Klinkt goed! Het lijkt een beetje op het concept wat ik had bij weightwatchers, en dat werkte bij mij heel goed!

 8. Klinkt als een interessant boek! Ik heb jarenlang hetzelfde probleem gehad, dat ik het sporten niet volhield. Vorig jaar november heb ik het boek van Fajah gekocht en dat heeft mij zeer goed geholpen met afvallen. Met het boek zelf doe ik nu inmiddels niks meer, maar het sporten is wel eindelijk routine voor me geworden. Zou die tijd in de sportschool nog steeds liever aan leukere dingen besteden (zoals bloggen), maar ben zo blij dat ik van dat gejojo af ben dat ik mezelf toch motiveer om te blijven gaan. Uiteindelijk moet je het toch helemaal zelf doen maar een fitness boek kan zeker helpen om de eerste stap te zetten!

 9. Handig, duidelijk en overzichtelijk ook! Ik ga zelf liever een extra rondje fietsen. 🙂 Ik ben niet zo van zo gestructureerd bezig zijn met voeding en beweging. 🙂

 10. Ik heb ook een haat/liefde relatie met sporten. Vervelend he. Ik geloof dat je iets moet doen wat je super leuk vindt. Ik ben dol op yoga en vind het heerlijk om te doen. Dat is de beste motivatie.

 11. Kim

  Dat klinkt interessant. Al denk ik dat dit niet voor mij is weggelegd. Ik moet geen programma volgen of boeken of wat dan ook. Dat werkt voor mij zo enorm demotiverend. Ik ben wel erg benieuwd naar de recepten

  1. He Kim,

   Ik heb het boek zelf ook. Het is niet echt een plan wat je volgt. Maar het boek beschrijft welke stappen je zelf moet zetten om je doelen te bereiken. Meer een soort van handboek voor het maken van je eigen plan. Maar dat moet ook, want je moet natuurlijk gewoon je eigen ding doen.

   Het boek staat vol met beknopte informatie over voornamelijk fitness. Vooral voor beginnende sporters (zoals ik) is het echt een heel fijn boek.

 12. Ik lees altijd graag dit soort boeken, dan pak ik de meest bruikbare tips en mix dat met mijn eigen dieet

 13. Ik ben benieuwd naar je ervaringen na je trip naar New York. Klinkt als een prima methode en een goede stok achter de deur

 14. Een boek werkt bij meestal niet zo goed, maar zo’n app dat vind ik nu wel weer een goed idee! Momenteel sport ik bij een vereniging, ook voor de sociale contacten, maar zoiets is misschien wel een goede aanvulling om thuis erbij te doen.

Spread some love!