Capital Monday - Lifestyle & Mindset

City trip: Berlin | Be my home just for the day

Hi everyone, are you thinking about going to Berlin soon or in the future? Read on and maybe you will get inspired by the six sights and places that left quite an impression.

Berlin - Capital Monday

The Berlin wall

During our trip to Berlin we were clear that we wanted to see the Berlin wall. After all it’s one of the biggest sights to see. For me it was a throwback to my college time. Back then there were no fences around the wall, what made taking photo’s a little bit easier. But it still is a very impressive sight. From 1961 till 1989 the wall separated east and west Berlin, it was a symbol that resembled the cold war.

de-muur

Brandenburg Gate

At night we took a stroll around the city and we paid a visit to the Brandenburg Gate. I remember that I was amazed by the extent of this gate and how beautifully this gate was sculpted on the in and outside. A true must-see in my opinion. The Brandenburg Gate is the most important gates in Berlin and was build between 1788 and 1791. Back in the day before the gate was placed, this place was the city boarder.

brandenburger-tor

Berlin Cathedral

It’s imposing appearance caught our attention and interest immediately. The Cathedral was also very imposing and beautiful from the inside. During the tour you can go all the way to the top of the building and go outside the dome. Underneath the cathedral you can visit the graves of the royals. You can do the tour all by yourself and there is an option to join a guided tour. The Berlin Cathedral has been build in between 1894 and 1905.

dom

Potsdamer Platz

This square is one of the biggest, busiest and most well known of Berlin. It’s an impressive place to be, not only because of the modern buildings but also it’s history. Before the 2nd World War Potsdamer Platz was already a important business center. Right after, a big part of the square got destroyed and lost. Since 1971 the Berlin wall was placed across the square. After the fall of the wall, Potsdamer Platz restored it’s name and the square. When you’re in the neighbourhood you should visit the Sony Center, it’s a very modern and beautiful indoor building. You can also enjoy a good cup of Starbucks coffee there.

potzdammer-platz-sony-centre

Make sure to cherish every bit – Beth Hart

SachsenHausen concentration camp

This isn’t one of the most fun things to do during your stay in Berlin. But if you are interested in history and the 2nd World War, I can highly recommend you to go and check it out. Personaly i think it’s good to know what happened back then and that we should not ever forget it. Sachsenhausen actually is not placed in Berlin, it’s a 2 hour train journey away from the centre. So i think it will be better to take a car instead of the train.

sachsenhausen

Mall of Berlin

This is (ofcourse) one of my favorite places in Berlin, it’s really worth your time. Here you can find 270 stores, so i can easily say that this is a huge department store. I bought my favorite pair of Nike sneaker there. This shopping and apartment complex opened only a few years ago (september 2014). It has been build on the pre-war Wertheim department store, which was severely damaged during the 2nd World War and finally demolished in 1955.

mall-of-berlin

Go check out Berlin, as soon as possible. She’s a beauty!

I hope you liked this post, leave a comment below and tell me which city is on your travellist?

Love,
Chantal

 

Gypsy – Lady Gaga
You can also follow the Capital Monday playlist on Spotify.

Follow me on InstagramFacebookTwitter and Pinterest to keep up with my personal life.

4 Responses

 1. Oh heimwee! Ik moet er echt weer eens naar toe! Ik heb daar trouwens mijn leukste zelfportret ooit gemaakt. In de tijd dat dat nog geen selfie heette. En je jezelf ook niet op het scherm kon zien. Lekker op mijn buik in het gras bij de Berliner Dom met de voetjes in de lucht. 😉
  Zo’n leuke paar dagen heb ik daar toen gehad met heerlijk weer!
  Sandra onlangs geplaatst…Reactie op Spaghetti met spinazie, spek en cherrytomaatjes door SandraMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Follow Me

Newsletter sign-up!

Chantal van Malssen

Profiel - Capital Monday

Hi everyone, welcome to my blog! Thank you for stopping by. I'm Chantal, a dutch lifestyle blogger.

Every week there will be one new article online about lifestyle, reviews, fashion, hotspots and travel.

Instagram

 • 😏🍀*WISHFUL WEDNESDAY*🍀😏 Even een terugblik op 7 april! De tijd vliegt en ik besef me ineens dat we alweer 1,5 week verder zijn dan het evenement wat Sophie van @sovschoice_ heeft georganiseerd. 😍 Jeetje wat was dat een inspirerende en openbarende dag! Vol begrip, liefde, acceptatie, confrontatie en inspiratie! ❤🍀 Thanks voor alle inzichten!!
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #lawofattraction #positivity
 • 🌹🌵*SOULFUL SUNDAY*🌵🌹 Wat heb ik gisteren een fijne dag gehad zeg!❤ Samen met @kevingeurts ben ik eerst naar @museumvoorlinden 🏛 geweest en daarna zijn we heerlijk de bollenstreek ingetrokken. Zelf de zon kwam even kijken!☀️ Ik heb genoten van iedere seconden. ***Live your life more joyfull!*** Geniet van je zondag! Ga jij nog iets leuks doen?
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #lawofattraction #positivity
 • 🦄 *FANCY IT FRIDAY* 🦄

Afgelopen weken ben ik minder actief geweest op insta. Aankomende weken zal het ook niet meer worden. Op dit moment ben ik bezig met het manifesteren van mijn droomappartement. 🏠 Ik ben al druk in de weer met ideeën waardoor dit iedere dag een plek van rust en inspiratie zal gaan laten worden. 😏 💥 Zo leuk!!! Ik zal in de stories het klus en het inricht proces met jullie gaan delen. 🔨

Dit lieve beestje zal mij gaan vergezellen en zorgen dat ik me echt thuis voel. 🐱

En niet te vergeten... Het is al weer bijna weekend!!!! 🎉
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #appartment #moving #interior
 • 🍃*MINDSET MONDAY*🍃 Alles in het leven is een creatie van onze perceptie. In welke situatie we ook zitten, het is maar net hoe we er zelf mee om gaan en hoe we handelen.

P.S. Er staat een nieuwe blog voor jullie klaar! Link in de bio.👆 P.P.S. Ik ben ook nog eens jarig Vandaag! 🎉🎉🎉🎉🎉
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #newontheblog #blog
 • 🌱*THINK ABOUT IT THURSDAY*🌱 Ik heb weer een blogpost voor jullie. Vandaag ga je zien wat ik afgelopen maand heb gedaan. 🤗 Zowel de leuke als de minder leuke dingen deel ik met je.😢 Die horen helaas ook bij het leven, hoe je er mee om gaat is key!🗝 Lees je mee?
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #newontheblog #blog
 • 😌*WISHFUL WEDNESDAY*😌
Het is alweer woensdag en zo ziet mijn huidige werk status eruit.☕ KOFFIE! ☕Even lekker wakker worden en nadenken oven nieuwe ideeën waar mee ik jou kan gaan helpen op je pad naar ultieme vrijheid en geluk! ❤ *** Waar loop jij op dit moment tegenaan? ***
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #douweegberts #icon
 • 🌿*MINDFUL MONDAY*🌿
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
YES MIJN ALLEREERSTE PODCAST STAAT VOOR JE KLAAR!
Vanaf vandaag kan jij gaan luisteren naar de Capital Monday's Podcast Show. ❤ Ik ga jou begeleiden op je pad naar ultieme vrijheid en geluk.🍀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Luister jij mee? Link staat voor jullie in de bio!👆
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #podcast #potd #discoverunder10k #grlpwr
 • 🌱*THINK ABOUT IT THURSDAY*🌱 Zelf ben ik een voorstander van zoveel mogelijk dingen doen die je gelukkig maken. Als taken/afspraken/werkzaamheden niet goed voelen dan doe ik ze niet of op een andere manier. 💡 Ik ben er dan ook van overtuigd dat dingen doen die je nog nooit hebt gedaan ook bijdragen aan geluk 🍀 en je horizon verbreden.

Daarom heb ik afgelopen zaterdag voor het eerst mijn onderbenen laten waxen bij @delete. 🦄 Ik vond het op voorhand zo spannend. Het viel allemaal reuze mee, de eerste paar strips voelde een beetje gek. Mijn Wax Angel was een topper! ❤

Thanks voor de fijne ervaring.
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #transformation #delete #waxing #beauty #deletewaxing #stopshavingstartwaxing #joinourwaxrevolution
 • 🦋*TRANSFORMING TUESDAY*🦋 Vandaag heb ik een letterlijke transformatie voor jullie. Mijn haar van geelblond naar ijzigblond binnen 1 minuut! 💇🏼‍♀️ Thanks @amarante.fit & @jon_karelse voor deze prachtige coupe! ❤
•
•
•
#Instagood #Instadaily #Instamood #Influencer #Loveyourself #Love #happyday #happynow #mindset #Happiness #dutchie #inspire #inspired #Thinkbig #amazing #loveit #Inspiration #potd #discoverunder10k #grlpwr #hairdresser #kapster #haartransformatie #kerastase

- Ad -

Bulk Alert

Archive

Member of

%d bloggers liken dit: