Capital Monday - Lifestyle & Mindset

Hotspot: Dara in Amersfoort

Hi guys, welcome to my new hotspot post about restaurant Dara in Amersfoort! A couple of years back I went here with some friends, but this time my boyfriend took me here to celebrate my birthday. So sweet!

Restaurant Dara Amersfoort - Capital Monday

About Dara

Dara is a very nice cosmopolitan meeting place next to the Eemhaven (The Eem Harbor) of Amersfoort. Modern, metropolitan and yet romantic! They serve a lot of different small dishes from all kind of regions. For me the dishes had a very Moroccan vibe (just like the interior by the way!), so cool! I’ve never seen a restaurant like this before.

This restaurant is daily opened from 11:30 AM till 00:00 PM.

Location:
Restaurant Dara
Grote Koppel 5
3813 AA Amersfoort
The Netherlands

Restaurant Dara Amersfoort - Capital Monday

Dara is located in the big white and grey building. You can even enjoy the on their own terrace.

Restaurant Dara Amersfoort - Capital MondayRestaurant Dara Amersfoort - Capital MondayRestaurant Dara Amersfoort - Capital Monday

What did we order?

Daniël and I started of with a very nice cappuccino, because we were a little bit early. That wasn’t a problem luckily.

Restaurant Dara Amersfoort - Capital Monday

After a while of studying the menu we finally went for the Dara Deluxe Menu. Within this menu you get surprised with selected mezzes (little dishes/tapas) by the chef. The mezzes were categorized as ‘starters’, ‘main dishes’ and deserts.

Our starters contained a lovely couscous salad, a beets and goat cheese salad and a crayfish salad. They came with bread on the side, a very nice way to eat the salads.

Restaurant Dara Amersfoort - Capital Monday

Our main dishes were a Rendang Daging (pot roast), gamba’s with spinach, cassava and a paprika sauce. But also a Sigara börek (filo dough filled with feta en spinach). The last dish was very heavy on the stomach.

Restaurant Dara Amersfoort - Capital Monday

Unfortunately I forgot to take a picture from the deserts. We both got the Chef’s dessert. I hope you like this hotspot just as much as I do.

DID YOU EVER HAD DINNER AT DARA BEFORE? WHAT IS YOUR FAVORITE RESTAURANT?

Love,
Chantal

Follow me on InstagramFacebookTwitterBloglovin and Pinterest to keep up with my personal life.


You can also follow the Capital Monday playlist on Spotify.

36 Responses

 1. Wauw ben helemaal enthousiast! Sinds vorige week maandag woon ik in Amersfoort. Morgen ga ik hier zeker een bezoekje brengen! Super handige tip en geweldige foto’s!

 2. Wat ziet het eten er lekker uit! Toevallig hadden m’n ouders het er gister over om een keer een dagje naar Amersfoort te gaan. Leuk om deze plek dan te onthouden! Schrijf hem gelijk op in mijn telefoon. 🙂

 3. Wat een prachtige foto’s! En wat zit het er heerlijk uit zeg. Mooie locatie ook. Ik woon helaas een beetje uit de beurt, maar zou hier zeker graag een bezoek aan brengen.

 4. Wat een bijzonder pand en oh… dat servies! Het eten ziet er heerlijk uit dus jullie hebben vast genoten. Ik zet ‘m op mijn lijstje mocht ik eens in de buurt van Amersfoort zijn! Thanx voor de tip

 5. Ben echt verzot op leuke aangekleeds hotspots sn deze heeft dat zeker. Wil binnenkort toch is naar deze stad gaan dus breng ik gelijk een bezoekje aan deze Hotspot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Follow Me

Newsletter sign-up!

Chantal van Malssen

Profiel - Capital Monday

Hi everyone, welcome to my blog! Thank you for stopping by. I'm Chantal, a dutch lifestyle blogger.

Every week there will be one new article online about lifestyle, reviews, fashion, hotspots and travel.

Instagram

 • 😏🍀*WISHFUL WEDNESDAY*🍀😏 Even een terugblik op 7 april! De tijd vliegt en ik besef me ineens dat we alweer 1,5 week verder zijn dan het evenement wat Sophie van @sovschoice_ heeft georganiseerd. 😍 Jeetje wat was dat een inspirerende en openbarende dag! Vol begrip, liefde, acceptatie, confrontatie en inspiratie! ❤🍀 Thanks voor alle inzichten!!
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #lawofattraction #positivity
 • 🌹🌵*SOULFUL SUNDAY*🌵🌹 Wat heb ik gisteren een fijne dag gehad zeg!❤ Samen met @kevingeurts ben ik eerst naar @museumvoorlinden 🏛 geweest en daarna zijn we heerlijk de bollenstreek ingetrokken. Zelf de zon kwam even kijken!☀️ Ik heb genoten van iedere seconden. ***Live your life more joyfull!*** Geniet van je zondag! Ga jij nog iets leuks doen?
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #lawofattraction #positivity
 • 🦄 *FANCY IT FRIDAY* 🦄

Afgelopen weken ben ik minder actief geweest op insta. Aankomende weken zal het ook niet meer worden. Op dit moment ben ik bezig met het manifesteren van mijn droomappartement. 🏠 Ik ben al druk in de weer met ideeën waardoor dit iedere dag een plek van rust en inspiratie zal gaan laten worden. 😏 💥 Zo leuk!!! Ik zal in de stories het klus en het inricht proces met jullie gaan delen. 🔨

Dit lieve beestje zal mij gaan vergezellen en zorgen dat ik me echt thuis voel. 🐱

En niet te vergeten... Het is al weer bijna weekend!!!! 🎉
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #appartment #moving #interior
 • 🍃*MINDSET MONDAY*🍃 Alles in het leven is een creatie van onze perceptie. In welke situatie we ook zitten, het is maar net hoe we er zelf mee om gaan en hoe we handelen.

P.S. Er staat een nieuwe blog voor jullie klaar! Link in de bio.👆 P.P.S. Ik ben ook nog eens jarig Vandaag! 🎉🎉🎉🎉🎉
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #newontheblog #blog
 • 🌱*THINK ABOUT IT THURSDAY*🌱 Ik heb weer een blogpost voor jullie. Vandaag ga je zien wat ik afgelopen maand heb gedaan. 🤗 Zowel de leuke als de minder leuke dingen deel ik met je.😢 Die horen helaas ook bij het leven, hoe je er mee om gaat is key!🗝 Lees je mee?
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #newontheblog #blog
 • 😌*WISHFUL WEDNESDAY*😌
Het is alweer woensdag en zo ziet mijn huidige werk status eruit.☕ KOFFIE! ☕Even lekker wakker worden en nadenken oven nieuwe ideeën waar mee ik jou kan gaan helpen op je pad naar ultieme vrijheid en geluk! ❤ *** Waar loop jij op dit moment tegenaan? ***
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #douweegberts #icon
 • 🌿*MINDFUL MONDAY*🌿
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
YES MIJN ALLEREERSTE PODCAST STAAT VOOR JE KLAAR!
Vanaf vandaag kan jij gaan luisteren naar de Capital Monday's Podcast Show. ❤ Ik ga jou begeleiden op je pad naar ultieme vrijheid en geluk.🍀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Luister jij mee? Link staat voor jullie in de bio!👆
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #podcast #potd #discoverunder10k #grlpwr
 • 🌱*THINK ABOUT IT THURSDAY*🌱 Zelf ben ik een voorstander van zoveel mogelijk dingen doen die je gelukkig maken. Als taken/afspraken/werkzaamheden niet goed voelen dan doe ik ze niet of op een andere manier. 💡 Ik ben er dan ook van overtuigd dat dingen doen die je nog nooit hebt gedaan ook bijdragen aan geluk 🍀 en je horizon verbreden.

Daarom heb ik afgelopen zaterdag voor het eerst mijn onderbenen laten waxen bij @delete. 🦄 Ik vond het op voorhand zo spannend. Het viel allemaal reuze mee, de eerste paar strips voelde een beetje gek. Mijn Wax Angel was een topper! ❤

Thanks voor de fijne ervaring.
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #transformation #delete #waxing #beauty #deletewaxing #stopshavingstartwaxing #joinourwaxrevolution
 • 🦋*TRANSFORMING TUESDAY*🦋 Vandaag heb ik een letterlijke transformatie voor jullie. Mijn haar van geelblond naar ijzigblond binnen 1 minuut! 💇🏼‍♀️ Thanks @amarante.fit & @jon_karelse voor deze prachtige coupe! ❤
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #hairdresser #kapster #haartransformatie #kerastase

- Ad -

Bulk Alert

Archive

Member of

%d bloggers liken dit: