Capital Monday - Lifestyle & Mindset

5 redenen waarom je gelukkiger wordt van een gezonde leefstijl!

Sporten en gezond eten is niet alleen goed voor je beach body, maar ook voor je geest. Je wordt er gelukkiger van en omringt me met positieve mensen. Hieronder geef ik de vijf belangrijkste redenen waarom je gelukkig wordt van sporten en gezond eten.

Gezonde leefstijl - Capital Monday

1. je krijg structuur

Door te starten met sporten en gezonder te eten geef je structuur aan je leven. Dit kan fijn aanvoelen omdat dit je een leidraad geeft. Veel mensen vinden het fijn om controle te ervaren. Vaak kunnen dingen zoals sport, een gezond gewicht en voeding hierbij helpen.

Gezonde leefstijl - Capital Monday

2. je slaapt beter

Gezonde voeding en veel bewegingen zorgen ervoor dat je slaapkwaliteit verbetert. En dit is nou juist belangrijk voor een goed gevoel. Als je uitgerust wakker wordt begin je de dag met positiviteit. Focus je dus op een reinheid regelmaat en rust, zodat je meer uit je slaap en je dag haalt.

3. je gezonde mensen leven langer

Door gezond te eten en voldoende te bewegen verklein je de kans op allerlei welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten en kanker. Kies dus een gezond voedingspatroon en houd je aan de beweegnorm. Zo weet je zeker dat je gezond oud wordt.

4. van bewegen van wordt je gelukkig

In onderzoek wordt vaak aangetoond dat bewegen geassocieerd is met geluk. Het kan zijn dat gelukt leidt tot een hogere lichamelijk activiteit of geluk tot een afname in activiteit, maar vaak wordt gedacht dat lichamelijke activiteit tot meer welbevinden leidt. Verklaringen hiervoor zijn dat bewegen afleidt van negatieve dingen, dat bewegen het zelfvertrouwen verbetert en dat het de mogelijkheid geeft voor meer sociale connecties. Daarnaast zijn er natuurlijk ook fysiologische verklaringen te bedenken. Zo zorgt beweging tot het aanmaken van gelukshormonen en verlaag het het stresshormoon cortisol.

Gezonde leefstijl - Capital Monday

5. je kunt anderen inspireren met jouw gezonde gewoontes

Door gezonder te eten en te sporten omring je je met mensen die actief en positief zijn. Daarnaast kun je anderen helpen en inspireren om gezonder te leven. Dit geeft jou ook weer een enorme motivatieboost!

Let op: oorzaak gevolg?

Er is nogal wat discussie welke richting de samenhang opgaat. Leidt gezondheid tot meer geluk? Of leidt geluk tot meer gezondheid? Of er is wel een samenhang, maar zijn andere factoren verantwoordelijk voor deze samenhang tussen gezondheid en geluk? Wat denk jij over dit onderwerp?

Dit artikel is geschreven door Jeroen van FIT.nl

Foto’s: Shutterstock.com

HOE DENK JIJ OVER DIT ONDERWERP EN VIND JE HET LEUK ALS ER MEERDERE GAST BLOGS ONLINE ZOUDEN KOMEN?

Lots Of Love,
Chantal

16 Responses

 1. Sinds ik regelmatig naar de sportschool ga, zit ik een stuk beter in mijn vel. Alleen de laatste drie weken ben ik niet geweest (griep, druk en nog wat privé dingetjes) en dat kan ik gelijk weer merken aan mijn energie en humeur. Hopelijk kan ik vanaf volgende week weer gewoon naar de sportschool 🙂
  Bianca onlangs geplaatst…UNBOXING BESTELLING KOOKWINKEL.NLMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Follow Me

Newsletter sign-up!

Chantal van Malssen

Profiel - Capital Monday

Hi everyone, welcome to my blog! Thank you for stopping by. I'm Chantal, a dutch lifestyle blogger.

Every week there will be one new article online about lifestyle, reviews, fashion, hotspots and travel.

Instagram

 • 😏🍀*WISHFUL WEDNESDAY*🍀😏 Even een terugblik op 7 april! De tijd vliegt en ik besef me ineens dat we alweer 1,5 week verder zijn dan het evenement wat Sophie van @sovschoice_ heeft georganiseerd. 😍 Jeetje wat was dat een inspirerende en openbarende dag! Vol begrip, liefde, acceptatie, confrontatie en inspiratie! ❤🍀 Thanks voor alle inzichten!!
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #lawofattraction #positivity
 • 🌹🌵*SOULFUL SUNDAY*🌵🌹 Wat heb ik gisteren een fijne dag gehad zeg!❤ Samen met @kevingeurts ben ik eerst naar @museumvoorlinden 🏛 geweest en daarna zijn we heerlijk de bollenstreek ingetrokken. Zelf de zon kwam even kijken!☀️ Ik heb genoten van iedere seconden. ***Live your life more joyfull!*** Geniet van je zondag! Ga jij nog iets leuks doen?
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #lawofattraction #positivity
 • 🦄 *FANCY IT FRIDAY* 🦄

Afgelopen weken ben ik minder actief geweest op insta. Aankomende weken zal het ook niet meer worden. Op dit moment ben ik bezig met het manifesteren van mijn droomappartement. 🏠 Ik ben al druk in de weer met ideeën waardoor dit iedere dag een plek van rust en inspiratie zal gaan laten worden. 😏 💥 Zo leuk!!! Ik zal in de stories het klus en het inricht proces met jullie gaan delen. 🔨

Dit lieve beestje zal mij gaan vergezellen en zorgen dat ik me echt thuis voel. 🐱

En niet te vergeten... Het is al weer bijna weekend!!!! 🎉
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #appartment #moving #interior
 • 🍃*MINDSET MONDAY*🍃 Alles in het leven is een creatie van onze perceptie. In welke situatie we ook zitten, het is maar net hoe we er zelf mee om gaan en hoe we handelen.

P.S. Er staat een nieuwe blog voor jullie klaar! Link in de bio.👆 P.P.S. Ik ben ook nog eens jarig Vandaag! 🎉🎉🎉🎉🎉
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #newontheblog #blog
 • 🌱*THINK ABOUT IT THURSDAY*🌱 Ik heb weer een blogpost voor jullie. Vandaag ga je zien wat ik afgelopen maand heb gedaan. 🤗 Zowel de leuke als de minder leuke dingen deel ik met je.😢 Die horen helaas ook bij het leven, hoe je er mee om gaat is key!🗝 Lees je mee?
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #newontheblog #blog
 • 😌*WISHFUL WEDNESDAY*😌
Het is alweer woensdag en zo ziet mijn huidige werk status eruit.☕ KOFFIE! ☕Even lekker wakker worden en nadenken oven nieuwe ideeën waar mee ik jou kan gaan helpen op je pad naar ultieme vrijheid en geluk! ❤ *** Waar loop jij op dit moment tegenaan? ***
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #douweegberts #icon
 • 🌿*MINDFUL MONDAY*🌿
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
YES MIJN ALLEREERSTE PODCAST STAAT VOOR JE KLAAR!
Vanaf vandaag kan jij gaan luisteren naar de Capital Monday's Podcast Show. ❤ Ik ga jou begeleiden op je pad naar ultieme vrijheid en geluk.🍀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Luister jij mee? Link staat voor jullie in de bio!👆
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #podcast #potd #discoverunder10k #grlpwr
 • 🌱*THINK ABOUT IT THURSDAY*🌱 Zelf ben ik een voorstander van zoveel mogelijk dingen doen die je gelukkig maken. Als taken/afspraken/werkzaamheden niet goed voelen dan doe ik ze niet of op een andere manier. 💡 Ik ben er dan ook van overtuigd dat dingen doen die je nog nooit hebt gedaan ook bijdragen aan geluk 🍀 en je horizon verbreden.

Daarom heb ik afgelopen zaterdag voor het eerst mijn onderbenen laten waxen bij @delete. 🦄 Ik vond het op voorhand zo spannend. Het viel allemaal reuze mee, de eerste paar strips voelde een beetje gek. Mijn Wax Angel was een topper! ❤

Thanks voor de fijne ervaring.
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #transformation #delete #waxing #beauty #deletewaxing #stopshavingstartwaxing #joinourwaxrevolution
 • 🦋*TRANSFORMING TUESDAY*🦋 Vandaag heb ik een letterlijke transformatie voor jullie. Mijn haar van geelblond naar ijzigblond binnen 1 minuut! 💇🏼‍♀️ Thanks @amarante.fit & @jon_karelse voor deze prachtige coupe! ❤
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #hairdresser #kapster #haartransformatie #kerastase

- Ad -

Bulk Alert

Archive

Member of

%d bloggers liken dit: