Airplant - Capital Monday

Mr. Airplant took my breath away! | Review

Een paar weken geleden werd ik door Nikki van No Waste Design benaderd om een review te schrijven over een van haar producten. Aangezien we elkaar al eerder hebben ontmoet en ook de producten die ze verkoopt heb gezien, was ik hier gelijk enthousiast over. Want ik wilde toen al o zo graag die leuke airplant! Ze bleven me maar achtervolgen in mijn hoofd. Des te leuker om ze nu dan toch uit te mogen zoeken.Bij het uitpakken van het pakketje was ik echt zo blij als een kind. Ben jij nu ook zo benieuwd geworden naar dit trendy plantje? Lees dan maar snel verder.

Airplant - Capital Monday

Over de Airplant

Ik viel als een blok voor de airplant toen ik ze voor het eerst zag staan bij de stand van No Waste Design. Ze zijn zo uniek in hun vorm en het leuke is dat je ze ook op unieke wijze neer kunt zetten in huis. Alleen maar liefde voor dit plantje dus. Ze worden in het Nederlands ook wel ‘luchtplantjes’ genoemd, maar de officiële benaming van dit bijzondere en intrigerende plantje is Tillandsia. Zelf heb ik (als ik het goed heb) de Tillandsia Stricta. Eentje die vrij veel overhangende sprieten heeft.

Airplant - Capital Monday

De verzorging

De Tillandsia heeft voldoende zonlicht nodig, eigenlijk is het het om dit plantje bij het raam te plaatsen maar nooit in de volle zon. Ook heeft dit trendy stukje natuur lucht nodig, stop het daarom ook maar niet in een afgesloten ruimte. Hiernaast voelt de Tillandsia zich het fijnst tussen de 10 en de 30 graden. Geef ze hiernaast ook maar niet te veel water, 1x in de week flink nat sprayen is voldoende.

Inrichting

Mijn pronkstukjes staan op het dressoir naast de televisie, dan kan ik er goed naar kijken als ik op de bank zit. Ik heb al een aantal leuke reacties gekregen, vooral omdat de meeste dit nog nooit gezien hebben. Ook staan deze plantjes heel erg leuk in de badkamer. Net dat beetje groen wat meestal mist, omdat de meeste planten vaak niet goed tegen het badkamer klimaat kunnen. Eigenlijk is dit een echte musthave die negens in huis misstaat, ook erg leuk om cadeau te doen! Ik weet zeker dat dit stoere cadeau bij velen in de smaak zal vallen.

Airplant - Capital MondayOver No Waste Design

No Waste Design is een duurzame webshop met vooral hele hippe en unieke producten. Duurzaam hoeft echt helemaal niet stoffig of saai te zijn, dit heeft Nikki al dubbel en dwars bewezen! Ze verkopen van woonaccessoires tot modeartikelen en ze zijn stuk voor stuk Fairtrade, duurzaam en/of ambachtelijk gemaakt. Hoe ontzettend leuk is dat?!

No waste design - Capital Monday

Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met No Waste Design op het Feel Good en Shop Event. Deze dag was ook echt top!

March Recap - Capital Monday

KENDE JULLIE AL DE AIRPLANT OF NO WASTE DESIGN?

Veel liefs,
Chantal

Follow me on InstagramFacebookTwitterBloglovin and Pinterest to keep up with my personal life.

Only Love – Ben Howard
You can also follow the Capital Monday playlist on Spotify.

Comments

 1. Ik moet zeggen dat ik het wel grappig vind dat ze als het ware in de lucht zweven. Verder heb ik niet zoveel met planten. Ze gaan ook altijd dood bij mij.

  1. Hihi dat geeft bij deze plantjes niks. Als je ze per ongeluk hebt verwaarloost, dan maak je ze gewoon heel erg vochten en vervolgens even uit laten lekken. Dan gaan ze het gewoon weer doen. Ideaal!

 2. Ik vind ze echt super leuk! Ik wil t ook 😉 die in zo’n lichtbol zitten vind ik ook te gek

 3. Ik vind ze super leuk! Ben altijd van plan geweest om er 1 te komen maar steeds komt het er niet van! Klinkt als een leuke winkel ik eens een kijkje nemen!

 4. Nog nooit van gehoord! Maar super leuk zeg! Staat mooi in mijn totaal witte interieur!

 5. Voor de eerste keer dat ik een zwevende plant zie eigenlijk, lekker opvallend! Alleen ben ik helaas geen held met planten 🙁 Jammer, want ze staan in huis altijd zo leuk.

 6. Wat een grappige plantjes. Echte eye-catchers! Ik had ze nog niet eerder gezien

 7. Super vind ik de airplanten! Ik heb er al 2 jaar geleden een aantal gekocht. Toch blijkt dat ik ze niet zo goed kan verzorgen want ze bleven steeds te nat… Helaas zijn ze dus nu overleden, maar ik vind het wel super mooie planten

 8. Ik vind hem wel tof. Goed idee voor in de badkamer idd. Krijgt hij gelijk genoeg water door de stoom. kunnen we dat niet vergeten ?

 9. Oh dat is ontzettend leuk zeg. Ik doe het alleen niet want ik en planten hahaha op een of andere manier gaan ze altijd dood

  1. Door de jaren heen gaat het bij mij al wel iets beter. Maar voorheen ook… Alles was binnen een paar weken dood.

 10. Wat ziet het er leuk/bijzonder uit! Maar moet eerlijk toegeven dat ik niet zoveel heb met planten x

  1. Nee ze hebben geen bloemen. Je hebt wel varianten die van zichzelf al een kleurtje hebben. Die zijn ook erg mooi.

 11. Wat een bijzondere plant zeg! Ik heb nog nooit zo een gezien. Wel heel leuk 🙂

 12. Wow, wat gek dat ‘ie niet in grond hoeft te staan. Ziet er super tof uit zo!
  Liefs,
  Elles

 13. Wat ontzettend bijzonder is deze plant. Ik kon dit nog helemaal niet, maar vind het fantastisch. En wat een mooie foto’s ook.

 14. Ken het eigenlijk niet. Leuk artikel. Misschien moet ik er echt eens gaan naar kijken. Ze staan denk ik mooi bij mijn witte muren

 15. Wat ziet het er apart uit! Ik kende het helemaal niet dat je een plantje zo in de lucht kan ‘hangen’. Het lijkt me een leuk kado om te geven bij een housewarming.

 16. Leuk dat je zo enthousiast bent. Ik ken ze inderdaad en twijfelde over de aanschaf, maar dat ga ik nu dan toch doen! leuk!

 17. Wauw wat een leuke plantjes. Ik ben niet echt iemand met groene vingers maar 1x in de week sprayen, dat moet zelfs mij wel lukken.

 18. Sommige dingen die je wilt hebben, blijven maar spoken in je hoofd. Dat herken ik helemaal. Ik vind het super leuke plantjes. Mooi uitgezocht!

 19. Dit is voor het eerst dat ik zo’n zwevende plant zie.. Ik vind het wel leuk en hip! Jammer genoeg laat ik planten altijd doodgaan, maar zoals ik lees hoef ik hier niet zo veel onderhoud aan te plegen.

 20. Wat een ontzettend gave “plantenhouders” zijn dat zeg! Heel simpel zo’n blokje hout maar het geeft een geweldig effect met deze plantjes 🙂 De plantjes kende ik al wel, No Waste design nog niet, maar ik ga zeker een kijkje nemen

 21. Ik kende dit nog niet, maar ik vind ze helemaal geweldig! Ook maar eens naar gaan kijken. 🙂

 22. Ik heb er ook eentje van hun en hij leeft nog steeds ( echt al maanden). Super grappig ding!

 23. Ohhhhh wat zijn ze leuheukkk!! Ik hou d’r van! Beetje industrieel.. Zou hier in huis perfect passen.

 24. Ik vind het apart dat deze planten hier zo ontiegelijk veel geld kosten. Ik heb 13 jaar in Suriname gewoond en daar groeien deze planten aan alle bomen en struiken. Het is zelfs zo dat je de planten daar moet verwijderen, anders wordt je boom/struik overwoekerd. Wel leuk om ze hier weer tegen te komen.

 25. Wat leuk, hier gaan planten jammer genoeg niet heel erg goed, ze gaan of dood of me hond trekt er aan. maar het ziet er wel super uit

Spread some love!