Capital Monday - Lifestyle & Mindset

Dealing with loss | Where our pictures never fade

Check the ENG version below!

Hi allemaal, vandaag wil ik het met jullie hebben over een zwaarder onderwerp. Namelijk het overlijden van dierbare. Ik hoor je denken… maar Chantal hoezo dit onderwerp, hier is toch niets positiefs aan en past dat wel bij je? Begrijpelijk, maar het hoort ook bij het leven net zoals alle andere ‘leuke’ dingen waar ik over schrijf. Dit zijn ook gebeurtenissen die ons vormen tot wie we zijn. Dus ja, dit hoort ook op mijn blog thuis.

Dealing with loss - Capital Monday

Vanaf mijn begin tienerjaren tot aan nu ben ik helaas al verschillende dierbaren verloren en weet ik ook heel goed hoe dat voelt. Door de jaren heen begin je toch anders om te gaan met de dood (om maar gelijk ‘to the point’ te komen). Ook begin ik steeds meer te begrijpen hoe belangrijk het is, om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Tuurlijk, iedereen verwerkt het op zijn/haar manier en het verdriet/gemis zal blijven. Maar gek genoeg is het meest bekende cliché waar, op ten duur slijt de ergste pijn. Althans… bij mij.

Brace for the impact of loss

Op het moment hoor ik niets anders dan dat personen met bosjes uit het leven worden getrokken (sorry als dit oneerbiedig klinkt, maar zo ervaar ik het). Jong, oud, ziek of gezond, het lijkt allemaal niet meer uit te maken.

Daarom vind ik het zo belangrijk om zoveel mogelijk te genieten van het leven en probeer met de winden van het leven mee te waaien. Sommige gebeurtenissen heb je niet in de hand. Dit moet je ook niet willen. Ook het stukje bewustwording is belangrijk, het is niet vanzelfsprekend dat iedereen gezond is en zich in het land van de levenden bevind. Oftewel je grootste angsten recht in de ogen aankijken en ga je leven leven zoals jij dat wilt en niet zoals het van je verwacht wordt. Het leven is kort waarom zou jij je in een onzichtbare kooi laten plaatsen?

Dealing with loss - Capital Monday

Persoonlijk geloof ik niet dat de dood het einde is, dit geeft mij veel rust en heb ik ook altijd het gevoel dat iedereen dicht bij me is. Dit klink misschien een beetje zweverig (dat is het ook wel), maar dit is voor mij wel dé manier om de pijn en het gemis te verzachten. Hoe kijken jullie hier eigenlijk tegenaan?

Communicatie

Wat ik kan aanraden is, het bespreken van dit soort onderwerpen met je dierbaren. Laat weten hoe je hier over denkt en spreek de zorgen die je misschien wel hebt uit. Je zult zien dat dit oplucht. Voor veel eind twintigers zoals ik, wordt dit onderwerp meestal afgedaan als een ‘ver van mijn bed show’. Hier doe ik zelf ook maar al te vaak aan mee, dat geef ik gelijk toe. Doe eens gek, ga eens serieus nadenken over wat jij zou willen tijdens jouw uiteinde en bespreek dit met je vriend/vriendin.

Death is not the greatest loss in life. The greatest loss is what dies inside us while we live. – Norman Cousins

Stijlvoller dan vroeger

Wisten jullie trouwens dat er tegenwoordig heel veel diverse manieren zijn om er netjes bij te staan/liggen na het overlijden? Het is allang niet meer zo stoffig als het klinkt. Je kan tegenwoordig zelfs assieraden bij UitvaartUniq.nl bestellen, om je dierbaren dichtbij te houden. Zelfs voor overleden huisdieren heb ze een ‘te kust en te keur’ aan dierenurnen, vooral op het gebied van honden urnen.

Graag zou ik van je willen horen hoe jij denkt over dit onderwerp en hoe je er mee omgaat. 

Liefs,
Chantal

Saturday smile – Gin Wigmore
Je kunt ook de  Capital Monday afspeellijst op Spotify volgen.

Volg me op InstagramFacebookTwitterBloglovin en Pinterest en blijf op de hoogte van mijn persoonlijke leven.

 


ENG version

Hi everyone, today I want to talk to you about a more difficult subject. The loss of loved ones. I know what your thinking… but Chantal why did you choose this subject, there is nothing positive about it and does it even fit into your blog? Understandable, but it is a part of life just like all the ‘fun stuff’ I write about. These kind of events also make you who you are. So yes, this fits my blog just perfectly.

Dealing with loss - Capital Monday

In my early teens until now I lost a diversity of loved ones unfortunately, I know the feeling. Trough the years you learn how to deal with loss differently. Also, I am beginning to understand how important it is to deal with it the right way. Everyone does it on their own way of course. But the sadness and grief wil stay besides this, time will heal the greatest pain. It’s true, well it worked for me.

Brace for the impact of loss

At this moment I get confronted with lots of deaths around me. It doesn’t matter how young, old, sick or healthy you are. That’s why I find it very important to enjoy life as much as you can and try to go where the wind takes you. You can’t control everything in your life and believe me, you don’t want that. A little bit more awareness would’t be that wrong, you can’t take it for granted that everyone around you is healthy and alive. In other words, it is good to stare your biggest fears in the face and start living life the way you want it to. Life is to short to let yourself be put into an invisible cage.

Dealing with loss - Capital Monday

Personally I don’t believe that death is the end, this is one of the thing that gives me a lot of peace and also the feeling that everyone is still close to me. I know it sounds a little bit out of here (actually it is), but for me it is the perfect way to deal with pain and loss. what do you guys think about this?

Communication

What I would recommend is, start talking about this subject with your loved ones. Let them know how you feel and even what your concerns are, you will notice that this could be a big relief. For a lot of ‘twenty something’ people like myself, this is something you don’t think about on a daily base. Well do something you normally wouldn’t do… start thinking serious about what you want to happen, when you are no longer in the land of the living.

Death is not the greatest loss in life. The greatest loss is what dies inside us while we live. – Norman Cousins

Classier than ever

Did you guys know that there are many different ways to be decent after your death? It’s not as old fashioned as it sounds. Nowadays you kan even order ash jewelry at UitvaartUniq.nl, to keep you loved ones close. They even got a lot of different animal urns, especially when it comes down to dog urns.

I would love to hear what you think about this subject and how you dealt with loss in the past. 

Love,
Chantal

Saturday smile – Gin Wigmore
You can also follow the Capital Monday playlist on Spotify.

Follow me on InstagramFacebookTwitterBloglovin and Pinterest to keep up with my personal life.

4 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Follow Me

Newsletter sign-up!

Chantal van Malssen

Profiel - Capital Monday

Hi everyone, welcome to my blog! Thank you for stopping by. I'm Chantal, a dutch lifestyle blogger.

Every week there will be one new article online about lifestyle, reviews, fashion, hotspots and travel.

Instagram

  • 😏🍀*WISHFUL WEDNESDAY*🍀😏 Even een terugblik op 7 april! De tijd vliegt en ik besef me ineens dat we alweer 1,5 week verder zijn dan het evenement wat Sophie van @sovschoice_ heeft georganiseerd. 😍 Jeetje wat was dat een inspirerende en openbarende dag! Vol begrip, liefde, acceptatie, confrontatie en inspiratie! ❤🍀 Thanks voor alle inzichten!!
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #lawofattraction #positivity
  • 🌹🌵*SOULFUL SUNDAY*🌵🌹 Wat heb ik gisteren een fijne dag gehad zeg!❤ Samen met @kevingeurts ben ik eerst naar @museumvoorlinden 🏛 geweest en daarna zijn we heerlijk de bollenstreek ingetrokken. Zelf de zon kwam even kijken!☀️ Ik heb genoten van iedere seconden. ***Live your life more joyfull!*** Geniet van je zondag! Ga jij nog iets leuks doen?
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #lawofattraction #positivity
  • 🦄 *FANCY IT FRIDAY* 🦄

Afgelopen weken ben ik minder actief geweest op insta. Aankomende weken zal het ook niet meer worden. Op dit moment ben ik bezig met het manifesteren van mijn droomappartement. 🏠 Ik ben al druk in de weer met ideeën waardoor dit iedere dag een plek van rust en inspiratie zal gaan laten worden. 😏 💥 Zo leuk!!! Ik zal in de stories het klus en het inricht proces met jullie gaan delen. 🔨

Dit lieve beestje zal mij gaan vergezellen en zorgen dat ik me echt thuis voel. 🐱

En niet te vergeten... Het is al weer bijna weekend!!!! 🎉
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #appartment #moving #interior
  • 🍃*MINDSET MONDAY*🍃 Alles in het leven is een creatie van onze perceptie. In welke situatie we ook zitten, het is maar net hoe we er zelf mee om gaan en hoe we handelen.

P.S. Er staat een nieuwe blog voor jullie klaar! Link in de bio.👆 P.P.S. Ik ben ook nog eens jarig Vandaag! 🎉🎉🎉🎉🎉
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #newontheblog #blog
  • 🌱*THINK ABOUT IT THURSDAY*🌱 Ik heb weer een blogpost voor jullie. Vandaag ga je zien wat ik afgelopen maand heb gedaan. 🤗 Zowel de leuke als de minder leuke dingen deel ik met je.😢 Die horen helaas ook bij het leven, hoe je er mee om gaat is key!🗝 Lees je mee?
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #newontheblog #blog
  • 😌*WISHFUL WEDNESDAY*😌
Het is alweer woensdag en zo ziet mijn huidige werk status eruit.☕ KOFFIE! ☕Even lekker wakker worden en nadenken oven nieuwe ideeën waar mee ik jou kan gaan helpen op je pad naar ultieme vrijheid en geluk! ❤ *** Waar loop jij op dit moment tegenaan? ***
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #douweegberts #icon
  • 🌿*MINDFUL MONDAY*🌿
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
YES MIJN ALLEREERSTE PODCAST STAAT VOOR JE KLAAR!
Vanaf vandaag kan jij gaan luisteren naar de Capital Monday's Podcast Show. ❤ Ik ga jou begeleiden op je pad naar ultieme vrijheid en geluk.🍀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Luister jij mee? Link staat voor jullie in de bio!👆
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #podcast  #potd #discoverunder10k #grlpwr
  • 🌱*THINK ABOUT IT THURSDAY*🌱 Zelf ben ik een voorstander van zoveel mogelijk dingen doen die je gelukkig maken. Als taken/afspraken/werkzaamheden niet goed voelen dan doe ik ze niet of op een andere manier. 💡 Ik ben er dan ook van overtuigd dat dingen doen die je nog nooit hebt gedaan ook bijdragen aan geluk 🍀 en je horizon verbreden.

Daarom heb ik afgelopen zaterdag voor het eerst mijn onderbenen laten waxen bij @delete. 🦄 Ik vond het op voorhand zo spannend. Het viel allemaal reuze mee, de eerste paar strips voelde een beetje gek. Mijn Wax Angel was een topper! ❤

Thanks voor de fijne ervaring.
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #transformation #delete #waxing #beauty #deletewaxing #stopshavingstartwaxing #joinourwaxrevolution
  • 🦋*TRANSFORMING TUESDAY*🦋 Vandaag heb ik een letterlijke transformatie voor jullie. Mijn haar van geelblond naar ijzigblond binnen 1 minuut! 💇🏼‍♀️ Thanks @amarante.fit & @jon_karelse voor deze prachtige coupe! ❤
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #hairdresser #kapster #haartransformatie #kerastase

- Ad -

Bulk Alert

Archive

Member of

%d bloggers liken dit: