Capital Monday

Vertaal jij je teksten op de juiste manier? – Fairlingo

Op het moment dat ik dit artikel aan het schrijven ben, zit ik met mijn kont in New York. Letterlijk een paar straten van Time Square. Gelukkig zijn mijn reisgenoot en ik redelijk goed onderlegt in de Engelse taal en is het makkelijk om ons verstaanbaar te maken. Maar goed ook, want ook in Nederland merk ik op dat de diversiteit aan talen toeneemt en dat er ook steeds vaker teksten meertalig worden aangeboden. Als bedrijf zijnde is het dan ook erg belangrijk dat de teksten door een professional worden vertaald om gekke en grammaticale fouten voor te zijn. Fairlingo is een ervarenvertaalbureau die dit voor vele al doet en ondersteuning biedt aan niet alleen bedrijven maar ook particulieren.

Fairlingo - Capital Monday

Over Fairlingo

In 2007 is het vertaalbureau Duits Perfect opgericht, naast de vertalingen naar of van het Duits werden er snel meerdere talen toegevoegd. In 2008 werd de overstap gemaakt naar een full-service vertaalbureau. In 2014 heeft de oprichter van Duits Perfect de spin-off Fairlingo in het leven geroepen en vanaf 2015 hebben ze zich volledig ontwikkeld als het enige vertaalplatform in de cloud ter wereld.

Fairlingo heeft al haar tarieven transparant heeft gemaakt. Dit vinden ze wel zo eerlijk tegenover de klanten en de vertalers. Iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Je kunt trouwens ook het vertaalproces live volgen en contact zoeken met de vertaler. Hoe leuk is dat?! Zo wordt het proces direct een stuk persoonlijker en weet je ook zeker dat een native speaker jouw teksten vertaalt en controleert.

Fairlingo is gesubsidieerd door de EU. Van de behandelde aanvragen scoorde Fairlingo de meeste punten op innovatie.

Fairlingo - Capital Monday

Hoe werkt Fairlingo?

Stap 1: Upload je tekst – Dus kies je bron, de taal waarnaar het vertaald moet worden en eventueel aanvullende informatie. Binnen 30 seconden ontvang je al en offerte. Het proces kan hier vanuit direct gestart worden.

Stap 2: Vertaling wordt gestart – Als de vertaling van start is gegaan, wordt je tekst door een hoogopgeleide native speaker vertaald en gecontroleerd. Het leuke aan dit proces is dat je het live kan volgen en als deze vertaler bevalt is het ook mogelijk om dezelfde persoon weer in te schakelen.

Stap 3: Ontvang de vertaling en de factuur – Je ontvangt een e-mail als je vertaalde tekst afgerond is. Vanuit deze mail kan je gemakkelijk en snel je document met je factuur downloaden. Er is altijd een projectmanager beschikbaar voor eventuele vragen.

Vertaaldiensten

Fairlingo heeft een breed scala aan diensten die ze aanbieden, hieronder heb ik een kleine greep uit de uitgelichte tekstvertalingen op een rijtje gezet.

Webshop vertalingen
– Websites vertalingen
– Blog vertalingen
– Boeken vertalingen
– Contract vertalingen
– Documenten vertalingen
– Juridische vertalingen
– Marketing vertalingen
– Medische vertalingen

Zoals ik al zei, is dit een kleine greep uit het assortiment. Hiernaast vind ik dat de kosten niet overdreven hoog zijn, namelijk vanaf €0,06 per woord voor algemene teksten en voor online, €0,11 per woord voor specialistische teksten en €0,15 per woord voor complexe teksten. Persoonlijk denk ik dat door deze tarieven ook de niet professionals gemakkelijk de stap kunnen maken om de teksten te laten vertalen.

Fairlingo - Capital Monday

Mijn conclusie: Fairlingo lijkt mij een prettig bedrijf om mee samen te werken. Dit baseer ik op het feit dat ze werken met professionals, dat de vertalingen snel en juist gedaan kunnen worden en dat je het gehele proces online kunt volgen. Als je teksten hebt die vertaald moeten worden en het is noodzaak dat ze foutloos zijn, dan zou ik me zeker gaan verdiepen in dit online vertaalbureau!

HEB JIJ ERVARING MET HET VERTALEN VAN TEKSTEN?

ph: Pexel.com/unsplash.com

Love,
Chantal

*Dit artikel is in samenwerking met Fairlingo.*

Follow me on InstagramFacebookTwitterBloglovin and Pinterest to keep up with my personal life.

You can also follow the Capital Monday playlist on Spotify.

32 Responses

 1. Niets is irritanter dan een tekst die letterlijk vertaald is. Daarom is het altijd handig om gebruik te maken van mensen die er verstand van hebben. Ik ben de engelse taal redelijk machtig, maar toch… zaken echt goed omzetten is lastig.

 2. Het klinkt super leuk om voor zo’n vertaalbureau te werken. Zelf schrijf ik alleen in het Nederlands maar ik ben docent Engels en als ik soms zie hoe webshops of blogs geschreven zijn lijkt het me zeer verstandig om een vertaalbureau in te schakelen… Niets is vervelender dan een tekst lezen waar fouten in staan.
  Anouk onlangs geplaatst…Dierproervrije make-upMy Profile

 3. Het is misschien voor toekomstige vertaalklanten belangrijk om te weten dat deze tarieven (vanaf €0,06 per woord voor algemene teksten en voor online, €0,11 per woord voor specialistische teksten en €0,15 per woord voor complexe teksten) “het wellicht mogelijk maken om voor niet professionals teksten te laten vertalen”, maar dat deze teksten zeer waarschijnlijk niet door een professionele vertaler worden vertaald. De tarieven liggen ver onder het gangbare tarief van een professionele vertaler dus “you get what you pay for”.

  Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Follow Me

Chantal van Malssen

Profiel - Capital Monday

Hi everyone, welcome to my blog! Thank you for stopping by. I'm Chantal, a dutch lifestyle blogger & Graphic Designer.

Every week there will be two new articles online about lifestyle, reviews, fashion, hotspots and travel. You can come to me with all of your graphic challenges as well!

For any ads, competitions or other collaborations you can contact me on: Info@capitalmonday.com

Loving Life

 • 🌟New post🌟
How safe do we feel in the world today? This is a frequently asked question that I hear a lot. I’ve got some tips for you about safety measures at home.

Are you reading along? Link in bio! 👆🏻
•
•
•
#photooftheday #loveit #instadaily #picoftheday #lifestyle #thehappynow #dutchblog #blogger #instablogger #theblogissue #inspire #thegramgang #creativityfound #liveauthentic #thinkbig #livefullyalive #safety #measures #ipcamera #somfy #capitalmonday
 • 😀 Happy Sunday 😀 guys! I hope you can look back on a great week!
•
•
•
#photooftheday #loveit #instadaily #picoftheday #lifestyle #thehappynow #dutchblog #blogger #instablogger #theblogissue #inspire #thegramgang #creativityfound #liveauthentic #thinkbig #livefullyalive #gratitude #capitalmonday #grateful #forrest #nyc #NewYork #wanderlust
 • ☺️Grateful Friday!☺️ I found this beauty last Sunday when I was taking a walk in the forrest with my love @danielvanderzotte ❤️. Where are you extreemly grateful for at this moment?
•
•
•
#photooftheday #loveit #instadaily #picoftheday #lifestyle #thehappynow #dutchblog #blogger #instablogger #theblogissue #inspire #thegramgang #creativityfound #liveauthentic #thinkbig #livefullyalive #gratitude #capitalmonday #grateful #forrest
 • 🗽Hotel Review🗽

Een kleine impressie van het hotel waar wij 5 nachten verbleven, tijdens onze trip naar New York. Het hotel Riu Plaza Time Square!

Lees je mee? Link in bio! 👆🏻
•
•
•
#photooftheday #loveit #instadaily #picoftheday #lifestyle #thehappynow #dutchblog #blogger #instablogger #theblogissue #inspire #thegramgang #creativityfound #liveauthentic #thinkbig #livefullyalive #gratitude #capitalmonday #hotelreview #newontheblog #newyork #nyc #wanderlust #travel
 • *Wil jij ook je dromen najagen?* Als kersverse onderneemster weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om je dromen te verwezenlijken, jezelf te motiveren en geïnspireerd te blijven.

Ben jij een jonge dame tussen de 15 en de 24 jaar? Meld je dan GRATIS aan voor de ‘Elske Doets Young Lady Business Academy’! Zakenvrouw van het jaar 2017, Else Doets heeft als haar missie Jonge meiden te inspireren en te motiveren om hun professionele dromen na te jagen. Ze op deze academy bieden zelfs onderdak aan, aan dames die van ver komen. 
Herken jij jezelf? Check snel op de link in de bio en schrijf je nu in!

#ambition #womeninbusiness #creative #artsy #success #passion #dreams #happiness #believe #strength #mindset #wontstop #inspire #ambition #thinkbig #YoungLadiesAcademy #spon @young_lady_business_academy @onfluence 📸 @kevingeurts
 • ✨I’m changing my life on a lot of different aspects.✨ My mindset is one of them, I’m creating a more positive place with enough space to get inspired and to inspire every day. 
What inspires you the most?
•
•
•
#photooftheday #loveit #instadaily #picoftheday #lifestyle #thehappynow #dutchblog #blogger #instablogger #theblogissue #inspire #thegramgang #creativityfound #liveauthentic #thinkbig #livefullyalive #gratitude #girlboss #capitalmonday #nyc #newyork #uppereastside
 • ❤️New Post❤️
Today, I want to show you my secret behind planning my private and business life. Are you reading along? 
Link in bio! 👆🏻
•
•
•
#photooftheday #loveit #instadaily #picoftheday #lifestyle #thehappynow #dutchblog #blogger #instablogger #theblogissue #inspire #thegramgang #creativityfound #liveauthentic #thinkbig #livefullyalive #gratitude #girlboss #capitalmonday #purpuzplanner
 • 🙌🏻 Bring yourself to higher hights in life. 🙌🏻 That’s when you truly discover who you are and what you are able of doing. 🤗
•
•
•
#photooftheday #loveit #instadaily #picoftheday #lifestyle #thehappynow #dutchblog #blogger #instablogger #theblogissue #inspire #thegramgang #creativityfound #liveauthentic #thinkbig #livefullyalive #gratitude #nyc #newyork #girlboss #capitalmonday
 • Sick as hell but I'm so inspired! Thank you for everybody and all the places that inspire me. 😘
•
•
•
#photooftheday #loveit #instadaily #picoftheday #lifestyle #thehappynow #dutchblog #blogger #instablogger #theblogissue #inspire #thegramgang #creativityfound #liveauthentic #thinkbig #livefullyalive #gratitude #nyc #newyork #girlboss #capitalmonday

- Ad -

Travel Guide

Archive

Member of

Bloggerslijst.nl
%d bloggers liken dit: