Capital Monday - Lifestyle & Mindset

New York you stole my heart | Travel journal – Part 1

Time is flying by, it’s been over three weeks since Kevin and I left for New York and almost 2 weeks ago that we returned to The Netherlands. But what have I fallen in love with this city! Not because everything is so huge and overwhelming, but because everything feels so familiar and at home. I would like to show you what we have done and spotted the first three days in this worldly city! Are you reading along?

Jeetje wat vliegt de tijd, het is al weer ruim drie weken geleden dat Kevin en ik naar New York vertrokken en alweer bijna 2 weken geleden dat we terugkwamen. Maar wat ben ik verliefd geworden op deze stad zeg! Niet omdat alles zo immens groot is maar omdat alles zo vertrouwd en als thuis aanvoelt. Graag wil ik jullie in deze post laten zien wat wij de eerste drie dagen hebben uitgespookt in deze wereldse stad! Lees je mee?

New York Travel guide - Rockefeller Centre - Capital MondayDay 1 / Dag 1

This was the day we got on the airplane to America for the first time, this was extra exciting! Fortunately we arrived within 7,5 hours in America from Amsterdam, after that we took a yellow taxi towards the hotel. Here was a big surprise waiting for us…. We had such a nice view from the 21st floor, we even saw a little piece of Time Square!

Dit was de dag dat wij voor het eert in het vliegtuig stapte richting Amerika, extra spannend dus! Gelukkig waren we er binnen 7,5 uur vanuit Amsterdam, daarna hebben we zo’n gele taxi genomen richting het hotel. Hier stond ons een grote verassing te wachten…. Wat hadden wij een tof uitzicht van de 21ste verdieping, we zagen zelfs nog een klein stukje van Time Square!

New York Travel guide - Hotel View- Capital Monday

Time Square
Because we were so close to Time Square, we decided to take a look at the first day. The U2 song is indeed well in place here, “The City of Blinding Light.” It was truly amazing!

Omdat we toch zo dicht bij Time Square zaten, besloten we hier de eerste dag maar gelijk een kijkje te gaan nemen. Het liedje van U2 valt hier inderdaad goed op zijn plaats ‘The city of blinding light’. Een woord… GEWELDIG! 

New York Travel guide - Time Square- Capital Monday

Sephora
We had already made a whole list of products we would like to have from Sephora in advance, so we had to take a look immediately. What a lovely store and the staff is so friendly. Here I have spent some money on products by Kat von D, Anastasia and Fenty. By the way, we have been to the establishment on Time Square / Broadway.

Wij hadden van te voren al een hele lijst gemaakt met producten die we graag van Sephora wilden hebben, dus we moesten ook maar gelijk een kijkje gaan nemen. Wat een heerlijke winkel en het personeel is zo vriendelijk. Hier heb ik gelijk aardig wat geld uitgegeven aan producten van Kat von D, Anastasia en Fenty. Wij zijn trouwens naar de vestiging op Time Square/Broadway geweest.Dag 2

We started our day (after our first night at the hotel) with a delicious breakfast buffet. It was extremely extensive, there was something for everyone, from scrambles eggs to pancakes and from fresh fruits to croissants. A great way to start your day.

We zijn onze dag (na onze eerste nacht in het hotel) begonnen met een heerlijk ontbijt buffet. Het was extreem uitgebreid, er was voor ieder wat wils, van scrambles eggs tot pannenkoeken en van vers fruit tot croissants. Top om je dag mee te beginnen.

Rockefeller Centre
Our first attraction of the day was the well-known Rockefeller Center. What a breathtaking building. Even the elevator was an attraction on its own.

Onze eerste bezienswaardigheid van de dag was het welbekende Rockefeller centre. Wat een adembenemend gebouw. Zelfs de lift was een attractie op zichzelf.

New York Travel guide - Rockefeller Centre - Capital Monday

At the top, of course, pictures had to be made. It was fighting for a nice spot, but it succeeded!

Op de top moesten er natuurlijk foto’s gemaakt worden. Het was wel vechten voor een mooi plekje, maar het is gelukt!

New York Travel guide - Rockefeller Centre - Capital Monday

Grand Central Station
After watching the movie 2:22 with actor Michiel Huisman (an American movie, really recommended) and a famous scene from Gossip Girl, I definitely had to visit this iconic train station. Now look at this beauty!

Na het zien van de film 2:22 met Michiel Huisman (een Amerikaanse film, echt een aanrader) en een beroemde scene uit Gossip Girl moest ik zeker even een bezoekje brengen aan dit iconische treinstation. Kijk nou wat een plaatje!

New York Travel guide - Grand Central Station- Capital Monday

Flatiron Building
Later in the afternoon and many miles further, we are going to look at this exeptionl formed building. Very special to see in reallife, he really stands out in between all of his squared companions. Of course we wanted to take a picture of it.

Later in de middag en heel wat kilometers verder, zijn wij gaan kijken bij dit apart gevormde gebouw. Erg bijzonder om in het echt te zien, hij valt echt op tussen al zijn vierkante metgezellen. Hier wilde we uiteraard ook even een foto van maken.

New York Travel guide - Flatiron- Capital Monday

Dag 3

Queen of hearts Boat Tour
After a shady bus ride and waiting for a very long time, we finally joined the Queen of hearts boat for a beautiful tour over the water to get to the statue of liberty and discover the beautiful New York skyline. The experience on the boat made a lot of the wrongs right again. If you go, take your time.

Na een louche busrit en veel te lang wachten, mochten we eindelijk mee op de Queen of hearts boot voor een prachtige tour over het water om zo dicht bij het vrijheidsbeeld te komen en de prachtige skyline van New York te ontdekken. De ervaring op de boot maakte een hele hoop weer goed. Als je meegaat, neem hier dan wel je tijd voor.

New York Travel guide - Queen of Hearts- Capital Monday

Look at this beautiful lady of justice! 

New York Travel guide - Statue of Liberty- Capital Monday

Dumbo
Just after the boat trip, we took a taxi to the Dumbo neighborhood in Brooklyn. Here we were looking for one of the most beautiful sights of New York. The Manhattan Bridge, which rises up between the warehouses. Yesterday I was watching the House md series and in one of the episodes this street image came on screen! I had to rinse it back and show it to my boyfriend.

Gelijk na de boottocht hebben wij een taxi genomen naar de wijk Dumbo in Brooklyn. Hier waren wij op zoek naar een van de mooiste plaatjes van New York. De Manhattan Bridge die zich opwerpt tussen de pakhuizen. Gisteren zat ik de serie House md te kijken en in een van de afleveringen kwam dit straatbeeld voorbij! Ik moest het gelijk even terugspoelen en aan mijn vriend laten zien.

Recap September - Manhattan Bridge- Capital Monday

Brooklyn Bridge
On the same day we crossed this bridge on foot. Despite Kevin’s fear of height, he has done it. Isn’t that great? We could completely enjoy taking pictures here as well.

Op dezelfde dag zijn we deze brug te voet overgestoken. Ondanks Kevins hoogtevrees heeft hij het toch gedaan. Goed he? Ook hier konden we ons helemaal uitleven met het maken van foto’s.

New York Travel guide - Brooklyn Bridge - Capital Monday

The 9/11 memorial
This place was high on my ‘to see’ list. I can remember it as if this disaster occurred yesterday and what I was doing that exact moment. Even then, as a child, I had the idea that I had to visit this place sometime in the future. After all those years, there is still a lot of sorrow, disbelief and anger. It all feels very unreal.

Deze plek stond hoog op mijn lijstje. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat deze ramp zich voordeed en wat ik aan het doen was. Zelfs toen had ik als kind al het idee dat ik deze plek ooit een keertje moest gaan bezoeken. Na al die jaren hangt hier nog steeds heel veel verdriet, ongeloof en woede. Het voelt allemaal heel onwerkelijk. 

New York Travel guide - 9/11 memorial - Capital Monday

As you can see, we have seen and done a lot in the first three days only. Are you curious about what we did the other days? Then check my site and social media channels for Part Two. If you don’t want to wait any longer, but you do want te be inspired for your next vacation? That’s possible. Take a quick look at my Curacao travel journal part 1 and part 2!

Zoal jullie kunnen zien hebben wij alleen in de eerst drie dagen al heel veel gezien en gedaan. Ben jij benieuwd naar wat we de overige dagen hebben gedaan? Houd dan mijn site en social media kanalen in de gaten voor deel twee. Wil je niet langer wachten maar wel geïnspireerd worden voor je volgende vakantie? Dat kan. Neem dan snel een kijkje naar mijn Curacao travel journal deel 1 en deel 2!

WHICH OF THE NEW YORK HIGHLIGHTS ABOVE WOULD YOU LOVE TO SEE?
WELKE BEZIENSWAARDIGHEID NEW YORK ZOU JIJ HET LIEFSTE WILLEN ZIEN?

Love,
Chantal

Follow me on InstagramFacebookTwitterBloglovin and Pinterest to keep up with my personal life.

Empire State of Mind, pt II – Alicia Keys
You can also follow the Capital Monday playlist on Spotify.

35 Responses

 1. Wat een gave blog! Vooral je foto’s zijn ontzettend sprekend! Jeetje wat gaaf! New York staat zeker en vast op mijn lijstje waar ik nog naar toe wil gaan! WAUW!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Follow Me

Newsletter sign-up!

Chantal van Malssen

Profiel - Capital Monday

Hi everyone, welcome to my blog! Thank you for stopping by. I'm Chantal, a dutch lifestyle blogger.

Every week there will be one new article online about lifestyle, reviews, fashion, hotspots and travel.

Instagram

 • 😏🍀*WISHFUL WEDNESDAY*🍀😏 Even een terugblik op 7 april! De tijd vliegt en ik besef me ineens dat we alweer 1,5 week verder zijn dan het evenement wat Sophie van @sovschoice_ heeft georganiseerd. 😍 Jeetje wat was dat een inspirerende en openbarende dag! Vol begrip, liefde, acceptatie, confrontatie en inspiratie! ❤🍀 Thanks voor alle inzichten!!
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #lawofattraction #positivity
 • 🌹🌵*SOULFUL SUNDAY*🌵🌹 Wat heb ik gisteren een fijne dag gehad zeg!❤ Samen met @kevingeurts ben ik eerst naar @museumvoorlinden 🏛 geweest en daarna zijn we heerlijk de bollenstreek ingetrokken. Zelf de zon kwam even kijken!☀️ Ik heb genoten van iedere seconden. ***Live your life more joyfull!*** Geniet van je zondag! Ga jij nog iets leuks doen?
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #lawofattraction #positivity
 • 🦄 *FANCY IT FRIDAY* 🦄

Afgelopen weken ben ik minder actief geweest op insta. Aankomende weken zal het ook niet meer worden. Op dit moment ben ik bezig met het manifesteren van mijn droomappartement. 🏠 Ik ben al druk in de weer met ideeën waardoor dit iedere dag een plek van rust en inspiratie zal gaan laten worden. 😏 💥 Zo leuk!!! Ik zal in de stories het klus en het inricht proces met jullie gaan delen. 🔨

Dit lieve beestje zal mij gaan vergezellen en zorgen dat ik me echt thuis voel. 🐱

En niet te vergeten... Het is al weer bijna weekend!!!! 🎉
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #appartment #moving #interior
 • 🍃*MINDSET MONDAY*🍃 Alles in het leven is een creatie van onze perceptie. In welke situatie we ook zitten, het is maar net hoe we er zelf mee om gaan en hoe we handelen.

P.S. Er staat een nieuwe blog voor jullie klaar! Link in de bio.👆 P.P.S. Ik ben ook nog eens jarig Vandaag! 🎉🎉🎉🎉🎉
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #newontheblog #blog
 • 🌱*THINK ABOUT IT THURSDAY*🌱 Ik heb weer een blogpost voor jullie. Vandaag ga je zien wat ik afgelopen maand heb gedaan. 🤗 Zowel de leuke als de minder leuke dingen deel ik met je.😢 Die horen helaas ook bij het leven, hoe je er mee om gaat is key!🗝 Lees je mee?
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #newontheblog #blog
 • 😌*WISHFUL WEDNESDAY*😌
Het is alweer woensdag en zo ziet mijn huidige werk status eruit.☕ KOFFIE! ☕Even lekker wakker worden en nadenken oven nieuwe ideeën waar mee ik jou kan gaan helpen op je pad naar ultieme vrijheid en geluk! ❤ *** Waar loop jij op dit moment tegenaan? ***
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #douweegberts #icon
 • 🌿*MINDFUL MONDAY*🌿
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
YES MIJN ALLEREERSTE PODCAST STAAT VOOR JE KLAAR!
Vanaf vandaag kan jij gaan luisteren naar de Capital Monday's Podcast Show. ❤ Ik ga jou begeleiden op je pad naar ultieme vrijheid en geluk.🍀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Luister jij mee? Link staat voor jullie in de bio!👆
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #podcast #potd #discoverunder10k #grlpwr
 • 🌱*THINK ABOUT IT THURSDAY*🌱 Zelf ben ik een voorstander van zoveel mogelijk dingen doen die je gelukkig maken. Als taken/afspraken/werkzaamheden niet goed voelen dan doe ik ze niet of op een andere manier. 💡 Ik ben er dan ook van overtuigd dat dingen doen die je nog nooit hebt gedaan ook bijdragen aan geluk 🍀 en je horizon verbreden.

Daarom heb ik afgelopen zaterdag voor het eerst mijn onderbenen laten waxen bij @delete. 🦄 Ik vond het op voorhand zo spannend. Het viel allemaal reuze mee, de eerste paar strips voelde een beetje gek. Mijn Wax Angel was een topper! ❤

Thanks voor de fijne ervaring.
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #transformation #delete #waxing #beauty #deletewaxing #stopshavingstartwaxing #joinourwaxrevolution
 • 🦋*TRANSFORMING TUESDAY*🦋 Vandaag heb ik een letterlijke transformatie voor jullie. Mijn haar van geelblond naar ijzigblond binnen 1 minuut! 💇🏼‍♀️ Thanks @amarante.fit & @jon_karelse voor deze prachtige coupe! ❤
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #hairdresser #kapster #haartransformatie #kerastase

- Ad -

Bulk Alert

Archive

Member of

%d bloggers liken dit: