telefoon abonnement - Capital Monday

Help! Mijn telefoon abonnement loopt af, wat nu?

Hee allemaal, ja jullie zien het goed ik schrijf inderdaad weer eens een keertje in het Nederlands. Dit keer omdat ik eigenlijk met een klein dilemma zit. Eind dit jaar loopt mijn telefoon abonnement af en ik heb nog geen idee wat de beste keus is om te doen. Hieronder heb ik een paar opties verzameld die ik erg interessant vind. Ik ben erg benieuwd naar jullie kijk hier op. Lees je mee?

telefoon abonnement - Capital MondayWelke telefoon?

Zeker weer een smartphone! Geen twijfel over mogelijk, maar ja welke kies je dan in het telefonie landschap wat we op dit moment kennen?

Zelf heb ik al heel wat jaren een iPhone en ook ik ben een gewoonte dier. Ik zou zo weer klakkeloos voor dit merk kiezen. Welk type daarentegen vind ik erg lastig, moet het de 7 plus of de 8 worden? Beide in mijn opinie erg mooi en stijlvol, echt eentje waarmee je voor de dag kunt komen. Daarbij zou de 8 een voorkant vullend beeldscherm hebben, ik ben erg benieuwd naar hoe deze telefoon er in het echt uit gaat zien.

telefoon abonnement - Capital Monday

Maar naast mijn gewoonte trekjes, wil ik dit keer wel mijn horizon openhouden en me niet blindstaren op één merk of model. Daarom heb ik mij ook extra verdiept in de nieuwste Huawei telefoon, deze telefoon is voorzien met één van de betere telefooncamera’s van dit moment. Erg belangrijk als je veel foto’s maakt, maar even geen zin hebt om met je spiegelreflexcamera op pad te gaan. Ik heb zelfs gehoord dat de kwaliteit van de foto’s echt verbluffend zijn en heel dicht bij de professionele fotografie liggen. Dit klinkt mij dan ook wel erg goed in de oren.

telefoon abonnement - Capital Monday

Hiernaast heb ik me ook over laten halen om even naar de Samsung S8 te kijken. Mijn vriend heeft al jaar en dag Samsung en snapt niet waarom ik zo verknocht bent aan mijn iPhone. Eerlijk is eerlijk de toestellen van Samsung zijn echt prachtig. Persoonlijk vind ik het erg fijn dat het scherm relatief groot is en hier ook goede camera’s in zitten, zowel aan de voorkant als de achterkant. Hij schijnt zelf een gezichts- en irisontgrendeling te hebben, hoe freaky is dat?! Nu weet je zeker dat niemand meer in je telefoon kan kijken.

telefoon abonnement - Capital Monday

Welke provider?

Graag zou ik ook een keertje van mijn huidige provider af willen wijken. Ik heb het idee dat deze één van de duurste is op dit moment. Vooral als ik mensen om me heen hoor over de abonnementskosten die zij hebben. Ik zit nu in twijfel tussen KPN of Ben. Deze twee providers hebben allemaal een goede deal met data van 10 GB. Best veel I know! Maar als blogger/instagrammer vliegen die MB’s eruit alsof het niks is. Nu heb ik standaard 5 GB, maar ik begin nu al aan de laatste 2,5 GB van deze maand en hij is nog niet eens op de helft! Give me those extra GB’s please.

telefoon abonnement - Capital Monday

Telefoon abonnement of Sim-Only?

Dan heb ik ook nog een hersenspinsel om mijn huidige toestel te houden en een jaar een Sim-Only abonnement te nemen. Dit om de kosten een beetje te drukken. De provider Ben heeft toevallig hele mooie deals hiermee. Nog een voordeel om mijn huidige telefoon te houden is, dat ik mijn Capital Monday hoesje nog langer kan gebruiken. Weet je wie er een leuk actie heeft met een prachtige telefoonhoes? JustKVN.com… snel kijken dus!Maar ja aan de andere kant, is het ook wel ontzettend fijn om een telefoon te hebben met meer opslagruimte. In mijn huidige zit maar 16 GB en is dus altijd vol. Heel irritant.

Zoals jullie kunnen zien, heb ik nog heel veel nadenkwerk te doen. Ik ben erg benieuwd naar wat jullie zouden doen.

 

WAT ZOU JIJ DOEN, EEN TELEFOON ABONNEMENT OF EEN SIM-ONLY EN BIJ WELKE PROVIDER DAN?

Love,
Chantal

Follow me on InstagramFacebookTwitterBloglovin and Pinterest to keep up with my personal life.

Video phone – Beyoncé & Lady Gaga
You can also follow the Capital Monday playlist on Spotify.

Comments

 1. Ik heb altijd prepaid, maar ik bel eigenlijk zelden. En daarom is dit voor mij het voordeligst. Bovendien werk ik thuis en heb ik dus maar weinig een smartphone nodig. Ik zit bij Bliep.

  1. Ja dat snap ik inderdaad dan wel. Ik ben veel onderweg en maak gebruik van heel veel MB’s. Een optie met veel MB’s aan data is voor mij wel een must.

 2. Ik vind het ook altijd lastig. Al een paar keer gekozen voor een goedkope aanbieder, maar baal achter af dan toch door het matige bereik wat ik heb

  1. O niets is vervelender dan dat. Ik heb nu Vodafone en omdat ik in een iets nieuwer huis woon heb ik zelf ook bijna geen bereik. We zeggen ook weleens, wij wonen in een bunker.

  1. Ik denk dat het ook echt gewenning is hoor, maar al mijn devices zijn van Apple. Dan voelt het een beetje al verraad om over te stappen naar een andere merk ofzo. Hihi.

 3. Ik heb in januari een nieuwe telefoon uitgekozen bij t mobile en ik hoefde er niet zo lang over na te denken. Heb toen een iphone 7 gekozen bij een abbonement

  1. De iPhone 7 lijkt me ook echt super fijn. Misschien zelfs wel de PLUS als de kosten het een beetje toelaten.

 4. Ik heb een sim only abonnement van KPN met een iPhone 6.
  Telefoon is nog goed en de maandelijkse kosten zijn super laag

  1. Ja dan is het ook zonde natuurlijk. Ik loop zelf heel erg tegen het geheugen op, hij zit steeds helemaal vol. Erg vervelend.

 5. Ik heb net een nieuwe Sony telecom gekocht. Ik ben van het vertrouwde Samsung afgestapt, die vind ik net als iPhone erg duur voor wat je krijgt. Huawei is mijn man ook erg blij mee. Ik vind in ieder geval simonly wel erg fijn, zeker omdat het anders tegenwoordig als lening geregistreerd wordt.

 6. Daphne

  Ik ben helemaal blij met Tele2! Heb unlimited in combinatie met een IPhone!

 7. Ik zou er ook niet lang over na hoeven te denken… een sim only want mijn iphone 6s is nog prima. Als je een nieuw toestel kiest krijg je ook een vermelding bij BKR en dat kan in sommige situaties onhandig zijn…

 8. Ik heb een prepaid van Vodafone. Werkt uitstekend. Toch denk ik dat ik een abonnement zou kunnen krijgen 🙂

  1. Ik vind een abonnement opzicht wel relaxed, je hoeft je geen zorgen meer te maken over wanneer je tegoed op is.

 9. Ik herken deze struggle maar al te goed. Na ooit de domme fout te hebben gemaakt om een iPhone met 8Gb te hebben gekozen (ik had niet goed gelezen), was het een half jaar geleden voor mij het belangrijkste dat ik voldoende geheugen zou hebben. En ik wil graag iPhone houden ivm apps en andere downloads. En niet te duur. Dus het werd voor mij de SE met 64 Gb. En blij dat ik er nog steeds mee ben! Niet de beste camera, maar voor mijn blog voldoende. Daarnaast heb ik nog steeds mijn geweldige spiegelreflex voor het andere werk. 😉

 10. Ik heb zelf gewoon een laag abonnement met een Samsung. Bij mij moet mijn telefoon mooie foto’s kunnen maken, ik moet veel data hebben en veel opslag. Verder ben ik niet zo moeilijk.

 11. Ik moet helaas weer eventjes wachten. Heb dit keer overigens gekozen voor een Simonly en een los toestel. Dit was veel voordeliger!

 12. Soms overweeg ik toch wel eens een abonnement in plaats van prepaid. Volgens mijn kinderen is een abonnement veel handiger en uiteindelijk voordeliger.Ik ben benieuwd waar jij op uitkomt.

  1. Zelf zou ik ook niet meer terug willen naar Prepaid. Ik vind het vooral fijn dat ik niet meer steeds hoef op te waarderen.

 13. Ik heb een Sim only abonnement en dat bevalt me prima! Heb daarbij vorig jaar een Samsung s6 gekocht. Ik koop meestal een toestel dat de één na oudste is..die zijn net iets goedkoper in aanschaf !

  1. De laatste keer heb ik ook een één na oudste uitgekozen. Scheelt echt veel geld ook qua abonnementen met een toestel.

 14. Oh ik moet daar ook over gaan beslissen. Ik zit nu bijna 2 jaar bij Hollands Nieuwe. Bevalt goed. 8 euro per maand, maar ik weet niet als ik het zo hoor of jij daar genoeg aan hebt.

 15. Ik heb gelukkig een iPhone met 32GB gekregen. Heb nu een sim only met alles erop en eraan… Had trouwens wel liever een 7 gehad maar goed je kan niet alles hebben hé 😉

 16. Hi Chantal, ik werk bij KPN, maar ga hier geen reclame maken en je gewoon goed advies geven…maar puur dat je het weet. Neem een Samsung! (luister naar je vriend, haha). En met of zonder abonnement, reken uit wat het voordeligste is…meestal zijn de combipakket net iets goedkoper dan hetzelfde toestel los kopen en het abonnement ook. Dan je keuze tussen Ben en KPN. Heel eerlijk dat is niet te vergelijken. ..en dat wint KPN met vlag en wimpel. Zou je zeggen, ik twijfel tussen KPN en Vodafone, tja, dat maakt weinig uit…T-Mobile is ietsjes minder….daarna komen de b-merken (die gekoppeld zijn aan de hierboven genoemde a-merken) die slechts een deel van de capaciteiten van de masten van hun bovenliggende a-merk mogen gebruiken. Dus net zoveel dekking, maar minder capaciteit. Als je veel data gebruikt, etc, zul je dit zeker merken. Mocht je tips willen of wat dan ook, kun je me er altijd persoonlijk naar vragen. Wil je er best mee helpen, want begrijp dat het altijd lastig is.

  1. Hoi Carmen, Thanks voor alle adviezen. Ik vind het wel eng hoor om eventueel van mijn iPhone af te stappen. Ik heb namelijk alles van Apple. Maar ik merk toch wel steeds meer minpunten te ontdekken. Qua provider weet ik het echt niet, Ben licht ik vooral uit omdat dit een samenwerking met hen is en ik persoonlijk ook naar KPN aan het kijken ben. Thanks voor je aanbod. XXX

 17. Na heel even een Samsung geprobeerd te hebben (mijn iPhone werd erg krakkemikkig door ouderdom en ik mocht nog niet verlengen) nu toch echt weer terug gegaan naar mijn vertrouwde iPhone. En qua provider ben ik heel tevreden over TMobile!

  1. O wat lastig ik hoor zoveel verschillende verhalen over het overstappen van het ene merk en het andere. Hihi.

 18. Wat een keuzes! Er is zoveel mogelijk, het wordt er niet makkelijker op.. Ik ben zelf ook echt verknocht aan iPhone, dus snap je dilemma wel. Zelf werk ik voor mijn blog en prive met een MacBook, dus dan is een iPhone sowieso super handig. Ik vind Android zelf niet heel praktisch, maar dat heeft vast te maken met wat je gewend bent 😉 Ik gebruik nu de iPhone SE, omdat de 6 niet in mijn broekzakken past. Ik ben voor mijn werk veel onderweg met de auto, maar naar klanten toe wil ik hem niet in mijn hand moeten houden. Wel ben ik nu voor de 64GB versie gegaan, omdat ik inderdaad veel foto’s maak. De 16GB staat bij iedere update zo vol, dat er weinig ruimte meer overblijft voor eigen dingen. Momenteel heb ik Sim-Only van Vodafone en dat bevalt me erg goed. Onbeperkt bellen en smsen en daarnaast 6GB voor een klein prijsje. Voor nu voldoende, maar na mijn verlenging ga ik ook in GB omhoog. Voor mijn blog, maar ook voor mijn werk doe ik enorm veel via mijn telefoon, dus de MB’s gaan behoorlijk hard. Succes met kiezen!

 19. Ik heb een huawei en dat van die camera klopt echt! Ik ben niet zo’n fan het afsluiten van een abonnement bij de aankoop van je gsm omdat er dan aan vastzit voor een aantal jaar..

 20. Evi

  Oh ik vind dat ook altijd zo moeilijk, het kiezen van een nieuwe telefoon! De mijne is een beetje op sterven na dood, dus ik moet binnenkort dezelfde zoektocht ondernemen.

 21. Ben al jaren tevreden klant bij T-Mobile. Maar als het gaat om de nieuwe toestellen, dan weet ik niet goed wat ik zou moeten kiezen. iPhone vind ik zelf niet heel fijn, Samsung ziet er fantastisch uit en Huawei komt op als serieus alternatief. Hier dus ook genoeg om over na te denken.

 22. Serafina

  Ik ben al jaren vast aan mn Sony Xperia en een viking herlaadkaart

 23. Herkenbaar! Die van mij loopt ook bijna af en heb nog geen idee wat ik precies ga doen x

Spread some love!