Capital Monday

Help! Mijn telefoon abonnement loopt af, wat nu?

Hee allemaal, ja jullie zien het goed ik schrijf inderdaad weer eens een keertje in het Nederlands. Dit keer omdat ik eigenlijk met een klein dilemma zit. Eind dit jaar loopt mijn telefoon abonnement af en ik heb nog geen idee wat de beste keus is om te doen. Hieronder heb ik een paar opties verzameld die ik erg interessant vind. Ik ben erg benieuwd naar jullie kijk hier op. Lees je mee?

telefoon abonnement - Capital MondayWelke telefoon?

Zeker weer een smartphone! Geen twijfel over mogelijk, maar ja welke kies je dan in het telefonie landschap wat we op dit moment kennen?

Zelf heb ik al heel wat jaren een iPhone en ook ik ben een gewoonte dier. Ik zou zo weer klakkeloos voor dit merk kiezen. Welk type daarentegen vind ik erg lastig, moet het de 7 plus of de 8 worden? Beide in mijn opinie erg mooi en stijlvol, echt eentje waarmee je voor de dag kunt komen. Daarbij zou de 8 een voorkant vullend beeldscherm hebben, ik ben erg benieuwd naar hoe deze telefoon er in het echt uit gaat zien.

telefoon abonnement - Capital Monday

Maar naast mijn gewoonte trekjes, wil ik dit keer wel mijn horizon openhouden en me niet blindstaren op één merk of model. Daarom heb ik mij ook extra verdiept in de nieuwste Huawei telefoon, deze telefoon is voorzien met één van de betere telefooncamera’s van dit moment. Erg belangrijk als je veel foto’s maakt, maar even geen zin hebt om met je spiegelreflexcamera op pad te gaan. Ik heb zelfs gehoord dat de kwaliteit van de foto’s echt verbluffend zijn en heel dicht bij de professionele fotografie liggen. Dit klinkt mij dan ook wel erg goed in de oren.

telefoon abonnement - Capital Monday

Hiernaast heb ik me ook over laten halen om even naar de Samsung S8 te kijken. Mijn vriend heeft al jaar en dag Samsung en snapt niet waarom ik zo verknocht bent aan mijn iPhone. Eerlijk is eerlijk de toestellen van Samsung zijn echt prachtig. Persoonlijk vind ik het erg fijn dat het scherm relatief groot is en hier ook goede camera’s in zitten, zowel aan de voorkant als de achterkant. Hij schijnt zelf een gezichts- en irisontgrendeling te hebben, hoe freaky is dat?! Nu weet je zeker dat niemand meer in je telefoon kan kijken.

telefoon abonnement - Capital Monday

Welke provider?

Graag zou ik ook een keertje van mijn huidige provider af willen wijken. Ik heb het idee dat deze één van de duurste is op dit moment. Vooral als ik mensen om me heen hoor over de abonnementskosten die zij hebben. Ik zit nu in twijfel tussen KPN of Ben. Deze twee providers hebben allemaal een goede deal met data van 10 GB. Best veel I know! Maar als blogger/instagrammer vliegen die MB’s eruit alsof het niks is. Nu heb ik standaard 5 GB, maar ik begin nu al aan de laatste 2,5 GB van deze maand en hij is nog niet eens op de helft! Give me those extra GB’s please.

telefoon abonnement - Capital Monday

Telefoon abonnement of Sim-Only?

Dan heb ik ook nog een hersenspinsel om mijn huidige toestel te houden en een jaar een Sim-Only abonnement te nemen. Dit om de kosten een beetje te drukken. De provider Ben heeft toevallig hele mooie deals hiermee. Nog een voordeel om mijn huidige telefoon te houden is, dat ik mijn Capital Monday hoesje nog langer kan gebruiken. Weet je wie er een leuk actie heeft met een prachtige telefoonhoes? JustKVN.com… snel kijken dus!Maar ja aan de andere kant, is het ook wel ontzettend fijn om een telefoon te hebben met meer opslagruimte. In mijn huidige zit maar 16 GB en is dus altijd vol. Heel irritant.

Zoals jullie kunnen zien, heb ik nog heel veel nadenkwerk te doen. Ik ben erg benieuwd naar wat jullie zouden doen.

 

WAT ZOU JIJ DOEN, EEN TELEFOON ABONNEMENT OF EEN SIM-ONLY EN BIJ WELKE PROVIDER DAN?

Love,
Chantal

Follow me on InstagramFacebookTwitterBloglovin and Pinterest to keep up with my personal life.

Video phone – Beyoncé & Lady Gaga
You can also follow the Capital Monday playlist on Spotify.

51 Responses

 1. Ik heb net een nieuwe Sony telecom gekocht. Ik ben van het vertrouwde Samsung afgestapt, die vind ik net als iPhone erg duur voor wat je krijgt. Huawei is mijn man ook erg blij mee. Ik vind in ieder geval simonly wel erg fijn, zeker omdat het anders tegenwoordig als lening geregistreerd wordt.

 2. Ik herken deze struggle maar al te goed. Na ooit de domme fout te hebben gemaakt om een iPhone met 8Gb te hebben gekozen (ik had niet goed gelezen), was het een half jaar geleden voor mij het belangrijkste dat ik voldoende geheugen zou hebben. En ik wil graag iPhone houden ivm apps en andere downloads. En niet te duur. Dus het werd voor mij de SE met 64 Gb. En blij dat ik er nog steeds mee ben! Niet de beste camera, maar voor mijn blog voldoende. Daarnaast heb ik nog steeds mijn geweldige spiegelreflex voor het andere werk. 😉
  Sandra onlangs geplaatst…Risotto met rucola en tuinerwtjes voor 1My Profile

 3. Oh ik moet daar ook over gaan beslissen. Ik zit nu bijna 2 jaar bij Hollands Nieuwe. Bevalt goed. 8 euro per maand, maar ik weet niet als ik het zo hoor of jij daar genoeg aan hebt.

 4. Hi Chantal, ik werk bij KPN, maar ga hier geen reclame maken en je gewoon goed advies geven…maar puur dat je het weet. Neem een Samsung! (luister naar je vriend, haha). En met of zonder abonnement, reken uit wat het voordeligste is…meestal zijn de combipakket net iets goedkoper dan hetzelfde toestel los kopen en het abonnement ook. Dan je keuze tussen Ben en KPN. Heel eerlijk dat is niet te vergelijken. ..en dat wint KPN met vlag en wimpel. Zou je zeggen, ik twijfel tussen KPN en Vodafone, tja, dat maakt weinig uit…T-Mobile is ietsjes minder….daarna komen de b-merken (die gekoppeld zijn aan de hierboven genoemde a-merken) die slechts een deel van de capaciteiten van de masten van hun bovenliggende a-merk mogen gebruiken. Dus net zoveel dekking, maar minder capaciteit. Als je veel data gebruikt, etc, zul je dit zeker merken. Mocht je tips willen of wat dan ook, kun je me er altijd persoonlijk naar vragen. Wil je er best mee helpen, want begrijp dat het altijd lastig is.

  • Hoi Carmen, Thanks voor alle adviezen. Ik vind het wel eng hoor om eventueel van mijn iPhone af te stappen. Ik heb namelijk alles van Apple. Maar ik merk toch wel steeds meer minpunten te ontdekken. Qua provider weet ik het echt niet, Ben licht ik vooral uit omdat dit een samenwerking met hen is en ik persoonlijk ook naar KPN aan het kijken ben. Thanks voor je aanbod. XXX

 5. Na heel even een Samsung geprobeerd te hebben (mijn iPhone werd erg krakkemikkig door ouderdom en ik mocht nog niet verlengen) nu toch echt weer terug gegaan naar mijn vertrouwde iPhone. En qua provider ben ik heel tevreden over TMobile!

 6. Wat een keuzes! Er is zoveel mogelijk, het wordt er niet makkelijker op.. Ik ben zelf ook echt verknocht aan iPhone, dus snap je dilemma wel. Zelf werk ik voor mijn blog en prive met een MacBook, dus dan is een iPhone sowieso super handig. Ik vind Android zelf niet heel praktisch, maar dat heeft vast te maken met wat je gewend bent 😉 Ik gebruik nu de iPhone SE, omdat de 6 niet in mijn broekzakken past. Ik ben voor mijn werk veel onderweg met de auto, maar naar klanten toe wil ik hem niet in mijn hand moeten houden. Wel ben ik nu voor de 64GB versie gegaan, omdat ik inderdaad veel foto’s maak. De 16GB staat bij iedere update zo vol, dat er weinig ruimte meer overblijft voor eigen dingen. Momenteel heb ik Sim-Only van Vodafone en dat bevalt me erg goed. Onbeperkt bellen en smsen en daarnaast 6GB voor een klein prijsje. Voor nu voldoende, maar na mijn verlenging ga ik ook in GB omhoog. Voor mijn blog, maar ook voor mijn werk doe ik enorm veel via mijn telefoon, dus de MB’s gaan behoorlijk hard. Succes met kiezen!
  Margon onlangs geplaatst…Road to Egmond – Deel 12My Profile

 7. Ik heb een huawei en dat van die camera klopt echt! Ik ben niet zo’n fan het afsluiten van een abonnement bij de aankoop van je gsm omdat er dan aan vastzit voor een aantal jaar..

 8. Oh ik vind dat ook altijd zo moeilijk, het kiezen van een nieuwe telefoon! De mijne is een beetje op sterven na dood, dus ik moet binnenkort dezelfde zoektocht ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Follow Me

Newsletter sign-up!

Chantal van Malssen

Profiel - Capital Monday

Hi everyone, welcome to my blog! Thank you for stopping by. I'm Chantal, a dutch lifestyle blogger.

Every week there will be one new article online about lifestyle, reviews, fashion, hotspots and travel.

Instagram

Instagram has returned invalid data.

- Ad -

Archive

Member of

%d bloggers liken dit: